Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


24.9.2016 PLASMOCYTOMA, FATHER BLUEBEARD, ALEA IACTA EST, CONTROLLED EXISTENCE, HALITOSIS; Budapešť, DRRPNC

Autor: Fog | Počet videní: 899

V skratke to bolo asi takto. Potrebovali sme dorobiť nahrávku a bolo jasné, že to obnáša trip do Pešti. Nastavili sme to tak, aby sa to pekne prelínalo s touto akciou. Deň pred odchodom ma začala klátiť choroba. To dám. Cez deň práca, večer zábava. Porobili sme, čo sme mali a hneď na byte sa otvorili pálenky. Neskôr sa vydávame spojom do mesta a na zastávke zažijeme sureálny výjav. V meste sa koná futbalové derby a po meste lietajú policajné autá, ktoré eskortujú hooligans v autobusoch zo stanice. Tí pičujú a gestikulujú na všetkých, ktorých majú po ceste. Veľké teátro, ale hlavne kopa vyhodených peňazí kvôli jebnutým primitívom. Neskôr lietajú po našej trase aj sanitky. Doma sa s odstupom dozvedám, že v ten večer boli v meste odpálené klincové bomby. Jebať celý futbal.

Prichádzame na miesto v predstihu, zdravím sa s kapelami ako aj s kamošmi z Budapešti. Títo týpci sú moja krvná skupina a cítim sa tu furt výborne. Debatíme, pijeme z Ballantines ťapky a celé to nejak plynie. Neskôr prekrstíme Ballantines na Bolond Times (bolond = hlúpy po maďarsky). Bavka nepretržitá. Všetci majú čas a koncert sa začne až po pol jedenástej. Neprotestujem, lebo si to stihnem uvedomiť, až keď sa to už deje. A hlavne nemám na starosti cestu späť a plné auto ľudí. Prví PLASMOCYTOMA je ďalší z radu projektov, ktoré tu vyprodukovala táto aktívna skupina ľudí. Grindgore hrubého strihu, žiadne hopsačky, poctivý hrubý náklad bez príkras. Troška tomu chýba precíznosť, ale nasadenie rozhodne nie. Týmto chalanom sa dá ich zápal pre vec (čo dokazuje zoznam ich kapiel, sám evidujem okolo 10 aktívnych) jedine závidieť a z  toho setu to cítiť. Jediný problém je mikrofón, ktorý Bencemu počas celého setu nefunguje, alebo je nazvučený na hovno. Vokál počuť len sem tam a toto sa následne deje celý prakticky celý večer. FATHER BLUEBEARD ma nezaujmú, vokál ide do stratena, muzika nejak splýva do jedného a nezanechá to vo mne žiadne špecifické dojmy na podelenie sa. Je to také bežné. Možno sa len málo sústredím.

ALEA IACTA EST hrali ďalší. To by tiež stačilo napísať. Neviem, či to nie je jedna z najrecenzovanejších kapiel v mojich reportoch. To o niečom štatisticky svedčí. V tomto prípade bol zaujímavý fakt, že tu boli všetci piati, ale Tomy sa došiel len pozrieť, nehral, ostatne ako na turné. Mali sme z toho veľkú srandu, že je nehrajúci kapitán. Inak prebehlo všetko v  zmysle AIE štandardov, ktoré všetci poznáme. Šano natrieskal guľatinu, Pityu a Szilárd popílili metrovinu a Atila všetko pekne s tlmeným mikrofónom nafaktúroval. Porúbané, môžeme ísť ďalej. CONTROLLED EXISTENCE rozbalili obdobnú show. Gitaristi sekali riffmi priestor, Zubár v lesku bubeníckeho potu tlačil na pedál, koľko vládal a Ľubu bolo miestami aj počuť. Promile mi stúpalo, cítil som sa fajn a táto showka ma hodne brala. Intenzívny záhul, ktorý nepoľavil a opantal, kým za tú krátku chvíľu nezmizol. Yes, my lord. Takto sa hrajú grindcorové sety.

Idem sa vyvetrať a zostávam vonka prakticky už do konca akcie. Motám sa okolo dodávky, kecáme, pijeme, balíme. Chalani z kapiel dodávku aparátmi, ja brká. HALITOSIS mi celý ujde, nabehnem dole keď je dohraté. Je po všetkom, dodávka vyráža, lebo nespia tu a my sa presúvame späť na byt. Nenarážame už na žiadne výtržnosti, asi tým, že sú tri ráno. Vyčerpaný si líham na podlahu, od ktorej ma delí tenká karimatka. Domáci idú ešte pozrieť na rave party, z ktorej sa vracajú o ôsmej ráno. Výkon. Zobudia ma a už neviem zaspať. Prehadzujem sa na nepohodlnej zemi, dávam do uší nejaký black. Nikto sa nebudí, tak sa nakoniec okolo jedenástej rozhodnem absolvovať menšiu prechádzku po Pešti. Beriem kľúče a idem obzrieť okolie. Dám si obed v miestnom čínskom bistre. Po pár sto metroch nachádzam epický mural na celý bok obytného baráku. Toto mesto má skrátka atmosféru. Zvoní telefón, ľudia sú hore, ide sa domov. Na druhý deň po precitnutí ma totálne skolí choroba, ale nevadí. Ďalší silný víkend za nami. Tak zase pri ďalších riadkoch z Budapešti.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: W+R+3

Správa:

#7007 bukowski @ napí­sal/a: 19.10.2016 18:20:10

Bolond = bláznivý po madarsky.....

#7006 fog napí­sal/a: 19.10.2016 17:22:07

nyugodtan csillagom

#7002 bundi is my lover napí­sal/a: 17.10.2016 11:49:52

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)