PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Ut 2.7.2019
LITTLE PUPPY PRINCESS (Južná Kórea), SxOxTxE (Maďarsko), 7 MINÚT STRACHU (SK)

Trnava, Kubík


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

VAP / THALIDOMIDE (EMERGENCY RECORDS)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
Forever Megashit XIII. (14 - 15.6.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
JOHNY FOXTER

NAJNOVŠÍ REPORT:
INCRIMINATE, LOWEST CREATURE, LEEWAY (28.5.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
RATPACK - Mor CDr

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Forever Megashit XIII.

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Info zine #1 / 1997

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











ČAD - ŤAŽKÝ KOV 12" (recenzia)
My sleeping cat
Jursko-bratislavský spolok ČAD, pre niekoho kult, pre niekoho kontroverzná schizofrénická kapela a pre niekoho škaredý nepochopiteľný metal a stačia mu VANDALI. Tak či tak, nový album je tu a narozdiel od poslednej Súkromnej vojny, vychádza okrem CD aj na vinyle. Že by sa začínala prebúdzať vinylová revolúcia, ktorá už dávno zasiahla susedné Čechy, pomaly aj na Slovensko? Zahoď škaredé CéDečká! O celé vinylové vydanie sa postaral donedávna spiaci label My sleeping cat. Sympatické je aj pristúpenie k predaju, "zaplať-koľko-uznáš-za-vhodné" za čierny vinyl (nebodaj si snáď kvôli tomu nejakí ľudia kúpia gramofóny) a pevná cena za farebný - transparentný vinyl. Snáď sa labelu vráti aspoň nemalá suma, ktorú do toho investoval. A teraz začína tá zložitejšia časť.
Obal. Už v upútavke vydavateľa sa písalo, že ČADi budú mať konečne plnofarebný obal. Jasné, že to nie je celé čiernobiele, ale aj tak tu brutálne dominujú tmavé farby, ako na úvodnom artworku, ktorý nie je z počítača, ale je to odfotená plnohodnotná skulptúra, či svojprávna, to vám už povedať neviem. Ale nepovedal by si čo? Vnútrák s textami je ešte tmavší, trošilinku zosvetlenia by na čitateľnosti určite neubralo.
Hudba. Už od prvých ukážok na bandzone som mal čudný pocit. Na starý bordelový grind z dém a sedempalcov sa už totálne zabudlo, z krastovej Psej krvi tu už tiež mnoho nezostalo, ak vôbec niečo, našťastie sa nekonala ani Vandalizácia ČADu (odborný termín použitý v jednej debate, po vypočutí si zaradom "Tourbus terroru" a nového CD VANDALov). Podľa mňa Ťažký kov pokračuje tam, kde začala "Súkromná vojna", akurát, že z oveľa metalovejším soundom. Nahrávka pochádza z moravského štúdia Shaark a aj keď nie som fanúšikom onanovania nad tým, pod koho každého rukami prešiel mix a master, tak treba aspoň zo slušnosti napísať, že v tomto prípade to bolo pod dohľadom Briana Eliotta z Mana recording studios na Floride. Preto ten ťažký metalovú zvuk! Samozrejme treba skúšať nové veci a kapela by nemala stáť roky na jednom mieste a v tomto prípade môžem s kľudom na duši povedať, že každý album ČADu je iný a svojský. Ale pre nového poslucháča sa bude ťažko náhodne triafať hneď na prvú šupu do albumu, ktorý by mal od prvého posluchu rád. Vďaka pánovi E. má platňa čistý zvuk, v ktorom najviac vynikajú napeckované bicie. Ale ako som povedal, zo začiatku sa ti zvuk môže zdať čudný oproti starším nahrávkam, treba sa poriadne započúvať a človek si zvykne na všetko. Napadla ma ale otázka, prečo pri prvom vypočutí niektorých nahrávok máš sánku dole (slabo povedané) až do prejdenia ihly k etikete a na niektoré si "musíš" zvykať? A čo ak si zvykať nechceš?
Texty. Tie sú najslabšou stránkou celého vydania. Nepomohli tomu ani refrény, ktoré sa vo väčšine prípadov zredukovali na jednoslovné ("Červy", "Skaza") alebo jednovetné výkriky. Viem si predstaviť, že na budúcom albume sa zmenia na zborové singalongy (ironicky). Menej je niekedy viac, aj niektoré 10 slovné texty zo starých splitiek boli dobré, ale tu začína jedno veľké ALE. To sa začína už pri úvodných "Červy", čo to kurva je?? Pripadá mi to ako detská rýmovačka pre kapelu 14-ročných pankáčov. Detto "Zombie masaker". Fakt, neobzerajúc sa za tým, čo všetko si kapela prežila a ako dlho tu už straší ľudi, príde mi ako keby mala väčšina piesní z novej platne nasilu vopchané "brutálne", "zlé" texty (tiež už toho stredoveku bolo dosť), len aby nejaké boli. Jednoducho povedané, očakávam po prečítaní búkletu, že mi to niečo dá, aspoň nejaký impulz na zastavenie pri nejakom riadku a letmé zamyslenie, ale tu si to čítam dookola a nič. Dokonca aj pičovačka na vyventilovanie sa (po skvelom "Mercedese", "Piče idú do Polusu" alebo "Varič pika") tentokrát triafa úplne vedľa ("Všetko je z Číny"). Ďalšia detská rýmovačka, dalo by sa použiť mnoho iných vecí, ktoré stoja viac za hovno, ale tie sa asi nerýmovali do skladby .. Na druhej strane, aby som nebol len zlý a kritický, s textom "Skaza" o golfových ihriskách súhlasím so všetkými desiatimi, ani u tunajšie lesy a polia sa nevyhli premene na ihriská tohto pseudošportu pre zazobancov. Zastrel ma, keď mi väčšina všeobecných textov nič nevraví.
Záverečný verdikt. U mňa veľmi veľké sklamanie, ortodoxní fanúšikovia si ma asi niekde po koncerte počkajú, že som sa im odvážil siahnúť na ich kult, menšia polovica sklamaných so mnou bude asi tíško súhlasiť. Je to môj osobný názor, počítam s tým, že sa tvoj samozrejme bude líšiť (agresori kľudne píšte) s tým mojim, ale mne táto LP vôbec, ale vôbec nesadla, asi už dospievam. Fandovia to isto majú dávno na farebnom vinyle, a zvyšok ak sa ešte rozhoduje, aspoň podporte dobrovoľnou sumou.
Psia krv je Psia krv.
  1. Červy
  2. Ťažký kov
  3. Skaza
  4. Pevnosť
  5. Zombie masaker
  6. Guľomet
  7. Kultúra smrti
  8. Všetko je z Číny
  9. Sklenená veža
  10. Kráľ hovien
  11. Na to si tu!

