PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


UCHÁZÍM - MARNOSTROJ 12" (recenzia)
PHR
"Ještě jsem se nevzbudil a další smrt už jsem měl za sebou
Ten chodník strašně studil cejtil jsem krev a zvratky pod sebou
"
Punková opera!
Prachatická kapela UCHÁZÍM dostala prvý vinyl na svoje takmer dvadsiate výročie. Za tých dlhých 20 rokov vydali 5 samostatných CD, jedno split CD a nový album s názvom "Marnostroj", ktorý ešte predtým vyšiel ako CD príloha telefónneho zoznamu pre obvod Brno - okolie. Úplne podrobnú históriu kapely si prečítaš v Trhavine alebo v Hlasatelovi, tak sa poďme rovno vrútiť do márnosti.
"Dneska snad nemá cenu ani vytahovat rolety"
V prvom rade musím napísať, že táto muzika určite nie je pre každého. Už aj v minulosti bolo jasné, že s kapelou UCHÁZÍM to nebude také jednoduché, ale aspoň staršie nahrávky obsahovali množstvo priamočiarých punkových vypaľovačiek, ktoré by ste na "Márnostroji" hľadali veľmi ťažko. V tomto je tu jedinou výnimkou pieseň "Šalamoun (s hovnem v krku)", ktorá je pre mňa najslabším kolieskom v tomto stroji. Inak v piesňach čakaj náhle zmeny témp a nálad až s umeleckými presahmi, a to nemusí byť každému po vôli. A aby toho nebolo málo, spev sa týmto zmenám dokonale prispôsobuje. Tomu vravím simbióza. How know kapely "Hraješ to blbě ... ale zní to docela dobře" teda funguje!
"Proč hájit chceš svou věčnou lež a pravdu říct se nezmůžeš"
Texty sú ďalšou nevšednou stránkou kapely. Dlhé mnohoslohové neveselé výlevy, pri ktorých sa na 100% rozpomenieš na niektorý vlastný dojebaný deň alebo situáciu.
"Můj život byl jen strašně dlouhej den
Možná že jsme jen něčí hloupej sen
"
Nevyhráva na obaloch albumov väčšinou čierna farba? Poteší ma, ak sa mi do rúk občas dostane nefarebné klišé, ktorú potom vďaka tomu ihneď nájdeš na poličke, ale v tomto prípade by sa všetok ten žiaľ a bôl z nahrávky asi vytratil. Takže čiernobiely obal, v ňom čierna doska zabalená v čiernom papierovom sáčku s čiernym dvojpanelovým búkletom a priloženou brožúrkou "Marnostroj ve slovech aneb Vám lidem se to mluví", kde nájdeš poviedky a básne z rôznych období kapely. Takže pokiaľ budeš žalúdkom pomaly tráviť muziku, hlava sa ti nainfikuje myšlienkami kapely, ktoré z nej tak skoro nedostaneš. Najlepší song dosky: "Řeka"! "Střelbu opětuji padlo tak deset ran
Pak tma. Pak tma. Pak tma. Pak tma
"

http://papagajuvhlasatelrecords.bandcamp.com/album/marnostroj
  1. Rezignace
  2. O zvířatech a lidech
  3. Malá noční válka
  4. Odsouzeni k doživotí ve tmě
  5. Malá osobní revolta
  6. Cyklofrenie
  7. Marnostroj
  8. Kolovrat systému
  9. Kdo se směje naposled
  10. Stach
  11. System?
  12. Řeka
  13. Šalamoun (s hovnem v krku)
  14. Styx

Táto recenzia už bola zobrazená 752 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.8

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: D+R+K
TEXT:


 #5033 gramaticky fasista 2 klemodasa@gmail.com   napísal/a 18.02.2013 22:31:35
"how know"?
inac to CD mam doma... hm, mas pravdu, nie je to pre kazdeho. je to zaroven celkom dobry nater a aj dost tazkopadne.
 #5025 gramaticky fasista   napísal/a 14.02.2013 22:59:16
symbioza?
 #5024 drrrro   napísal/a 14.02.2013 20:22:07
Pekna recka.
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[261/92.55%]
Má!

[11/3.9%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.71%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[8/2.84%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 282

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...