Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

DRUGS, OTRAS, TEUFELSMAUER (28.3.2024, Košice @ Cassbar)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


20.8.2016 NOMA, ARALKUM, GATTACA; Olomouc, SF mini ramp

Autor: DeeGee | Počet videní: 640


To, že končí minirampa v Olomouci nie je žiadna novinka, no aj napriek tomu sa ilegálnejšou cestou kolektív z Olomouca pokúša kultúru a aktivity stále držať v priestoroch. Toto je jeden z troch posledných koncertov s benefitom na betón, je to v sobotu a hrá tam GATTACA. Absolútne žiaden dôvod nezúčastniť sa. Tak poporiadku. V piatok smer Košice na black metal (aj keď skôr post-rock) GHOST BATH. Príjemná atmosféra, dym, disco svetlá, no ľudí pomenej, ale to sa dalo čakať.
Už pár dní vopred mi bolo jasné, že šoférom tentokrát nebudem ja, keďže moja strieborná kôpka plechu kľakla. Avšak náhrada sa rýchlo vybavila, a tak vyrážame v sobotu ráno s miernym meškaním (klasika úraduje južná strana Slovenska). Vyrážame bez problémov, aj keď so strachom a nedôverou vo vedení motorových vozidiel niekým iným ako mnou. Tradičná zastávka na pizzu v Martine (samozrejme bez hanby by to nešlo) a okolo 5-tej parkujeme neďaleko sf mini. Prechádzka po meste, nejaké trápne pamiatky, strata jednej viac menej ezo kamarátky, káva v nejakej sektárskej katolíckej kaviarni, návšteva kostola. Po prečítaní upozornenia, že v danom kostole treba byť slušne oblečený - ženy sukne pod kolená, zahalený dekolt, či dlhé rukávy, no a keď to náhodou nespĺňaš, ale chceš ísť dnu, tak si to máš jednoducho nejako zakryť (odporúčaná bola šatka), lebo ťa po vstupe asi skare Mária a Ježiško ťa nebude mať rád, tak ako ľudí, ktorí sa zahaľujú ako ... Nepripomína Vám to niečo, voči čomu vystupuje celý československý národ?
Okolo pol ôsmej vchádzame do rampy, zatiaľ sa len pripravuje technika, tak volíme ešte návštevu obchodu kvôli občerstveniu a prichádzame späť akurát na prvú bandu, čo je NOMA. Hardcore punk, crust úderka, predtým som o tejto kapele nepočul, tak som sa nechal prekvapiť. Príjemné (síce trochu dlhé) songy, texty troche klišé, ale čo už dnes nie je klišé. Ľudia sa bavia, priestor je celkom pekne naplnený, idem sa vyvetrať a hneď na to nastupuje druhá kapela večera ARALKUM. Ak sa to dá takto nazvať, tak allstar band, ľudia od GATTACA, ROSA PARKS, HLEDÁNÍ ... Nasratý crust hovoriaci do duše. Silné texty, čekni ich nahrávku, ktorá vyšla nedávno. Set tak 20 minút, ako to má byť a už je koniec. Určite túto bandu neprehliadni, ak niekde budú hrať. Koncert musí končiť o desiatej asi kvôli nočnému kľudu a niečo pred pol desiatou začína GATTACA. Škatuľka neocrust či emocrust je tuto primalá, fakt epická dávka emócii, tak ako vždy. Playlist skôr z najnovšieho LP, asi 5 songov a je koniec, keďže odbilo desať hodín. Škoda. Práve tu by ste chceli toho času viac.
Zisťujeme, či sa dá niekde v meste najesť, kupujeme nejaký falafel, vraciame sa späť a s privretými očami sledujeme partiu nadšencov, ako sa vozia hore dolu po U rampe. Priestor sa vyprázdnil, ostali len tí čo musia a tí, ktorí jazdia. Tí čo musíme sme tentoraz my, pretože naša noc bude strávená tuto na dlážke. Ráno sme boli pozvaní na raňajky k Blumovi, dávame budík na deviatu. Vonku prší, a tak sa nám vstávať nejako nedarí, takže prichádzame skoro až na obed. Luxusné jedlo aké si len tak hneď zrána nepredstavíš, asi 6 druhov chodov. Plníme žalúdky, ďakujeme, lúčime sa a vyrážame smer Bardejov, kde ľudia z Differentu pre nás pripravili ďalšiu akciu.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: R+N+3

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)