Táto recenzia už bola zobrazená 4058 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.09

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: V+W+T
TEXT:


 #3618 dáša f.f. klemodasa@gmail.com dasafonflasa.blogspot.com  napísal/a 05.01.2012 21:11:11
moja recenzia na nový Čad:
skúsim aj ja napísať svoju osobnú recku na novú LP čaďákov. viem, že búrlivá debata tu prebehla už dávno, ale ja som ako vždy pozadu a vinyl počúvam až teraz.
obal je super, parádny nápad a super spracovanie. aj lebkonákova je jeba. len zas tie ďakovačky bohu, achjo...
a teraz ku songom. prvé tri ("červy", "ťažký kov" a "skaza") sa mi dosť zlievajú dokopy, ale je to riadny tlkot. všetky majú jasné textové posolstvo, pričom vyčnieva "skaza", veď kto by nemal nervy na hlupákov s golfovými palicami? potom príde song "pevnosť", čím ďalej to počúvam, tým sa mi viac páči, najmä tá záverečná pomalá pasáž. "zombie masaker" je dosť hovadina, ale nemôže byť všetko super. hehe, "guľomet" je tiež pecka, guľometná paľba celý song a pekný text. otáčam platňu. "kultúra smrti" má skvelý úvod, potom sa rozbehne skvelá nakladačka, nenudíš sa pri tom, lebo je tam kopec zmien, ale sedí to dokopy a tiež dobrý text. "všetko je z číny" je ďalšia hovadina, text aj muzika idú úplne mimo mňa. myslím, že nálepka made in slovakia je to isté ako made in china. "sklenená veža" je hit, bez debaty, a ten refrén, to sa naozaj podarilo. "kráľ hovien" akoby ani nebol Čad. text ako od Jana Kassu a akoby to spieval Božena z Ilegality, taký mám z toho proste pocit, až tá posledná pasáž je zasa pištovská rýmovačka. ale pieseň je super, o tom potom. posledná "na to si tu" má skvelý text, ale tá muzika je dačo velice divné, akýsi ťažkopádny rokec, doslova mi to vadí. škoda, lebo ten text je fakt super.
obrátil som tú platňu už niekoľkokrát a celkový dojem je dobrý. ku zvuku neni čo dodávať, fakt vymazlené, hukot ako riť. musím pohonkať najmä bubeníka, fakt extra trieda. hudba je dosť metaloidná, čo mne normálne vadí, lebo metal neni môj koníček, ale tu je to ok. no a texty sú tiež super, teda až na tých pár, ktoré som spomenul. a že sú rýmované, niekedy až detsky, to mi nevadí, aspoň sa tým odlišujú od klišé textov iných kapiel. Čad prešiel rôznymi obdobiami, a to k čomu dospeli teraz, je rozhodne kvalita. "pevnosť", "guľomet" a "sklenená veža" totálne hity, "zombie" a "čína" zbytočnosti. ostatné je ťažký kovový nadpriemer.
verdikt: je to kurva jebot!!!
 #3535 zlocinec   napísal/a 20.12.2011 00:51:13
Vomit: mna bere zase Sklenená veža ale v celku aj cela Beckova strana dosky
 #3531 Vomit   napísal/a 19.12.2011 19:10:49
Najlepší song z platne je pre mňa Na to si tu!
 #3528 Vomit   napísal/a 19.12.2011 16:41:52
No neviem. Mne sa to hudobne páči, aj keď to beriem ako nejakú úplne inú, novú kapelu, pretože sa to dosť odlišuje od starých vecí. Skôr tie texty mi nerežú, nie žeby mali zlú myšlienku, ale fakt je to tak napísané, ako keby "za 5 minút 12".

