Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


25.3.2016 NOMA, FAJRONT, MORAL HANGOVER, CÁCORY; Banská Bystrica, Kaktus

Autor: Wrbo | Počet videní: 916


Na tento koncert som sa skutočne tešil už od doby ohlásenia, kedy baby z Dečína potvrdili svoju účasť. Akcia bola tiež spojená s krstom debutu folkpunkového dua FAJRONT, takže o zábavu bolo viac než postarané. Z pôvodných 6 kapiel ostali len 2/3. Netuším, čo sa udialo Rakušákom, ale u srbov OTVORENY PRELOM, to boli osobné dôvody (úmrtie v rodine).
Prichádzame do Bosorky niečo pred 9 hodinou večernou. K návštevnosti by som povedal len to, že som osobne čakal viac (myslím, že tam mohlo byť 40­50 ľudí). Chvíľku sa zakecávame a začína prvá banda NOMA z Chrudimi. Nemohol som spustiť oči z bubeníka, ktorý pri hraní rýchlych rytmov decentne skackal a počas páuz medzi piesňami popíjal nejaké ružové šumivé víno :). To sa len tak nevidí (myslím to samozrejme v dobrom :) ). Inak rýchly nájeb s pestrými rifovačkami. Ako to už ale býva zvykom, pri podobných kapelách hrajúcich v Bosorke, zvuk totálne zliaty do jednej hlukovej bubliny. Škoda toho (malá rada do budúcna, netreba si až tak ohulovať aparáty v malých priestoroch). Druhý FAJRONT mi tentokrát vytrel zrak. Počiatočná nervozita predošlých koncertov zmizla. Hlasy sa zladili a na pódiu sa čo to začalo aj hýbať. Veľmi dobrý set! Zahrali asi všetky piesne z CD (okrem intra ?), plus nejakú novinku. Dostalo sa aj na prídavok a samotný krst pozostával z kolovania jedného kusu CD, kde ho pokrstil asi každý z publika, čo v ruke držal nejaký ten nápoj. Brnenský MORAL HANGOVER s ekonomickým utečencom Bucom za bubnami mi muzikou totálne pripomínal ich krajanov SYIH. Brnenská škola ultrarýchleho hardcorepunku sa teda nezaprela. Niečo cez 20 minút nekompromisného nájebu, ktorý ani na sekundu nespomalil (myslím, že len posledná pieseň bola v kľudnejšom tempe) a koniec. Na pódiu sa rozkladá xylofón, ladí sa španielka, vyťahujú sa flauty ... na rade sú CÁCORY. Tri usmiate baby, z ktorých sálala neskutočná energia, zahrali komplet set z kazetového splitu s HLEDÁNÍ. Tri dokonale zladené hlasy, plus 10 totálne falošných z publika (pán Radoslav Š. sem­tam prebékal komplet všetko :D). Trochu mi vadilo, že sa pár ľudí cez ich set rozprávalo a kedže baby boli takmer neozvučené, tak si miestami viac počul práve tie rozhovory, ako samotnú muziku. Inak vážne nemám čo vytknúť. Prídavok sa žiaľ nekonal :­(
Ďaľšiu akciu, pre mňa, s pomerne vysokým hodnotením nepokazil ani príchod (údajne) 4 náckov, ktorí sa ale otočili hneď aj naspäť odkiaľ prišli. Dodatočne trochu ľutujem, že som neochutnal zo sójového gulášu, lebo vyzeral a voňal fakt dokonalo.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: 6+W+D

Správa:

#7535 ali @ napí­sal/a: 04.01.2019 02:12:55

ako hladam jeden stary report, narazil som na toto. :D doplnim info ako som to vydel, ten incident. chlapci dvaja z cirami schitili nacmarany transparent ze idu proste mestom, odniest to na urad BBSK (nieco proti kotlebovy to bolo). kuli plany ked som si uvedomil vlastne o co ide, predvydal som co stoho moze vzniknut padli hlasky na nich ihned ze maju 365dni v roku kedy toto mozu zrobit ze preco prave teraz, ze to nie je frajerina ze mozu stoho bit zbitocne problemi a pritiahnutie pozornosti.. takmer som im to zruk zobral... no ale slova boli zbitocne, pohli sa ako dementi, stredom cesty transparent.. a potom sa div svetu, prisla reakcia spomenute osoby, ktore skor vizerali ako neake securiti ako terce. (ocividne neonacisticki sekuritaci uradu).. z ponaucenim, urob co citis, aj ked to u inych sa nestretava z pochopenim (olutoval som ze som im to zruk jednoducho nevitrhol a poslal ich racej dole vypocut vten moment prave hrajuce cacory). no ale nic dramaticke, ako prisli tak aj odisli. bolo potesujuce vydiet odhodlanich ludi ihned to konfrontovat

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)