PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:
... ostatné koncerty

NAJNOVŠIE FOTKY:
Skapal pes fest 2020 (28 - 29.8.2020, Trebišov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
GETO, CINNAMON WIND, MA CHANKA, CAMELEON (20.9.2020, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
BANDIT - Warsaw MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Igor Bancer strávi narodeniny vo väzení

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


LORD ALEX - KAŽDÝ POTREBUJE .. VIAC! CD (recenzia)
Allordex records
Po viacerých demách a prvom štúdiovom albume “Televízna rodina” z roku 2006 vydáva bratislavská, históriou miestami veľmi sporadicky fungujúca formácia LORD ALEX ďalší CD album s názvom “každý potrebuje … VIAC!”. Album vyšiel ešte v septembri 2009, čo ale vôbec neprekáža tomu, aby sme sa naňho pozreli dnes.

V prvom rade treba povedať, že toto dielko je vydané v naozaj veľmi peknom digipacku, ktorý okrem iného obsahuje aj kompletné texty. Grafické i materiálne spracovanie teda dosahuje toho najvyššieho štandardu.
So samotnou obsahovou stránkou to už však také dokonalé nie je. Na albume sa nachádza 14, celkom vyrovnaných skladieb. Žiadna nejak extra nevytŕča medzi ostatné, či už smerom hore alebo naopak. V podstate sa dá povedať, že takmer všetky veci sa nesú vo veľmi podobnom duchu jednoduchého punk-rocku. Štýlovo vybočuje jedine skladba “Ľudia vravia”, ktorá má veľký hitový potenciál, žánrovo však spadá do popových vôd :)
Textovo sa na doske podieľal viacmenej spevák Veslo, ktorý si svoju prácu odviedol celkom slušne – kritika aktuálnych nedostatkov doby z osobitého pohľadu autora je to, o čom budete pri počúvani „informovaní“.
Album bol nahrávaný v bratislavskom LavaSound Studios, ktoré to zvukovo zvládlo na úrovni. Mne osobne trošku chýba väčšia rozmanitosť gitár; keďže zostava Lord Alex obsahuje gitaristov dvoch, škoda to nevyužiť naplno.

Ak to zhrnieme, počin “každý potrebuje … VIAC!” má jednu zásadnú vadu – a síce to, že je málo zaujímavý. Pesničkám chýba väčší náboj, ktorý by dal poslucháčovi poriadnu facku. Každopádne je to ale kvalitne odvedená práca, s ktorou by mala byť určite najviac spokojná samotná kapela. Moja osobná spokojnosť sa však pohybuje “len” na stupni 5 z 10. Tu by som parafrázoval samotných hudobníkov – každý potrebuje viac, a tento album nie je výnimkou …
  1. Viac!
  2. Betón a plastik
  3. Nechcem o tom počúvať
  4. Hrdina (dnešného dňa)
  5. Ľudia vravia
  6. Vaše záujmy
  7. Môj svet
  8. Táto zábava je nudná
  9. Skôr alebo neskôr
  10. V pohode
  11. Som robot
  12. Vojna
  13. Nepochopený
  14. Kuba

Táto recenzia už bola zobrazená 1223 krát!
 Autor: Balki
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: I+7+V
TEXT:


 #2438 adrik   napí­sal/a 05.01.2011 15:17:14
peťo: Bohužiaľ tak to nevidím iba ja. Na živo som ich naposledy videl v Košiciach a musím povedať, že nič moc, živý prejav speváka bol, že pred každou pesničkou povedal, že je to píčovina / kokotina a pod. (načo to potom hrajú?) A čo že hrajú súvisle 6 rokov? Predtým nehrali, ten reunion som myslel. S demami sa to nedá ani len porovnať. Rád by som vedel dôvod umiesnenia loga a čísla Sozy biem na CD, ale to už nie je môj problém.
 #2437 peťo   napí­sal/a 05.01.2011 14:06:49
No podľa mňa dosť nezaslúžene tvrdá kritika adrik. Kde si ich preboha videl na živo? Keď hrajú v BA je to podľa mňa vždy super a neodfláknuté, ako aj živý prejav speváka. LA hrajú súvisle asi posledných 6 rokov ak nie viac tak aký reunion? A ako sa pchajú do Sozy?
 #2430 adrik   napí­sal/a 04.01.2011 11:49:44
Pre mňa dosť veľkým sklamaním, ako aj live vystúpenia. Staré demá Lord Alexu mám rád, ale toto CD až príliž kľudné a bez nápadov, aj keď melódiu zo starších nahrávok si ponechali. Z predchádzajúceho CDčka sa dala vypichnúť aspoň skladba "Televízna rodina", no z tohto mi nič v pamäti neutkvelo. Bohužiaľ musím konštatovať, že niektoré kapely by mali ostať bez reunionov a nepchať sa za každú cenu do Sozy.
ZAUJALO NÁS:
!COLLOSSEUM MUSÍ PREŽIŤ!

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
25.02. 23:31
Skulda: že se to Maskilovi bude líbit. jsem myslel, že tady to pokročilé discordance axis štýlo je na tebe málo primitívne
>> BANDIT - Warsaw MC (recenzia)

23.02. 16:39
Theresa: Koupim LP GRIDE-Záškuby chaosu

Díky >> (guestbook)

23.02. 16:37
Theresa: Koupim toto album. Diky >> GRIDE - Záškuby chasu 12" (recenzia)
23.02. 11:32
masskillah: kokot dobra sypanica!!!! >> BANDIT - Warsaw MC (recenzia)
17.02. 14:01
zintaer: ... a Šanov sú poslovia lásky. >> (novinka)
17.02. 12:39
deegee: axc: Hate liberali sú podľa teba kto? Tí čo nesúhlasia s rasizmom. Upádáš a opúšťaš fest poslednú dobu. >> (novinka)
17.02. 08:48
axc: to wrbo:aby to hate liberalom robilo vrasky :-D >> (novinka)
17.02. 05:23
Wrbo: Sa inak celkom cudujem, ze PHR vydava dosky tejto pochybnej kapele. Neviem, ako je to v sucasnosti, ale v dobe nahratia tohoto zivaku bola kapela znama svojimi rasistickymi vyr .. >> (novinka)
10.02. 16:30
Theresa: Tak shanim uz jen Gride.

Diky. >> (guestbook)

08.02. 14:03
masskillah: vyborna nahravka >> (novinka)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[282/90.1%]
Má!

[13/4.15%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[3/0.96%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[15/4.79%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 313


(copyleft) 2003 - 2021 adrik punkgen@gmail.com