//split s Grossmember - Naše modlitby idú za: ....a za obrátenie všetkých ateistov v scéne, ale i mimo nej.
 #3527 axc   napísal/a 19.12.2011 13:08:00
to si zabil....
 #3525 xVaclav iz Deadx   napísal/a 19.12.2011 12:28:35
a preto je SK "hc punk" tam kde je
 #3524 ikkä   napísal/a 19.12.2011 12:24:45
hej deadbush neviem kedy si nasposledy počul čad z roku 2001 ale už na split s dischord sa nachádzajú 2 posledné songy, ktoré znejú ako napísal nespokojný viktor. že vandalizácia čadu a to vandali ešte ani neexistovali dokonca ani valér nebubnoval!!!
 #3522 deadbush   napísal/a 19.12.2011 08:54:27
split ep dischord a čad,myslim ze rok 2001.hudba čadu spinavy grind...čad rok 2011-to snad pocujem inu kapelu?nemyslim to vobec zle,kazda kapela musi ist do predu,no po albumoch medzi tymito rokmi to je pre mna skor krok do zadu,ale to je moj problem,jednoducho mi nesadlo.pripada mi to trosku za 5 minut dvanast zo strany textov samozrejme nie vsetkych!!!ale taky zoombie masaker je pre mna az nepochopitelny,urcite tento album nieje pruser ale ja ostavam verny v poslednej rote sukromnym vojnam krvavych psov.
 #3519 richard mejicano@seznam.cz   napísal/a 18.12.2011 19:31:38
Jen poznámka personální.
To je také divné, ale můžu Vás slováci ujistit, že i u nás lidi řeší, jestli zvuk je metalový, nebo punkový, nebo posraný. Jako by nebylo důležité, jestli to dohromady hraje a jsou dobře čitelné nástroje. U nás je to tak daleko, že ti co milují metalový zvuk nesnáší kolikrát všechny jiné zvuky a naopak a potažmo nesnáší i ostatní žánry. Bohužel/bohudík všechny kapely hrají jen a jen podle jedné stupnice.
Ohledně zmínky o textech, jak recenzent uvedl "nejslabší stránka", prvně mi to připadne jako by byl textový guru a může všem radit. Asi napsal 100 kvalitních textů(v jeho očích). Pochopil bych , že by napsal:... že s nimi nesouhlasí, že má jiný názor, ale... na podruhé mi to připadne, jako by kapela nemohla mít svůj, jiný názor, nebot je to pak na nic. Ale tohle je i u nás, nebojte!!!
No a jinak třeba říct, že bych uvítal, kdyby spíš vypíchl, to co je na desce ok, aby to vůbec posluchače zaujalo.
ALE TO JE JEN MJE SOUKROMA GLOSKA. AVE.
 #3511 stryco marhin   napísal/a 17.12.2011 12:42:22
Pekny deň fšetkym ... neda mi, aby som sem neprihodil svoje polienko :) ... ťažký kov je u mňa momentalne najhranješia platňa, páči sa mi a veľmi, to že je to viac metal a menej hento alebo tamto je fuck, metal mam rád, takisto ako grind,crust,punk a mrte dalších škatúl ... podstatné je to, že ten materiál sviští a má vajčiská jak šľak ... myslím, že keby s takým niečim prišla kapela menej zvučného mena, tak by boli fšetky papule dole, metal/nemetal.
Aestejedno...keby...bolo viac takych krestanov (ateistov, inych vyznavacov ... proste ludi) jak je Pišta, bolo by to sveta žiť ... amencma
 #3510 rikArdo   napísal/a 17.12.2011 11:13:51
by som sa aj vyjadril ale na začiatku mi bolo avizované aby som držal piču
 #3509 CRUST   napísal/a 17.12.2011 11:08:43
nasmiech si tu jedine ty Viktor
 #3508 michalko   napísal/a 17.12.2011 10:58:02
Krista o to či sa to banánovy páči vobec nejde, narážam na ten úvod kde píše tiež o tom čo mu na nich vadí a aké mal kvoli tomu predsudky a ako ich prekúsol. Preto vravím že inšpirácia pre vás.
 #3507 axc   napísal/a 17.12.2011 09:55:50
hej ked nieco povie niekdo spravnejsi to je vzdy ppc...nepoznas?
 #3506 UB   napísal/a 17.12.2011 01:54:12
Ja som rad za taketo recenzie ..Kedze sa tu tak nejak vsetci so vsetkymi poznaju tak to potom vyzera ake je to stale hudobne super najlepsie..A v tomto pripade je to este zlozitejsie kedze su to (aj pre mna)velkii sympataaci
 #3505 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 17.12.2011 01:29:17
Do pici, tu clovek vazne nema priestor na vlastny nazor A banan daco povie, tak je to to spravne? Ze akoze ked sa to bananovi paci tak je to asi pravda ze je to po pici muzika? Ludia jebte na to uz lebo sa z vas len a len smejem
 #3504 michalko   napísal/a 16.12.2011 22:45:33
Ešte na záver pre tých čo sa s tým nevedia vysporiadať, trocha inšpirácie od banána.

