Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


31.10.2015 SHALLOV, OTHISMOS; Banská Bystrica, Bosorka

Autor: Wrbo | Počet videní: 688


V bystrickej Bosorke sa mala odohrať akcia roka, kedy všetci netrpezlivo odškrtávali ušlé dni v kalendári a chystali sa na príchod hardcorových bohov a bohýň REMEK a GATTACA. Čo však čert nechcel - Rettaca nepríde. Dva dni pred akciou sa im pokazilo auto na ceste do Budapešti. Tu sa zrodila konšpiračná teória, či náhodou Marian K. nezosnoval sabotáž auta (údajne sa dopočul, že zo Srbska chce niekto migrovať do SR a oberať slušných ľudí o prachy, jedlo a v neposlednej rade aj o nocľah). Sleduj web Zem a vek, aby si sa dozvedel viac.
Po tejto správe väčšina ľudí stratila zmysel života sXe začali chlastať, alkáči sa dali na sXe, ateisti sa začali modliť, len aby sa zoslal nejaký ten zázrak. Ten sa ale nekonal, a tak sa celá akcia zrušila. Organizátor Michal sa však rozhodol koncert predsa len uskutočniť - keďže Taliani boli na šnúre a táto zastávka by im bodla. Pribudnúť mala ešte PASKUDA, ale na mieste sa dozvedáme, že z osobných ( :) ) dôvodov chalani nevystúpia. Okey, platiacich bolo zázračne niečo cez 30, a tak sa aspoň pokryli náklady. Pred desiatou odpaľujú set bratislavskí SHALLOV. Nikdy predtým som o chalanoch nepočul, len som vedel, že hrajú niečo ako emotívny hardcore. Sakra, borci zahrali s prehľadom taký set, že som sa ani na chvíľku nenudil. Neustále zmeny nálad, tempa, či samotnej štruktúry skladieb. Delay robí svoje a v tomto prípade až epicky dokreslovalo niektoré momenty. Dokonca mi ani nevadilo, že revú po anglicky (a to je čo povedať!). Celá miestnosť sa kolísala do muziky a z času na čas si vpredu zazrel alkopunx, ako sa válajú po zemi, či "pogujú" (v tomto prípade sa držia za bundy a rotujú miestnosťou, kde mantinely tvoria ľudia). Fakt skvelý set. Keď budeš mať príležitosť, určite si ich nenechaj ujsť.
Z bandcampu som si pár dní pred koncertom vypočul Talianov v nádeji, že ma to očarí, ale nič podobné sa nekonalo, a tak som im dal ešte druhú šancu, že naživo to môže byť iná. Bohužial, OTHISMOS znel ako 95% hardcore punku z okolia Brna, s občasnými metalovo grindovými vsuvkami. Neviem, úplne ma to nudilo. Žiaden nápad, či svetlý bod, o ktorý by som sa zachytil. Sem tam gitarové sólo, sem tam strednotempo vystriedal nájeb, ale popravde nič, čo by človeka extra zobralo. Alkopunx to ale bavilo, takže boli aj nejakí tanečníci :). Nejaký metalista si stúpol predomňa a vytiahol si cígo. Revem mu do ucha, že sa tu nefajčí. Borec sa spýtal, či mi to vadí - ja že áno. Tak znova cígo zbalil a tváril sa, že pochopil. Toto sa zopakovalo asi 2x, a potom mi kričí, že má v piči, že si zapáli aj tak. Podľa jeho slov, ku takejto muzike cígo patrí a že si ju tak najlepšie vychutná. Nato som mu povedal svoje, že ked to rešpektuje každý jeden v sále a on nie, tak by si mohol uvedomiť - všetko rámci slušnosti s úsmevom na tvári. Borec sa zmetal, nasral sa, niečo ešte kričal pri odchode a odišiel. Mal som dobrý deň, nechcel som sa hádať, tak som to nechal tak, ale v hlave sa mi premietal obraz, ako tie jeho dlhé blond vlasy rolujem v ruke a jebem mu hlavu o stenu :), to vieš - krutí metalisti :D.
Škoda preškoda tej pokazenej dodávky. Chystalo sa sem asi celé slovenské podzemie. Nevadí, v kuloároch sa šepká čosi o náhradnom termíne. Treba dúfať, že reparát tentokrát vyjde.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: 4+W+J

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)