PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 11.4.2020

RATO TRISTE (CZ / SK), LETS START WITH A FOREST LEVEL (Nemecko), ZWIST (Nemecko)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

SMRT MLADÉHO SEBEVRAHA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


STOLEN LIVES / RAPSÖD 7" (recenzia)
Totalitarianism still continues
Skoro som padol na riť, keď mi domov prišlo toto masakersplitko. Na jeho vydaní sa podieľali Different records, Insane society, Totalitariansm still continues, PHR records a Phobia records. Snáď ma nikto nepotrestá hrubými urážkami a ani neukameňuje, ale ani som nevedel, čo to vlastne kupujem. No po takej úžasnej reklame som nedokázal odolať a nechal si to pribaliť k ostatným veciam. Po otvorení brutálneho, fialového, rozkladacieho obalu s fakt masaker kresbou (možno si o mne pomyslíte že som kokot a preháňam, ale pozrite sa na to naživo :D:D, ináč autorom je TofuThrasher, fakt dobrá práca, kurva!!) na mňa vykukla vnútorná strana obalu, ktorú tvoria plagáty zo spoločných koncertov. Hneď za tým som objavil poklad v podobe papiera so stručným infom, textami (CZ aj ENG) a poďakovaním + sivý (adrik vravel, že strieborný...haha!) nepriehľadný vinyl.
Na STOLEN LIVES strane vás privíta bicygľový RAPSÖD (aj vy ste sa nechali ojebať? alebo ste si prečítali lístok o vymenených stranách?) so svojím mixom thrashu a hc/punku, známy napr. aj zo splitka s PRŮMYSLOVOU SMRTÍ. Na svojej strane majú 2 rýchle bajk-songy, "Terror crew" a "T.B.M.", tj. Thrashing Bike Maniacs. Obidve pesničky sú síce textovo o tom istom, no mne ako nadšenému cyklistovi (:D:D) sa to fakt páči. Parádne texty, nájdeš v nich viac ako bike, ak nie si debil a trochu porozmýšľaš (no ak som tam niečo viac hľadal zbytočne, tak nevadí, aj tak sa mi to kurva páči!!). Takisto vynikajúca hudba, ktorá ťa svojou rýchlosťou prinúti "šileně nabrat rychlost". Ach...mám chuť sadnúť na bajk, narušiť harmóniu, rozbiť ticho...
Ani som sa nenazdal, a šialenstvo skončilo... No nesmútim, bola to iba ilúzia, šialenstvo stále trvá, no momentálne v podobe STOLEN LIVES. Podobne ako RAPSÖD, ani pre STOLEN LIVES to nie je prvý split. Z rýchlosti sa neuberá, naopak pridáva čo je kurva dobré!!! Čo sa týka zvuku, STOLEN LIVES má viac "garážovejší" zvuk, čo mi vôbec nevadí. Na ich strane nájdeš takisto 2 songy, tentokrát s vážnejšími textami. Prvá, "Hluší k nářku déjin" je o opakovaní starých chýb, nepoučení sa z histórie. O opätovnom vstupovaní do tej istej rieky (Herakleios z Efezu alebo iný znalec ranej gréckej filozofie by vám vysvetlil, že je to nemožné... hahaha!) ale rozumiem ako to mysleli. Nasleduje "Zajatci bíleho boha" ( www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10244894308-zajatci-bileho-boha/21038254513). Podľa názvu sa už dá odhadnúť, o čom to asi bude. Určite si kukni dokument o násilí v božom mene páchanom v Thajsku a Laose, na ktorý odkazujem trochu vyššie. Hudobne je podobne ako RAPSÖD, mix thrashu a hc/punku, no trohu rýchlejší, na čo sa nesťažujem.
Ani som sa nenazdal a už dohrali aj STOLEN LIVES. Split má čo ponúknuť aj tým, ktorí hľadajú zábavnejšie texty, aj tým, ktorí hľadajú niečo viac. U mňa je spokojnosť s oboma stranami. Mám rád thrash a čím je nasranejší, tým lepšie pre mňa. Ak by som mal vybrať, čo sa mi páči viac, tak by ste ma museli zastreliť, lebo obidve kapely sú kvalitné. A keďže som ani nevedel, čo vlastne kupujem (ešte raz mi to prepáčte :D), úplne ma to prekvapilo a dostalo, prachy som určite nevyhodil nadarmo a rád si to vypočujem aj ich ďalšiu tvorbu. Je mi trochu smutno, a tak ticho v izbe vystriedali RAPSÖD na striedačku so STOLEN LIVES a teším sa z toho ako decko. Jesus Chrúst, to je niečo úžasné, ešte dlho mi budú znieť v ušiach aspoň refrény.
  1. STOLEN LIVES - Hluší k nářku dejín
  2. STOLEN LIVES - Zajatci bíleho boha
  1. RAPSÖD - Thrashing bike maniacs
  2. RAPSÖD - Terror crew

Táto recenzia už bola zobrazená 724 krát!
 Autor: Vomit
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.44

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+W+Z
TEXT:


 #4383 tadko   napí­sal/a 16.08.2012 19:49:21
vomit:casto sa hanbim za seba ako cloveka-krestana ale z toho dokumentu mi je pernamentne zle...misia je uplne o niecom inom...pomyleni ludia!
ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 22:44
Pissmaster: Do Márie bohovej. Toho prvého songu som sa normálne zľakol. Gospel of the future! :D >> (novinka)
31.03. 20:08
Ctib: Mišo: Absolutní souhlas, SMS je pecka! A z těch, co jmenuješ dál, se mi nejvíc líbil starý Masomlejn v pořadu Kozy paní prezidentky. .. >> (novinka)
30.03. 15:33
Mišo Štich: SMS - skvost CS punku. Kazetu som mal nahratú od Klausa, ktorý mi svojho času okrem nej zapožičal aj nahrávky kapiel HAPPYEND, KLEC, SLEPÉ STŘEVO, MASOMLEJN a iných...za čo mu patrí nehynúca vďaka. .. >> (novinka)
30.03. 12:20
Ctib: Na nahrávce se podílel Petr Fiala z Mňágy, ne Jiří.Hrál v SMS na basu. >> (novinka)
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.64%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.01%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.95%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.66%]
Mne varí mama

[60/19.74%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 304


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com