http://czechcore.cz/redakce/CAD-Tazky-Kov-P78704.html
 #3503 masskillah   napísal/a 16.12.2011 21:31:13
myslim ze mato to teraz pekne zhrnul:)
 #3502 zlocinec   napísal/a 16.12.2011 17:38:51
pozdravujem seckych. cad ja uplne extra silno nepocuvam ale tak platnu som si kupil.hudpbne je to premna velmy zaujimave, mozno viac jak predchadzajuci album k textom neviem co by som napisal. podla mna su vyznamovo minimalne podobne akurat to je pretahane cez kadejake pistove metafory pedpokladam ak sa mylim povedzte ze som kotot. cervy mi vobec nevadia. preco uz potom nerozoberate napriklad aj "na diskoteke" od rozporu ci jak sa vola ta pesnicka ked uz hladate vpodstate "bezmyslienkove" texty (aj ked samozrejme nic proti nej nemam). a ked sa bavime o krestanskej viere tak pistovi nemozem nic vytkut koniec koncov sa tam da naist vela zajimavych veci ktorymi sa mozno riadite aj vy a vobec o tom nemusite vediet. zelam secko dobre kazdemu a CADovi respekt za "zaplat kolko uznas za vhodne" yeaa
 #3501 Anonym   napísal/a 16.12.2011 16:53:37
nechce sa mi to rozoberat pretoze nesedim stale za PC ako ty ale co som mal moznost po tebe citat tak si protirecis hned v druhej vete a niekedy je to fakt len zbytocne napisany nezmysel ale mozno ze si to myslim len ja
uz nereagujem na dalsie prispevky HC elity , idem radsej na pivo medzi ludi pa pa
 #3500 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 16.12.2011 16:47:37
Pre Anonym: Jak to myslis s tou opicou ? A tym pokrytcom a primitivom si myslel mna? ;-)
 #3497 Anonym   napísal/a 16.12.2011 16:35:51
VecneNespokojnyViktor: tvoje prispevky = hotova opica

inac ako vidim scena zije naplno! a pokrytci a primitivi sa najdu vzdy a vsade
 #3495 michalko   napísal/a 16.12.2011 16:19:18
Viktor máš pravdu, začína sa tu skokotnievať. Keď sa objavím v košicoch, možme pokecať, ja pri pive a ty pri sode hehe
 #3494 Pišta hovorí nazdárek   napísal/a 16.12.2011 16:17:50
Chlapi jebme ne to. Hadam sa to uz len na tom gramci dotoci.Je piatok treba ist na koncert, lebo z tych monitorov vsetci oslepneme. Dik za všetky reakcie.
 #3493 michalko   napísal/a 16.12.2011 16:14:14
axc
Počuj predseda, ty si sa tam oháňal že si mám kuknúť texty zo splitka z Entrails massacre, držím ho v ruke, neviem kde tam vidíš rasizmus. A Čad poznám od neviem kedy, fakt si to neznačím ale mám doma aj staršie veci, ak ti to pohladí dušu a troška stúpnem v tvojom pomyslenom punkovom rebríčku.
 #3492 pišta Marekovi   napísal/a 16.12.2011 16:11:34
nevadi. Kazdemu sa daco ine paci. ja mam ten text rad, stojim si za nim. Basia s Valerom na to pičovali, hlavne na refren. Co som napísal, to som napísal - tak pravil Pilát.
 #3491 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 16.12.2011 16:08:11
michalko: Ale muziku ked si robim tak ten kto to pocuva, ten to pocuva, ten kto to chce podporit kupi si nahravku, ked nie, tak nie.. Nechce sa mi na to uz moc diskutovat hlavne nie tu na nete, som znechuteny z tej celej diskusie.

