Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


18.5.2019 SKLADKA, MEDICATION TIME, FYASCO, KULMA, SHEEVA YOGA, SEDEM MINÚT STRACHU; Košice, Collosseum

Autor: Fog | Počet videní: 658


Opäť milované Košice. Vždy je tam dobre. Keď ta volajú hrať, ešte lepšie. Vlado sa rozhodol, že spraví svoj prvý minifest a pozvánka padla ešte v  decembri na Outcasst feste. Keďže je to s nami logisticky zložité, nevedel som stopercentne zaručiť nič. Nakoniec to vychádzalo, potvrdili sme k tomu ešte jednu showku na Kultúr feste, ale mesiac pred akciou z rodinných dôvodov rušíme účasť. Náš jediný koncert v prvom polroku dvetisícdevätnásť.

Tomy prichádza pár dní vopred, máme dokopy necelý týždeň. Prichádza deň koncertu a zmätky so spaním, nakoniec ideme na otočku. Nechcem byť šofér, takže sa prenáša povinnosť na Tomyho a Jakuba, ktorý sa pridal k posádke. Napakovaní vyrážame načas, ale s dvomi pauzami prídeme tak akurát, keď sa má začať hrať. Takže kým SKLÁDKA tlačí svoj set, ja všetko vyberám a skladám, aby som urýchlil proces. Sme totiž druhí. Zboku to znie fajn, chalani sa na pódiu bavia, ľudia pred nimi tiež, teplota stúpa a večer sa dostáva do obrátok. Cítiť pulz.

Ideme my. Keď si všetko nachystám, že do toho ťuknem ako čo sedí, tak zistím, že palice ostali v druhom kufri pri prebaľovaní z auta do auta. Pozabudlo sa, lebo taká búrka nás pri tom chytila, že instantné prezliekanie ešte dávam doma. Požičiavam si od Holuba, síce rovnaký typ A5, ale dačo hrubšie, než som zvyknutý. Moc mi to s nimi nejde, bicie na koberci plávajú, jeden stojan furt nechce držať, takže je to také drevené u mňa. Ale odohráme k  spokojnosti, odozvy sú dobré, tak to nebolo zrejme až také hrozné. Každopádne u mňa prevláda pocit, že inokedy na skúšobni to naložím lepšie. Čo už.

Nechávam všetko tam pre Holuba, takže ten sa dlho nechystá, akurát prehodí rytmičák. Ja si ubalím jeden a potom sa idem pozreť na FYASCO. Dávajú česť svojmu menu. Galo je pod obraz, ale dáva rock and roll jak kokot. Popri balanse stíha hrať, niekedy hľadať trsátko, keď mu jedno podáme, nájde druhé a hrá s dvomi. V jednom bode na jazzmana na stoličke. V inom bode na Hendrixa vzýva temné sily. Jeden song si Holub odráta a odklepe sám. Ale jebe z toho tlak. Ľudia nastrelení, texty poznajú, lietajúci mikrofón na stojane končí aj medzi nimi, takže pomocné vokály sú tiež tam. Atmosféra na hrote, takže napriek handicapu odohraté prestížne. Bavil sa každý jeden v miestnosti.

Nasleduje český blok. Prvá KULMA. Medzitým stihnem osadiť prvé panáky a už mi pekne červenejú líca. Dám to zboku, nech pekne odsledujem Vikiho hru. Tá ma baví stále a je radosť sa na to pozerať. Tlačia songy bez väčších prestojov, neskutočný spád a energia. Zvuk masívny a výkon ucelený. Darmo, keď máš odohraté roky a vieš čo robíš, odjebáva dekel. Naložené, naservírované a podávane v správnych porciách. SHEEVA YOGA detto. Prehodené strunné nástroje a iný vokalista, ale prakticky tí istí ľudia. Na scéne dvadsať rokov. To si buď karikatúra, alebo stroj na ničenie. Tu platí druhé uvedené. Pestré pv s presahom, nápadmi, prevedením a vlastným ksichtom. Byť identifikovateľný v tej záplave kapiel? Neni problém. Songy sa striedajú, Viki preklína, že mu nedajú vydýchnuť, ale poháňa to dopredu. Napliaskaný set. Neskutočne silný, úderný a intenzívny. Po sete si môžem s Tónom vymeniť pohľady, ktoré hovoria za všetko. Toto sú iné levely.

Posledný rachot večera. SEDEM MINÚT STRACHU. No čo už napísať. Však vieme všetci. Noisoví mágovia odchovaní hlukom a cibuľou. Dnes na vokále Vlado miesto Rada, ktorý brázdi Japonsko. Priznám sa, nie som fanúšikom každého noisu, ktorý sa dnes produkuje v takom rozsahu, ale chalani to robia inak, znejú inak, hrajú inak. A naživo je to proste inde. Kapelné a koncepčné. Premyslene podané. Marek s tou pílou, to je až sureálna vec. Nielen krútiť gombíky na krabičkách. Toto je nasypané a vydreté. Žiadny modulovaný signál, ale ničiaci živelný organizmus. Toto je pravý útok na tvoje zmysly, uši, mentálnu pripravenosť a hranice vnímania.

Potom nasleduje ďalší útok na moju mentálnu pripravenosť. Keďže nie som šofér asi tak tretí krát, čo niekam ideme, tak štiepam pálenku vo veľkom. Debatíme, drinkujeme a pomaly prichádza môj prerod na neandertálca. Bavím sa svojimi prankami a aj nejaké to váľanie po zemi prebehne. Priebežne sa to okolo nás stenčuje a pred druhou už je naozaj čas ísť, tak idem ešte odľahčiť bublajúci žalúdok pred cestou a potom, čo systematicky kazím balenie, vyrážame. Po ceste moshujem dredmi o kapotu auta, najebem Tónovi tristo päsťačiek na chrbát a nakoniec ma vypne po zožraní kopy bordelu z benzínky. Ostatných otravujem už len následným čkaním. Prichádzame domov bezpečne a o pol piatej. Jake dal cestu na pána a spokojne ulíha u mňa na gauči.

V globále si dovolím tvrdiť, že prvý ročník prebehol grandiózne. Atmosféra výborná, kopa skvelých setov, ľudí, momentov, zjebov. Pohostinnosť parádna. Chálo som sa spamätal síce neskoro, ale na pečienke sa nešetrilo. Možno by som nebol na blato, ak by som pre každý panák musel na bar. Ak som niekoho vyhrotil, odpusť. Veľmi som sa zadával. Tento rok sme na tom koncertne skromne, ale som rád, že sme dali túto akciu. Rozhodne stála za to. Vo všetkých smeroch. Košice navždy vyrýpané v srdiečku.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: J+L+4

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)