Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


25.11.2016 NÖ FEST; Horná Lehota, chata Trangoška

Autor: DeeGee | Počet videní: 1627

Skoro identické pokračovanie Okthober festu, ktorý sa uskutočnil niekoľkokrát vo Vysokých Tatrách, sa tento raz presídlilo do Nízkych Tatier s inými organizátormi na chatu Trangoška. Miesto vyzeralo príjemne už z fotiek a nakoľko Nízke Tatry nemám skoro vôbec preskúmané, bola toto pre mňa jasná voľba a priam povinnosť. Nejaký mesiac pred, som ostal zaskočený, keď sa mi ozval Dáša s kolektívom či neurobím plagát, tak som niečo vypľul a zrazu z toho boli sieťotlačové plagáty a skoro 150 tričiek. Postupne sa objavovali kapely, ubytko sa hneď vypredalo, kuchyňa prispôsobila požiadavky aj pre vegánov, začo im chcem poďakovať, jedlo bolo úplne super. Do áut sme sa napokon nejako komplikovane rozdelili, v piatok poobede naložili môj napevno zamknutý kufor s tričkami a podvečer sme boli namieste, aj keď nie na prvý krát, nakoľko odbočku nebolo vidieť ani za priaznivých podmienok, nieto ešte v takej hmle ako bola tohto dňa v Tatrách. Ubytovanie vyzeralo priam luxusne, nadšená obsluha (dokonca im to vydržalo až dokonca, aj keď možno nasilu), kopec známych aj neznámych ľudí a nejako sme si to ani neuvedomili a čas tak ubehol že sme sa nachádzali v koncertnej sále na Nö feste. Areál vyzeral skvelé, všetko oddelené, jedná obrovská chata, kde bola reštaurácia spolu s ubytovaním, za ňou bola menšia budova s barom, kde boli aj koncerty a okolo bolo niekoľko zrubov, do ktorých si sa mohol nasťahovať tiež keď si bol dostatočne rýchly. Toto s tým úbytkom mi trocha príde ako tie vypredané klubové koncerty INFEST v Anglicku čo som za posledný čas čítal reporty.
Odovzdávam merch, idem dole do civilizácie po chalošov zo Spišskej, lebo sa nemali jak dostať hore a aspoň sa mi ušiel nový Sketord. Trocha pomáham s triedením tričiek a ako otvorenie večera nastupuje nová kapela ANTISOCIAL SKILLS so starým obsadením. Svieži hardcore punk, pekné "mladícke" tváričky, takže je sa isto na čo pozerať. Ľudia ešte trocha neobkukaní, postávajú a nevedia čo sa deje. Druhá kapela SAMORAST je trocha iná káva. Videl som už dvakrát a stále ma to položilo. Emotívnejší hardcore punk s crustovým nádychom, je tam cítim neocrust presne tak ako to mám rád. Možno sa len mýlim, to musia posúdiť odborníci. Pod stageom to už vrie, rozbíjajú sa pivá, všade je vlhko, pár indivíduí to trocha preháňa a nejaký ten pol liter sa vyleje aj na mix, no čo, aspoň som si spomenul na song "Míň piva, víc crustu". Ja tiež trocha mokrý si radšej beriem odstup pri ďalšej show, tentoraz od CHEAP TALK. Klasicky postarší pán s bandou z juhu to roztočili ako sa patrí, človek aby sa už začínal báť o život. Ja si tento štýl nejako nejdem, ale na CHxTx sa stále dobré pozerá, akurát sa čudujem ako to Spikey môže vydržať v tom pletenom svetri. The WILDERNESS vidím snáď každý druhý týždeň, trocha sa mi zdá že zmenili nejaké postupy alebo čo, nejaké to je celé iné, také tie pomalšie výpady tam sú či čo. Ale super ako vždy, niet čo dodať. Trošku ešte kecáme no a poberáme sa vyspať, nakoľko sme si na sobotu ráno naplánovali výstup na Ďumbier a Chopok.