Normalne to uz nemoze sprosta slovac povedat svoj nazor ani v HC scene Clovek caka otvorenu diskusiu a docka sa len tohto tu..
 #3490 marek_n subverziv@gmail.com   napísal/a 16.12.2011 15:57:21
pišta nechcem sa vám moc miešať do debaty, po hardkórofsku vás mám rád oboch, ale tie červy, to je jeden z najslabších textov aké som od vás počul, možno je to jeba pre ľudí nových, tých zvonka (Nejkakí noví ;)), ale pre zažranca do Čadu je to...ježenie vlasov...
 #3489 Pišta Adrikovi   napísal/a 16.12.2011 15:31:44
Tak to beriem... Jasné,som rád, že si si dal tú námahu a že si si to vôbec vypočul. Ale vytočiť ma to mohlo. Lebo som si začínal myslieť, že je to osobne... Okrem toho Červy, to nie je detská riekanka: je to o podzemí, o punku, o undergrounde. Je to pocta "sieti priateľov". Je to o kultúre, ktorá desí "normálnych" ľudí. (to len na okraj)
 #3488 adrik Pištovi   napísal/a 16.12.2011 15:17:53
A čo je potom to vždy?
Myslím si, že recenzia až na to kritizovanie textov nie je až taká totálna dojebávka, mnohí moji priatelia by tento album vedeli oveľa horšie potopiť, ja som sa snažil nájsť aj klady. Tak s tým koncertom v Tatrách si trafil vedľa, na to som už aj zabudol. Nič proti Vám nemám, len mi to už od Súkromnej vojny vôbec nereže, ale tá sa dá ešte popočúvať. Tak isto by som sa obul do inej kapely, ktorú mám rád, keby vyprodukovala PRE MŇA nepočúvateľný album. Na to sú recenzie nie?
 #3487 Pišta Nespokojencovi   napísal/a 16.12.2011 15:17:28
Pocuj bracho. Vies o tom, že Filip Fuchs z Hlubokej orby nám robil pred rokom v Brne koncert? Vieš o tom, že som Rozporu krstil CD? Vieš o tom, že nám Ondatra z Rozporu krstil knihu? Vieš o tom, že som do rozhlasu robil niekoľko rozhovorov s Petrom Gettingom,ktorý sa súdi s Rogelom? Vieš o tom, že hravame v Oblude, čo je total ANTIFA klub? Vies o tom, ze Jozo zo Sleeping cat rec. ktorý nám vydal LP, uz niekoľko rokov pracuje s rómskymi deckami? Hladaj dovody prečo na nas pičovat, ale rasizmus vynechaj. Za krestanstvo na mna pičuj, aj za pro-life, to beriem.
ale kym si ty sám neadoptujes rómske decko a nevychováš ho, neuverim, ze tvoje antifa názory sú skutočné. dovtedy to budu len reči a reči.
 #3486 marek_n subverziv@gmail.com   napísal/a 16.12.2011 15:14:12
pohode recenzia, to pri každej platni máme len jasať? podľa mňa čad táto recka (resp datrová recenzia) posunie po čase, keď opadnú emócie dopredu. jo a mohli by posunúť aj rozpor dopredu, ale to sme mimo témy :)

kurva bavte sa hudbou, keď niekto podľa vás spieva pičovinu povedzte mu to a keď vám naopak tri dni z toho tečú sliny, velebte ho.
 #3485 stacy valentine   napísal/a 16.12.2011 15:06:03
hah to je tu iná komedia!!!!
 #3484 axc   napísal/a 16.12.2011 15:00:18
na punkuj som iba povedal svoj nazor ci je to zakazane?to ze tam reve picoviny o pro-life,a krestanstve budis.Ale ked mal aj rasisticke texty...Ked o tom nevis tak nemudruj..Ked poznaz cad od nevim kedy.
 #3483 Pišta Adrikovi   napísal/a 16.12.2011 14:59:55
Ale, Adrik neuražaj sa furt. Nie je to pravda, ze nas vzdy dodrbes? Je! Za koncert v Kosiciach som v radiu nehovoril nič na teba, ale na typka, čo nas zrusil, lebo sa zachoval ako totalny arogantny pes.
Ty si sa zachoval totalne ferovo - zato som ti podakoval vtedy a dakujem ti aj teraz. Ked nas nechces zavolat, tak nas nezavolaj. To je na tebe. Ale viem, ze si zacal byt voci nam/mne zaujaty od toho koncertu v Tatrach. Si tam prišiel a si sa nasral, ze som si ta nepamatal. A doteraz to nevies prekusnut. Ale ja som si len nepamatal tvoje meno. Tak sorry este raz za to, ze nemam pamat na mena.
 #3482 adrik   napísal/a 16.12.2011 14:48:09
Nemám facebook, preto reagujem na príspevok urazených tu: "Draci a dračice. A punkgen vyšla recka. Písal ju Adrik (robí tú stránku). Dosť nás dojebal. Ale to je pre neho také príznakové. On nás dojebe vždy. Či koncert, či nahrávku. Predtým pičoval na Súkromnú vojnu, teraz hovorí, že tá bola lepšia. A na koncert do Košíc nás volá. Kurva prečo? "

