PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


UCHÁZÍM - MARNOSTROJ 12" (recenzia)
PHR
"Ještě jsem se nevzbudil a další smrt už jsem měl za sebou
Ten chodník strašně studil cejtil jsem krev a zvratky pod sebou
"
Punková opera!
Prachatická kapela UCHÁZÍM dostala prvý vinyl na svoje takmer dvadsiate výročie. Za tých dlhých 20 rokov vydali 5 samostatných CD, jedno split CD a nový album s názvom "Marnostroj", ktorý ešte predtým vyšiel ako CD príloha telefónneho zoznamu pre obvod Brno - okolie. Úplne podrobnú históriu kapely si prečítaš v Trhavine alebo v Hlasatelovi, tak sa poďme rovno vrútiť do márnosti.
"Dneska snad nemá cenu ani vytahovat rolety"
V prvom rade musím napísať, že táto muzika určite nie je pre každého. Už aj v minulosti bolo jasné, že s kapelou UCHÁZÍM to nebude také jednoduché, ale aspoň staršie nahrávky obsahovali množstvo priamočiarých punkových vypaľovačiek, ktoré by ste na "Márnostroji" hľadali veľmi ťažko. V tomto je tu jedinou výnimkou pieseň "Šalamoun (s hovnem v krku)", ktorá je pre mňa najslabším kolieskom v tomto stroji. Inak v piesňach čakaj náhle zmeny témp a nálad až s umeleckými presahmi, a to nemusí byť každému po vôli. A aby toho nebolo málo, spev sa týmto zmenám dokonale prispôsobuje. Tomu vravím simbióza. How know kapely "Hraješ to blbě ... ale zní to docela dobře" teda funguje!
"Proč hájit chceš svou věčnou lež a pravdu říct se nezmůžeš"
Texty sú ďalšou nevšednou stránkou kapely. Dlhé mnohoslohové neveselé výlevy, pri ktorých sa na 100% rozpomenieš na niektorý vlastný dojebaný deň alebo situáciu.
"Můj život byl jen strašně dlouhej den
Možná že jsme jen něčí hloupej sen
"
Nevyhráva na obaloch albumov väčšinou čierna farba? Poteší ma, ak sa mi do rúk občas dostane nefarebné klišé, ktorú potom vďaka tomu ihneď nájdeš na poličke, ale v tomto prípade by sa všetok ten žiaľ a bôl z nahrávky asi vytratil. Takže čiernobiely obal, v ňom čierna doska zabalená v čiernom papierovom sáčku s čiernym dvojpanelovým búkletom a priloženou brožúrkou "Marnostroj ve slovech aneb Vám lidem se to mluví", kde nájdeš poviedky a básne z rôznych období kapely. Takže pokiaľ budeš žalúdkom pomaly tráviť muziku, hlava sa ti nainfikuje myšlienkami kapely, ktoré z nej tak skoro nedostaneš. Najlepší song dosky: "Řeka"! "Střelbu opětuji padlo tak deset ran
Pak tma. Pak tma. Pak tma. Pak tma
"

http://papagajuvhlasatelrecords.bandcamp.com/album/marnostroj
  1. Rezignace
  2. O zvířatech a lidech
  3. Malá noční válka
  4. Odsouzeni k doživotí ve tmě
  5. Malá osobní revolta
  6. Cyklofrenie
  7. Marnostroj
  8. Kolovrat systému
  9. Kdo se směje naposled
  10. Stach
  11. System?
  12. Řeka
  13. Šalamoun (s hovnem v krku)
  14. Styx

Táto recenzia už bola zobrazená 786 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.8

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: O+M+V
TEXT:


 #5033 gramaticky fasista 2 klemodasa@gmail.com   napí­sal/a 18.02.2013 22:31:35
"how know"?
inac to CD mam doma... hm, mas pravdu, nie je to pre kazdeho. je to zaroven celkom dobry nater a aj dost tazkopadne.
 #5025 gramaticky fasista   napí­sal/a 14.02.2013 22:59:16
symbioza?
 #5024 drrrro   napí­sal/a 14.02.2013 20:22:07
Pekna recka.
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com