PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 6.6.2020

THORWALD (SK), MENZES (SK)
benefit pre Collosseum

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


BARNEY GUMBLE - ... VÁC JAK POP .. CDr (recenzia)
DIY
Pri niektorých recenziách si musíš vypočuť nahrávku nespočetne veľakrát, ale niektorú (ako táto) pustíš a už sa myšlienky a slová hrnú do mozgu a derú sa zvečniť do poznámkového bloku.
Bez výstrahy, varovného upozornenia alebo dlhého naťahovania na vás reproduktory rýchly a hlučný hardcorepank akýsi sa za dávnych časov drhol aj u nás v každej garáži v každej vieske za každým kultúrnym domom. Tými dávnymi časmi mám na mysli 90-te roky, letmo začiatok nového milénia. Pamätníci pamätajú, my mladší bohužiaľ len zo zašušťaných kaziet. Muzika vo mne silne evokuje Nonconformistov, ale predovšetkým the Flame still burns za čias split kazety so Sangre de christo. Hádaj prečo asi? Priamočiare texty, žiaden úvod do filozofie na Karlovke. Klasické témy ako zvieracie práva ("Kamión smrti"), mainstreamovej móde ("Modelka"), proti cirkvi ("Plamene inkvizície"), o vojne ("Vojna mocných"), ale aj neotrepané, napríklad o gemblérstve ("Svetielka") alebo o láske k futbalu ("LFHR"). Oj! Oj! V prvých počiatkoch kapely namiesto Zločinca spievala Saša ((tiež FSB) nahrávka nebola veľmi kvalitná), ale môžem povedať, že Zločinec po nociach usilovne trénoval pred zrkadlom a mikrofón teraz už aj on obsluhuje naozaj usilovne = pre hlasivky extrémne zaťažujúco. Posledný song "Reggae" (4 minúty!) je naozaj luxusným ukončením. Reggae, pohodička, konečne teplo, kolega ti podáva špekačku a ten blázon do toho zase začne vrieskať! "You can be only funna, smokin´ lot of mariuana, dreadlocks like skinhead brother" haha masaker!
CDrko za symbolickú sumu (celé demo sa dá vypočuť aj na bandzone zadarmo, aspoň ušetríš na pivo!) s obalom vo viacerých farbách a textami a nálepkou. Na prezentáciu úplne postačujúce!
Necelých 15 minút uletí ako nič a ja si vlastne až teraz uvedomujem, že celý deň mi nešlo nič iné! Držím kapele palce, ak ďalšia nahrávka bude aspoň takáto parádna, tak to môžu dotiahnúť poriadne ďaleko!
  1. Svetielka
  2. Plamene invizície
  3. Ilusions
  4. Vojna mocných
  5. LFHR (Love football hate racism)
  6. Kamión smrti
  7. Toys without guns
  8. Modelka
  9. Reggae

Táto recenzia už bola zobrazená 934 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.67

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Y+4+H
TEXT:


 #2599 minosick   napí­sal/a 19.03.2011 16:18:12
Je to pecka nehorázna ! ..
 #2598 Jazykové okienko   napí­sal/a 16.03.2011 22:03:26
Love football HAVE racism!
 #2595 retsil   napí­sal/a 15.03.2011 19:05:24
uplne perfektne!! snad sa vidime dakedy v cadci
 #2594 rikArdo   napí­sal/a 15.03.2011 17:01:21
je to kurva dobré
 #2591 uzel   napí­sal/a 15.03.2011 13:39:39
Díki moc za pozitívne slová. Demo sa dá stiahnuť aj tu - http://www.mediafire.com/?fjbbqppubt90b7i#1
masskillah- kedze sme len jediny pripadam si teraz ako ohrozeny druh
 #2590 adrik   napí­sal/a 15.03.2011 09:33:41
Na severe to žije, na juhu to žije, len na východe máme stále holý k...
 #2589 masskillah   napí­sal/a 15.03.2011 08:50:25
jo na juhu to zije...v spolocnosti finov u nas v bullware to bolo taktiez paradne:)
vlastne som zistil ze kapela hrajuca takyto druh hc/punku u nas vlastne okrem gamblov asi ani nie je
drzim palce
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[274/91.64%]
Má!

[13/4.35%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.67%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.34%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 299


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com