1) Páči sa mi ako si aj v rádiu vravel, že koncert v Košiciach bol na piču, ale akosi si zabudol povedať prečo. Dobre ste vedeli (hrali ste tam už x-krát s VANDALMI), že sa smie hrať len do 10 a vy si prídete o pol 10 (!), ale samozrejme problém je stále u organizátora, pre ktorého je príznakové stále niečo dojebať. 2) Na koncert som Vás pozýval ešte pred vydaním nového albumu, tak kde je problém? Neboj sa, už Vás volať nebudem. 3) To mám písať v recenziách pekné slová, aj keď sa mi niečo totálne nepáči? Áno, je trochu tvrdá, osobne nemám rád "opatrné" recenzie, kde sa autori boja napísať, čo si myslia alebo počujú. Potom nevidím význam písať recenzie.
 #3481 michalko   napísal/a 16.12.2011 12:47:56
Viktor chceš viac politiky v hudbe ale zároveň odsudzuješ ludí čo všade pchajú svoj názor, potom ti nerozumiem úplne.

AXC z blavy NE. Z pezinka som, nepoznám ťa, ale tvoje skvosty čítam dosť často na mangeli aj hocikde. A narážal som na to ako si minule "užasne rozprudil" diskusiu na punkuj s tým že Čad sú náckovia a vyťahoval si tam nejaký praveký spor z hlubokej orby čo mal pišta s fuchsom. Fakt si tam vyšiel za totálneho dementa tak sa divím že ešte tu ideš skúšať kokotiny. Proste mi príde že kade chodíš tam pičuješ na veci na ktoré by si pičovať nemusel.
 #3479 axc   napísal/a 16.12.2011 09:55:56
Viaceri ludia sa nad tym zamysleli...Doteraz to neriesili to krestanstvo.A reci typu je to dobry clovek...ale.Je to ppc clovek poznam ho voci jeho osobe nemam nic.Mne vadi iba to cpanie nabozenstva vasde.A ked om ho nedajboze urazil sa ospravedlnujem.
 #3478 axc   napísal/a 16.12.2011 09:33:27
michalko odkial si ty?urcite blava ne?Nepoznas ma tak ma neurazaj....A ked ma poznas zak sa spon predstav.Nebudem ticho a suchat nohami kvoli nakemu chumajovi.
 #3477 grg   napísal/a 16.12.2011 08:42:29
hlavne ze vnv nepcha vsade svoje nazory za kazdu cenu
 #3476 pana B!oha   napísal/a 16.12.2011 08:05:22
ze v grinde sa da postupovat progressive grindcore ? a po sukromnici a pred ty vole zacni pisat do novin ale nie na primitivny DIY web ach jaj
 #3475 Vomit   napísal/a 16.12.2011 06:46:21
Najväčšia vďaka patrí Bohu!
 #3474 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 16.12.2011 04:13:44
Hej, kosican, a mne vadi vsetko, pojebany crust a d-beat o smrti a skaze a pliage a spine a o nicom inom, pojebany melodicky edge-core o bratstve a hrdosti a odplate, pojebany oi o pive... chcem viac diy, viac politiky a viac nastvatosti do pici !! a diky za to ze tu so mnou diskutujes , na margo toho ze ludia zacali odsudzovat CAD od kedy su `popularnejsi` - o tom neviem, ale verim tomu ze kritikov za cias grindu mali menej, to je pravda.

