Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ), ANTISOCIAL SKILLS (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

TVOI POSTOI, FUKOTY, NIČITEĽ, MY O VLKOCH (19.4.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


8.3.2019 NÁSILNÍK, WILDERNESS, PREZIDENT LOURAJDER; Trnava

Autor: Edúv syn | Počet videní: 775

S Denisom to je ťažko. Môžete volat, môžete písať koľko chcete a odpovede sa nedožijete. A tak som sa musel na staré kolená vydať do Trnavy osobne. A keďže nenám auto ani žiadnych kamarátov, vybral som sa vlakom s tým, že pojdem ráno na prvý vlak. Tento typ exurzie som nepraktikoval ani v puberte - je to na mňa strašne antikomfortné. Rozhodol som sa teda spojiť príjemné s neužitočným a išel som kuknút na akciu Mortal Kómat. WILDERNESS a Plou na stejdži. S obibvomi aktérmi som mal čo to poriešit. V ten víkend bola v Trnave ešte jedna akcia v Kubíku, tak sa po dohode zosynchronyzovali (!). Takže naprv násilník s predkapelou, ktorú som odignoroval, pretože som sa najprv musel so šeckými pozdravit. NÁSILNÍK. Je z čech. RAP. Možno trap. Nahusto frázované, takže tlaky po celú dobu skladby. Ale pozor, žiadne znásilňovanie holých viet preplnené prídavnými menami a príslovkovými určeniami, ale pekne rozvité vety, ktoré sa strašne dobre počúvajú. Fakt dobre píše a rozmýšla v nepatetických veršoch a bemá prvoplánové slovné obraty ako Ivan Tásler. Na môj vkus trochu viac grime, ale to je tými plnými barmi. Kto ma rád Smacka a podobné odjeby, tak toto je pankovejší odmocnina. Mne tam chýbali aj pomalé hašišové a ketamínové pasáže, ale kto má rád hiphop aní ne že akrivistický, ale skôr taký zo života našej (hehe) subkultúry, tak choď po tem. Z týchto pankáčskych rapových alternativ je to milión krát lepšie ako tie ploché jihlavské rapové spolky, ktoré vsádzali viac na obsah ako na formu. Áno bohužel, rap není pank a nestačí, aby to malo text s obsahom a nejak bude, tu je podstatná aj štylistycká stránka, pelrejav a koneckoncov aj podmaz, a to si častokrát neuvedomujú. To že robíš rap pre subkultúru nestačí abys použil jazyk punku, ale už som inde. Presúvame sa na druhú destináciu.
WILDERNESS. Ja viem. Už to videl a zažil každý. Mali by do slovníka pridať slovo wildernes na opis toho, čo sa tam vždy deje. More! Kokot!! Vždy čakám, že budú aspoň o trochu horší a oni sú vždy viac. Normálne treba zvyšovať dávky, u nich je to naopak. Zvukové LSD. Tranz. Rauš. Začnú a si inde a zobudí ťa až racho bubnov padajúcich z pódia. Možem jebať, ch em to zas! Miestami už nevím, či to je ešte punk alebo rap, a to ma baví. Toto je new school shit. Chvílu mám pocit že počúvam DISORDER, potom DOOM alebo nihilistického Bonesa alebo Karla z hahacrew. Je tam asi šecko. Viem prečo neboli nominovaný na RHA, museli by byt v každej kategórii a Katarzia by mala o to menšiu šancu. Mám dosť. Po nich obrovská výzva pre Pí Lourajdera. Poviem vám tak: vydávali sme mu druhý album "Úrad", lebo to bolo vtedy pre mňa štylistický masterpeace. Ale presne tam niekte v tých dobalách sa mi lámalo vnímanie a podstata boombapoveho rapu ako zomierajúca forma, ktorá sa nemá kam posunúť a ani čo ponúknuť, takže som nesledoval jeho pozdejšiu tvorbu a vystúpenia boli nudné. Teraz sedím v Trnave na dvorku, a s Kubst pure love trávim väčšinu času kvoli našim spoločným záľubám požívania zeleného čaju. A tak kuríme aj na dvorku s Wonderom, kde sa ale moc neudržíme a vyjadrujem svoj názor na celý Ty nikdy label. Ale šecko s mierou. No a kedže som chcel napísať recenziu, tak si hovorím, že idem dnu a dobre som urobil. Trnava má v histórii boombapu svoje miesto v racionálnych dôvodov. Bolo to dost aktívne mesto svojho času a týmto koncertom som si to pripomenul. Lourajdej už není nudná dokola chodiaca postavička s maskou chodiaci dokola, ale absolútne si omotal každého, čo stál pri pódiu a aj v okolí. Skoro žiadnu skladbu som nepoznal, ale bavili ma! (To sa stalo naposledy ani nepamatám). Fakt som dol prekvapený a znovu mi nakopol prdel. Emilove beaty ma bavili. Šlapú spolu jak hodinky na rukách kurvy na Slovnaftskej. Užil som si a big up pre Trnavu. Ďalšie veci sú nepublikovatelné. Dojdem zas, ale už ma odvezte naspäť do Bratislavy autom.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: R+V+S

Správa:

#7582 syn napí­sal/a: 21.03.2019 23:44:16

kamosko, ja tam ale pisem len moj nazor a nech je hocjaky, bobec neneguje ten tvoj.tie rapove spolky co tam boli ma nebavili ani trohu ale respektujem obsah ich textov tak ako vsetky ine texty o aktivizme a veciach podobnych. akurat ma nebavi ta forma a to sa mi snad moze, nie ? tak sa neposer ze som to napisal trochu inac jak by si monzno chcel pocut. a ludia z tade su kamosi a znami vsak sme tam nejedenkrat hrali. pisem o ich muzike nie o ludoch.moc vazny si kamosko. a andrej myslim ze som to pisal triezvy, bohuzial neviem uchopit tolko mojich myslienok do pochopitelnejsich tvarov. mozno sa casom.a mien este bude

#7581 andrej napí­sal/a: 21.03.2019 20:37:22

chlapec mnohych mien, tentokrat Eduv syn.. mozno by bolo fajn keby si si text po sebe prekontroloval aj triezvy. tazko sa to cita skrz tolke chyby :D

#7580 dzukel @ napí­sal/a: 21.03.2019 06:52:19

ehm. na punkgene ma coraz viac prekvapuju reporty ludi a nie, nebude to pochvala, nic v dobrom. Eduv syn, ako ty prides k tomu aby si sa navazal do ludi z Jihlavy ?? Co si ty za komentator boha najdes si tu svojich isto. ale aj takych co ta poslu dopice. Asi prestanem citat ego grcanice menom reporty. fakt.

#7576 syn napí­sal/a: 18.03.2019 23:27:39

koco jo jasne :D len som mal v hlave jeho starsie veci ked som to pisal tak som chcel zostat v slovenskom kontexte hehe

#7575 kočo napí­sal/a: 18.03.2019 17:38:21

Karlo z hahacrew? šak gumbgu je v milion+ už asi 3 roky :D či to porovnávaš s jeho tvorbou keď ešte bol v hhc?

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)