PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:
... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RÚBANISKO / TIME OF MY LIFE (BURINA RECORDS)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
Skapal pes fest 2020 (28 - 29.8.2020, Trebišov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
GETO, CINNAMON WIND, MA CHANKA, CAMELEON (20.9.2020, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
RÚBANISKO / TIME OF MY LIFE 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


KRAOST 7" (recenzia)
Totalitarianism still continues
Nestáva sa veľmi často, aby na mňa urobila dojem kapela z domácich luhov a hájov, o ktorej som nikdy predtým nepočul. A presne tento kúsok sa podaril mladej českej kapele KRAOST. Na doske nájdeme 6 songov podareného crossoveru. KRAOST zaujímavo kombinujú sypačkové pasáže s absolutne nemilosrdnými thrashmetalovými riffmi (ktoré znejú miestami kurevsky retro, čo je super!). V stredných tempách mi dosť pripomínajú mojich obľúbených holandských staromilcov WAKING THE DEAD. Alebo možno punkovejší LAHAR? Veľkou devízou kapely je nasratý ženský vokál, ktorý nemilosrdne ničí všetko a kapelu kurevsky nakopáva dopredu. V podstate k žiadnej skladbe nemám výhrady. Vypichol by som asi posledný song "Slušný lidi", ktorý má fakt dobré riffy a veľký drive. Ani texty nie sú žiadny průser, aj keď sa viacmenej venujú tradičným témam (náckovia, náboženstvo). Najlepší je asi ten o turistike v koncentrákoch. Vidím, že v poslednej dobe sa českej thrash/crossoverovej scéne akosi darí. Po LAHAR, STOLEN LIVES a RAPSOD si kľudne môžete zapamätať aj meno KRAOST. Jediné, čo som nepochopil je obal a logo kapely (vrátane fontu, ktorý vo mne evokuje Terminátora haha), ale tým sa nenechajte odradiť (alebo mám možno len debilný vkus). Jo a vyšlo len v 200 kusoch tak to neprejebte.

kraost.bandcamp.com
  1. Vědět A Nedělat
  2. Páter
  3. Koncentrovaná Turistika
  4. Odpuštění
  5. Lososi
  6. Slušný Lidi

Táto recenzia už bola zobrazená 1146 krát!
 Autor: Masskillah
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.57

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: M+9+T
TEXT:


 #5088 vsp https://vinyls-shop.sk  napí­sal/a 16.03.2013 13:03:53
Kraost je jeden z najlepsich sedem palcov co mi v minulom roku presli cez gramafon.
 #5087 Wrbo   napí­sal/a 15.03.2013 13:35:49
Tak tak. Po tých lebkách a kostrách príjemné zmena
 #5086 adrik   napí­sal/a 14.03.2013 21:13:41
Ci pána, nezabudnite sa nabudúce sťažovať, že má nejaká nahrávka nudný čb obal alebo sto krát použitý obrázok. Mne sa obal páči, aspoň raz za čas niečo netradične spravené.
 #5085 xMx   napí­sal/a 13.03.2013 19:13:35
..až na ten obal, som ho tiež asi nejak nepochopil. A v novom čase písali,že už sú bez speváčky;škoda,no.
 #5084 Majo   napí­sal/a 13.03.2013 17:41:27
Absolutne vynikajuca vec!
 #5083 Vomit   napí­sal/a 13.03.2013 12:55:00
Mne to viac pripomína ten Lahar. Ináč po hudobnej stránke je to neskutočný náter, texty sú tiež dobré, aspoň mne sa páčia. Čo sa týka ženského spevu, tak je kurevsky dobrý. Nemám rád tie ženské škrekoty ktoré znejú ako nasraté decko, tak som sa trochu obával, že čo to bude keď si to pustím, ale speváčka prekvapila, je to dobré.
Jediné výhrady mám asi len proti obalu, absolútne sa mi nepáči, ale ináč zvyšok dosky je super
ZAUJALO NÁS:

Bieloruský update

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
21.10. 16:39
Theresa: Ahojte, koupim tyto vinyly:

Ravelin 7 / Thema Eleven
Esazlesa - St. Tropez
Contrastic - Contrastic
Gnu - Srdce v kusech zvuku

Diky moc
>> (guestbook)

12.10. 22:42
deegee: Pockaj, jak peso? >> 20.9.2020 GETO, CINNAMON WIND, MA CHANKA, CAMELEON Košice, Collosseum (report)
21.09. 16:29
Theresa: Stale shanim LP GNU-SRDCE V KUSECH ZVUKU a
Thema Eleven ‎– Choose Your Beast DCLXVI


Moc děkuji >> (guestbook)

17.09. 10:02
shupo: velmi pekna recka. >> DECULTIVATE / ÖSTRA TORN 12" (recenzia)
13.09. 14:45
dasa to aj inak: Ochota nosiť rúška klesla. Prieskum agentúry Focus. Kanal na telegrame t.me/covidhysteria_sk >> (guestbook)
07.09. 19:55
redrick: Ahojte,
ponúkam zo zbierky pár kúskov na predaj.
Vinyly su nehrané, prípadne navrhnite cenu.
Osobné odovzdanie v BA alebo poštou...
Oi!

The Effort - W .. >> (guestbook)

06.09. 16:31
Theresa: Ahojte, shanim Gnu-Srdce v kusech zvuku a Pacino-Pul litru zeme. Platim zlatem:-) diky. >> (guestbook)
02.09. 21:58
Jan IP: absolútny súhlas Jakub!!!! mastili to fakt brutálne >> (novinka)
01.09. 22:22
Jan IP: Táto banda je kurevsky masaker a pri tom sa o nej tak málo hovorí!!!! som rád že nie som sám koho zaujali :) >> BRUCEXCAMPBELL - South to no life 12" (recenzia)
24.08. 07:26
axc: u Ota (psychocontrol rec) sa daju uz predobjednat ak by niekdo chcel >> (novinka)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[3/13.64%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[3/13.64%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[6/27.27%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[2/9.09%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[2/9.09%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/9.09%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[4/18.18%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 22


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com