PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 11.4.2020

RATO TRISTE (CZ / SK), LETS START WITH A FOREST LEVEL (Nemecko), ZWIST (Nemecko)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

SMRT MLADÉHO SEBEVRAHA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


SVART FRAMTID - 1984 7" (recenzia)
Voltage records
Som rád, že mi Adrik dal tento kúsok na recenziu, pretože toto je nahrávka presne podľa môjho gusta. Rešpekt pred Brňákmi z Voltage records za oprášenie tejto archívnej vykopávky škandinávskeho hardcore a navyše v tak podarenom balení. Všetko na tejto epke zostalo tak ako pri pôvodnom vydaní v roku 1984. Obal je úplne nabušená skladačka z hrubého papiera pozostávajúca z ôsmych štvorcov a keď to celé rozložíš, z jednej strany je rozkošný plagát, kde uvidíš napríklad diabla ako Ježišovi nalieva víno a podobné výjavy (treba vidieť). Z druhej strany sú rôzne koláže súvisiace s lyrickým odkazom kapely a texty v nórštine. Súčasťou balenia je aj malý oxeroxovaný papierik s prekladmi textov. Na samotnej platni sa nachádza 6 zásekov rezkého hardcore/punku 80tych rokov typicky európskeho strihu. Žiadny veľký bordel nečakaj (toto nie je LÄRM hahaha), tu sa hoblujú jednoduché punkové riffy so zrozumiteľným vokálom (nórština tomu pridáva poriadne na obskurnosti) a občasnými zbormi v autentickom zvukovom balení. Songy sú veľmi dobre zapamätateľné a nechýba im ani údernosť, ani hitový potenciál. Celá doska je naozaj vydarená, ale ak by som mal vybrať nejaké obľúbené songy, potom by to bola druhá "Disiplin" s temnou atmosférou a predposledná "17 milliarder" so svižným pankovým sóličkom na záver. Samotné texty sa venujú klasickej punkovej tematike (náboženstvá, nukleárna hrozba, zbrojenie, hlad), ktorá nie je žiaľ v dnešnej dobe o nič menej aktuálna. Ak by som to mal zhrnúť, tak túto epku musím hodnotiť naozaj veľmi kladne. Takáto autentická esencia punku sa len tak v dnešnej dobe nevidí. Ak sa vám páči starý hardcore/punk a vaše platne MOB 47, RAE POWER, KAAOS, INDIGESTI a RATTUS už poznáte naspamäť, siahnite po SVART FRAMTID. Jo, aby som nezabudol, prvý press v počte 1000 kusov sa rozpredal už v prvý týždeň, dolis by mal byť k dispozícii onedlho. Ďalšou reedíciou v poradí je epka CRUDE SS – Who will survive. Nech sa darí.
  1. Religios terror
  2. Disiplin
  3. Systematikk
  4. Nar bomba kommer
  5. 17 milliarder
  6. De tror det blir bedre

Táto recenzia už bola zobrazená 591 krát!
 Autor: Masskillah
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.6

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: J+W+Z
TEXT:


 #2849 masskillah   napí­sal/a 14.06.2011 15:58:41
zaujemcom o norsky protopunk este odporucam ceknut kapely betong hysteria, bannlyst, kafka process, so much hate, ordrenekt...howgh
ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 22:44
Pissmaster: Do Márie bohovej. Toho prvého songu som sa normálne zľakol. Gospel of the future! :D >> (novinka)
31.03. 20:08
Ctib: Mišo: Absolutní souhlas, SMS je pecka! A z těch, co jmenuješ dál, se mi nejvíc líbil starý Masomlejn v pořadu Kozy paní prezidentky. .. >> (novinka)
30.03. 15:33
Mišo Štich: SMS - skvost CS punku. Kazetu som mal nahratú od Klausa, ktorý mi svojho času okrem nej zapožičal aj nahrávky kapiel HAPPYEND, KLEC, SLEPÉ STŘEVO, MASOMLEJN a iných...za čo mu patrí nehynúca vďaka. .. >> (novinka)
30.03. 12:20
Ctib: Na nahrávce se podílel Petr Fiala z Mňágy, ne Jiří.Hrál v SMS na basu. >> (novinka)
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.64%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.01%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.95%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.66%]
Mne varí mama

[60/19.74%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 304


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com