PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAMATO CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


SVART FRAMTID - 1984 7" (recenzia)
Voltage records
Som rád, že mi Adrik dal tento kúsok na recenziu, pretože toto je nahrávka presne podľa môjho gusta. Rešpekt pred Brňákmi z Voltage records za oprášenie tejto archívnej vykopávky škandinávskeho hardcore a navyše v tak podarenom balení. Všetko na tejto epke zostalo tak ako pri pôvodnom vydaní v roku 1984. Obal je úplne nabušená skladačka z hrubého papiera pozostávajúca z ôsmych štvorcov a keď to celé rozložíš, z jednej strany je rozkošný plagát, kde uvidíš napríklad diabla ako Ježišovi nalieva víno a podobné výjavy (treba vidieť). Z druhej strany sú rôzne koláže súvisiace s lyrickým odkazom kapely a texty v nórštine. Súčasťou balenia je aj malý oxeroxovaný papierik s prekladmi textov. Na samotnej platni sa nachádza 6 zásekov rezkého hardcore/punku 80tych rokov typicky európskeho strihu. Žiadny veľký bordel nečakaj (toto nie je LÄRM hahaha), tu sa hoblujú jednoduché punkové riffy so zrozumiteľným vokálom (nórština tomu pridáva poriadne na obskurnosti) a občasnými zbormi v autentickom zvukovom balení. Songy sú veľmi dobre zapamätateľné a nechýba im ani údernosť, ani hitový potenciál. Celá doska je naozaj vydarená, ale ak by som mal vybrať nejaké obľúbené songy, potom by to bola druhá "Disiplin" s temnou atmosférou a predposledná "17 milliarder" so svižným pankovým sóličkom na záver. Samotné texty sa venujú klasickej punkovej tematike (náboženstvá, nukleárna hrozba, zbrojenie, hlad), ktorá nie je žiaľ v dnešnej dobe o nič menej aktuálna. Ak by som to mal zhrnúť, tak túto epku musím hodnotiť naozaj veľmi kladne. Takáto autentická esencia punku sa len tak v dnešnej dobe nevidí. Ak sa vám páči starý hardcore/punk a vaše platne MOB 47, RAE POWER, KAAOS, INDIGESTI a RATTUS už poznáte naspamäť, siahnite po SVART FRAMTID. Jo, aby som nezabudol, prvý press v počte 1000 kusov sa rozpredal už v prvý týždeň, dolis by mal byť k dispozícii onedlho. Ďalšou reedíciou v poradí je epka CRUDE SS – Who will survive. Nech sa darí.
  1. Religios terror
  2. Disiplin
  3. Systematikk
  4. Nar bomba kommer
  5. 17 milliarder
  6. De tror det blir bedre

Táto recenzia už bola zobrazená 609 krát!
 Autor: Masskillah
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.6

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: M+6+C
TEXT:


 #2849 masskillah   napí­sal/a 14.06.2011 15:58:41
zaujemcom o norsky protopunk este odporucam ceknut kapely betong hysteria, bannlyst, kafka process, so much hate, ordrenekt...howgh
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com