A co sa tyka toho ze nebudes odsudzovat - ja mam na to zas iny nazor, odsudzujem ludi, ktori ma presviedcaju aby som chlastal, odsudzujem ludi, ktori ma presviedcaju aby som bol sxe (aj napriek tomu ze som sxe, nikdy som do nikoho nepicoval, a casto som v meste s ludmi, ktori piju a vobec mi to nevadi), odsudzujem ludi, ktori mi cokolvek nutia a akokolvek mi kecaju do zivota.. ludia a hlavne v scene by mali respektovat seba samych navzajom a otvorene diskutovat, nie ale vsade pchat svoje nazory za kazdu cenu do popredia.
 #3473 michalko   napísal/a 16.12.2011 03:22:37
Texty sú iné, mne sa páčia texty aj v tej "druhej etape čadu" (poviem to tak, keď už tu vzniká nová vedná disciplína). Chápeš ludia sa menia, menia sa aj ich myšlienky a tým zákonite aj texty. Nemyslím si že by spievali o pičovinách ako pivo a boty alebo že by tie texty boli menej plnohodnotné, proste sú iné, čo ide ruka v ruke aj s tým že hrajú už niečo iné. Niečo čo sa ti tak nepáči, ale to neznamená že to je kvalitou horšie. Hlavne je v ich textoch vidieť pištov rukopis a zmysel pre humor, neni to šablonovite ako 99% všetkých true HC sxe bafkačiek, ani ako disbit stale dokola o náletoch a hladných detoch ;) dont get me wrong, mam rad aj to. Ale ja ich uznávam za to že sú aktívny, robia kopec vecí, páči sa mi ich diy prístup, ich prístup k ludom a k scéne atd. Pištovo zaryté kresťanstvo sa mi síce nepáči, rovnako ako u mojho fotra, babky atď., ale je to ich vec, nikoho z nich za to nebudem odsudzovať. Rovnako ako nebudem odsudzovať nikoho za to že má v nicku dve xká. fakt neviem čo z toho ludia majú takú traumu, nemám pocit že by na koncerte čítal z nového zákona a rozdával jednotné katolícke spevníky ;) Až bude čad hrať na festivale gospelovych kapiel tak potom to bude o inom. Ako v pohode však kritika, len sa mi zdá že s tým že začali byť "populárnejší" sa tu hned vynorilo kopec hnidopichov (nemyslím teraz teba) a je mi dosť lúto že to berieš tak že "keby mali všetky kapely skončiť ako čad..." ... keby mali všetky kapeli taký prístup, bolo by to práveže v pohode. Neviem odkial si, typujem že košičan, ale možo kebyže žiješ tu a chodíš viac na ich koncíky a poznáš sa s nimi tak by si to trocha inak vnímal. A možno práve ja to vnímam skreslene a ty objektívne , neviem.. je to vlastne jedno :D dopiči vždy sa rozrečním a som scesty
 #3472 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 16.12.2011 01:51:48
Michalko, to slovne spojenie co som spomenul je samozrejme subjektivny nazor, a samozrejme, nemam rad kapely, ktore stoja 15 rokov na tom istom mieste bez akehokolvek naznaku vyvoja, v ramci absolutnej stagnacie. Ale! je tu jedno velke "ale!", a to take, ze aj v grinde sa da postupovat, prelepsovat a menit techniky, vytahovat veci, viac experimentovat. Od hudobneho zanru alebo subzanru upustit, keby aspon texty ostali rovnako dobre, tak sa nehadam.. Ludia maju rozne potreby, ani mna by asi nebavilo hrat vkuse to iste, a tak isto jak moze niekto mlady koketovat s p/v, moze potom ked dospeje mat viac chuti hrat grind alebo to uz je jedno co.

Skor tu ide o to ze by som vedel rozdelit ludi, ktori poznaju CAD do dvoch skupin - "Po-súkromnící" a "Pred-súkromníci", Sukromnou vojnou zacala kapitola sama od seba, a mozno aj tak uz spominana Vandalizacia kapely, kto sa prvy krat dostal k CADu vdaka sukromnej vojne, psej krvi a pod., vyvoj ho urcite bude tesit, lebo dalsie nahravky boli viac technickejsie, prehratejsie atd.. Kto ale patri do "Pred-sukromnikov", a hlavne clovek ako ja, ktore si spominane 7" spitka zohnal kvoli textom a svojraznosti kapely, prenho je vyvoj tej kapely obrovske sklamanie.. Si zober takych abortion alebo gride,.. Aj ked Gride uz je kapitola sama o sebe... Keby vsetko malo skoncit tak jak CAD, asi by sme pomreli
 #3470 michalko   napísal/a 16.12.2011 00:37:56
Fajn recka, celkom súhlasím. Ja som to počuval zatial len na nete a tiež som trocha sklamaný, ale neviem.. mne to na prvé počutie prišlo velmi podobne ako sukromna vojna. Tá bola premna tiež najprv sklamanie a potom som sa do toho velmi dostal, takže uvidíme. Ale tiež by som bol radšej za menej metalu.