Ráno ťažšie vstávanie, nejaké káve, vegánske párky v reštike a po klasickom čakaní na kamošov, čo majú vždy čas, okolo desiatej vyrážame. Cestou na Štefáničku to pár ľudí vzdáva kvôli zdravotným problémom, z niekoho lietajú neskutočné smrady, že sa to až nedá vydržať, niekto rozhadzuje šable len tak v národnom parku, ale viac-menej pohoda. Hlásia inverziu, tak sa tešíme, ale to nevieme čo vlastne príde. Na Štefáničke nejaký čaj, kofola, poldeci, prezliekame sa do suchých vecí a pokračujeme smer Ďumbier. Stretávame Žilinu a v hojnom počte úspešne vystupujeme na Ďumbier až na to, že vonku je taká hmla, že nevidno na meter. Takže krásne výhľady, inverzia, všetko jak z instagramu, keď ťukneš na hastag #naturebeauty. Proste napiču, nevidno ani kokot, takže na Chopok už jebeme, nakoľko by sme videli tiež asi tak holý k. Konečný úsek prechádzame priamo dole nejakou zjazdovkou, celý premočený, odniesli si to nové požičané turistické paličky (asi pri nich nebol maďarský návod ako ich používať) Vraciame sa na Trangošku, kde sa už opäť schyľuje ku koncertu. Ako začiatok tento raz "krst" nového Sketordu a COCO BONGO. Sme sa tak bavili že asi jediná hrajúca xvx kapela na Slovensku. Zábava v plnom prúde, Kočové pozitívne komentáre, proste tiež tak ako vždy. Super. Únava prichádza čoraz viac a s ňou aj JAKUBYSKO. Grind striedajú p/v výplachy, ja som si to neužil, nakoľko prestávam vládať už aj fotiť, no zainteresovaní vraveli že najlepšia kapela. Ta keď tak, ta potom ok. RBNSK opäť. Čo už písať k týmto kapelám, keď ich vidíte častejšie jak svoju rodinu? Ľudia lietajú po klube, Dáša všetko opľúva, pozerám len z diaľky, super ako vždy. Medzi tým sa letíme najesť, aby sme stihli kuchyňu otvorenú. Prichádzame späť tak v pólke setu TIME OF MY LIFE. Presne songy ktoré som chcel vidieť som aj videl. Škoda že nehrajú viac, ale zas potom by boli len bezduché reporty že zas WILDERNESS, zas RÚBANISKO, zas hento a bla bla ... Takže mňa to nabudilo a určite nielen u mňa pocit nostalgie vyvolaný v srdiečku. Nakoniec KUNG-FU GIRLZ, úplne mimo môj záber, takže nechcem hodnotiť, ale ľudí to bavilo, tak asi dobre potom. Diskotéku si nechávame ujsť, tak ako predošlý deň, poberáme sa na izby, kde sa navzájom ako vždy ponižujeme a urážame, ešte že nie všetci prítomní si to na druhý deň budú pamätať. Krásny víkend za nami a táto udalosť sa isto zapísala do análov slovenského punku.
Ráno vypredané párky, aspoň že káva sa neminula, balíme, lúčime sa, bozky, objatia, dotyky a 150tkou sa rútime späť smer vidiecke mestečko Prešov. Dúfam že som napísal všetko čo som chcel, keďže tento report píšem so značným odstupom a možno nie všetko si dobre pamätám. Díky Zuzka, díky Dáša, díky Dávid a všetci čo dali ruku k dielu, lebo to bolo fakt že dielo, tak o rok snáď zas.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: 8+R+Y

Správa:

#7097 dodo @ napí­sal/a: 19.12.2016 20:07:38

Madarsky navod si zabil. Kostik nebol a ani nam nechybal 😃 hawk

#7091 Sajmon napí­sal/a: 18.12.2016 16:56:44

ámen

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)