Viktor "nepriaznivý vývoj Čadu" je vtipná hláška, ale dosť subjektívna nie? Ludia to asi vnímajú rozdielne. Keby hrali 15 rokov stále dokola len grind tak by tu už na nich pičovalo kopec ludí že sa vobec nevedia posunúť a je to už nuda. Napríklad ja :)

PS: AXC ty si uzavretá kapitola asi pre každého kto sa kedy stretol s tvojimi myšlienkovými pochodmi, tak už to pochop a nevyjadruj sa, lebo to už asi fakt nikoho nezaujima.
 #3469 dudo   napísal/a 15.12.2011 23:08:43
ja suhlasim tiez
 #3468 anti   napísal/a 15.12.2011 21:55:48
viktor, svet sa ruti! niekto s tebou suhlasi! :D
 #3467 Marián   napísal/a 15.12.2011 21:33:51
Viktor napisal si to krasne. Absolutne s tebou suhlasim. Objal si mi srdce normalne. Dik, ze aj toto uz konecne niekto vysvetlil. Fakt dik!
 #3466 axc   napísal/a 15.12.2011 21:30:45
Cad je u mna uzavreta kapitola.5m pod zemou.Suhlasim s viktorom...
 #3463 xMEAT BEATx   napísal/a 15.12.2011 18:53:32
boha on si tu picu nezavre
 #3462 rikArdo   napísal/a 15.12.2011 18:47:19
fúha, niekomu teda chutí menej, iný je zas príjemne sýty ale tak to má byť...nikto nikdy nespraví album, ktorý sa bude pozdávať úplne každému..
 #3461 Vecne nespokojny Viktor   napísal/a 15.12.2011 18:42:27
Kedze to mame s adom vydiskutovane, na 140% (tak ako v Rusku) s reckou suhlasim. A to som ani nemal tu dosku v ruke, staci mi sledovat nepriaznivy vyvoj celeho CADu ( dnes sa asi fakt zabuda na veci ako je CAD/Grossmember alebo CAD/Entrails Massacre a pamataju to uz len blbci ktorych zaujima muzika alebo pamatnici ) a viem, ze ich nove veci vlastnit nechcem. Hnilo by mi to na policke. O nezazivnych textoch nehovoriac, ale som asi jeden z mala, pre ktoreho ma text v zneni "hľa svine! hoďte im perly, možno sa pošmyknú a zlámu si krk!" vacsi vyznam ako text piesne "Všetko je z číny".. A co sa tyka mojho skromneho nazoru na CAD, podla mna sa na stare veci, ktore boli dobre zabudlo a dnes tu kapelu berie vacsina ludi skor ako kult, ako ze `kurva ty nepocuvas CAD? a co potom pocuvas? CAD su machri!!`. To by mohlo byt pravidlom vacsinou pre true crusters (crusties?:)) A taktiez ma serie to ze Pista vsade pcha to svoje krestanstvo, jedna vec je byt veriaci a druha vec je to za kazdu cenu niekam pchat.. Mame recenziu o knihe pre artforum, a na otazku co by si zobral na pusty ostrov jeho odpoved zacina: "no samozrejme pismo svate ale kedze to uz ma kazdy v srdci tak by som siahol po knihe ktoru prave drzim v ruke...", o tych uchylkach v headbangeri nehovoriac. A potom, ze krestania nie su len ignoranti. Pritom Pista ako sam o sebe samozrejme vzdelany a scitany clovek, profesor polskej literatury, si myslim, ze by mohol mat dost rozumu na tom, aby respektoval ostatnych a neotrvavoval ich so svojimi myslienkovymi pochodmi, zatial co spieva "Pice idu do polusu" a na druhy den robi zbierky pre kostoly..

Za toto ma dakto podreze pod branou ked pojdem za tmy rano vencit psa No a co, uz som dlho nepicoval, vonku je sichravo, tak ma bozajte
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
21.06. 16:16
fog: report jak lusk. .. >> 18.4.2019 -273.15 + VOLE (Slovensko (cestopis)
21.06. 14:57
tiboy: Ja som nedal moc .. >> 18.4.2019 -273.15 + VOLE (Slovensko (cestopis)
21.06. 14:51
vyhasnuta kometa: jasnéé, len tak >> 18.4.2019 -273.15 + VOLE (Slovensko (cestopis)
21.06. 02:20
justo: na našu obranu, .. >> 18.4.2019 -273.15 + VOLE (Slovensko (cestopis)
20.06. 14:48
Wrbo: Ach, kam sme sa .. >> 18.4.2019 -273.15 + VOLE (Slovensko (cestopis)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/4.26%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[0/0%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[2/4.26%]
ADACTA - Zlo 12"

[7/14.89%]
BETON / ROXOR 12"

[8/17.02%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[4/8.51%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[5/10.64%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[3/6.38%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[3/6.38%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[8/17.02%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/10.64%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 47

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...