PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 11.4.2020

RATO TRISTE (CZ / SK), LETS START WITH A FOREST LEVEL (Nemecko), ZWIST (Nemecko)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

FAT - GRANUM (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
15.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


KRAOST 7" (recenzia)
Totalitarianism still continues
Nestáva sa veľmi často, aby na mňa urobila dojem kapela z domácich luhov a hájov, o ktorej som nikdy predtým nepočul. A presne tento kúsok sa podaril mladej českej kapele KRAOST. Na doske nájdeme 6 songov podareného crossoveru. KRAOST zaujímavo kombinujú sypačkové pasáže s absolutne nemilosrdnými thrashmetalovými riffmi (ktoré znejú miestami kurevsky retro, čo je super!). V stredných tempách mi dosť pripomínajú mojich obľúbených holandských staromilcov WAKING THE DEAD. Alebo možno punkovejší LAHAR? Veľkou devízou kapely je nasratý ženský vokál, ktorý nemilosrdne ničí všetko a kapelu kurevsky nakopáva dopredu. V podstate k žiadnej skladbe nemám výhrady. Vypichol by som asi posledný song "Slušný lidi", ktorý má fakt dobré riffy a veľký drive. Ani texty nie sú žiadny průser, aj keď sa viacmenej venujú tradičným témam (náckovia, náboženstvo). Najlepší je asi ten o turistike v koncentrákoch. Vidím, že v poslednej dobe sa českej thrash/crossoverovej scéne akosi darí. Po LAHAR, STOLEN LIVES a RAPSOD si kľudne môžete zapamätať aj meno KRAOST. Jediné, čo som nepochopil je obal a logo kapely (vrátane fontu, ktorý vo mne evokuje Terminátora haha), ale tým sa nenechajte odradiť (alebo mám možno len debilný vkus). Jo a vyšlo len v 200 kusoch tak to neprejebte.

kraost.bandcamp.com
  1. Vědět A Nedělat
  2. Páter
  3. Koncentrovaná Turistika
  4. Odpuštění
  5. Lososi
  6. Slušný Lidi

Táto recenzia už bola zobrazená 1098 krát!
 Autor: Masskillah
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.57

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: J+N+F
TEXT:


 #5088 vsp https://vinyls-shop.sk  napí­sal/a 16.03.2013 13:03:53
Kraost je jeden z najlepsich sedem palcov co mi v minulom roku presli cez gramafon.
 #5087 Wrbo   napí­sal/a 15.03.2013 13:35:49
Tak tak. Po tých lebkách a kostrách príjemné zmena
 #5086 adrik   napí­sal/a 14.03.2013 21:13:41
Ci pána, nezabudnite sa nabudúce sťažovať, že má nejaká nahrávka nudný čb obal alebo sto krát použitý obrázok. Mne sa obal páči, aspoň raz za čas niečo netradične spravené.
 #5085 xMx   napí­sal/a 13.03.2013 19:13:35
..až na ten obal, som ho tiež asi nejak nepochopil. A v novom čase písali,že už sú bez speváčky;škoda,no.
 #5084 Majo   napí­sal/a 13.03.2013 17:41:27
Absolutne vynikajuca vec!
 #5083 Vomit   napí­sal/a 13.03.2013 12:55:00
Mne to viac pripomína ten Lahar. Ináč po hudobnej stránke je to neskutočný náter, texty sú tiež dobré, aspoň mne sa páčia. Čo sa týka ženského spevu, tak je kurevsky dobrý. Nemám rád tie ženské škrekoty ktoré znejú ako nasraté decko, tak som sa trochu obával, že čo to bude keď si to pustím, ale speváčka prekvapila, je to dobré.
Jediné výhrady mám asi len proti obalu, absolútne sa mi nepáči, ale ináč zvyšok dosky je super
ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
23.03. 19:00
Mišo Štich: Darujem (za poštovné) nejaké čísla zinu/novín SLUG AND LETTUCE, konkrétne č. 65 a č. 84.

Info tu: http://muzika-komunika.blogspot.com/2018/06/slug-and-lettuce-fanzine-some-copies.html .. >> (guestbook)

21.03. 18:02
Richťo: Zo zbierky predávam staršie raritné ziny zo zahraničia. V dobrom stave.
REASON TO BELIEVE -D.I.Y. Hardcore Punk Zine #5, #4, #9, #1, #3, #?, Anglická odpoveď na legendárny HEARTATTACK fanzine. Kopec stĺpčekov , recenzií, reklám, úvah, zaujímavých článkov zo scény (squaty, eko, atd..) a samozrejme rozhovory s kapelami.Počet strán sa líši od čísla k číslu, ale je to taký velký zošit.Cena za kus 4€. (pre bližšie info píšte)
JOIN KAO - podobne ako REASON TO BELIEVE - velmi kvalitný časák s celosvetovým záberom - tentokrát z Dánska. Písaný v angličtine. Vo lemi dobrom stave sú k dispozícii #8,#7,#6,#5,#4,cena za kus 3€ (pre bližšie info píšte)
AVERSION legendárny plátok z Bradfordu. Klasický formát A5, kvalitná tlač. Vo vinikajúcom stave.
K dispozícii #5(rok 1997 - fleas and Lice,State Of Filth, Croatia scene report, Detestation atd 18 stran), #4 (rok 1996 State of Filth, Code 13, Spain scene report atd. 18 stran) cena 3€ za kus.
SCREAMINGLY TYPHON #2 Velmi pekne graficky spracovaný anglicky písany fanzin z Grécka A5. kapely Guts Pie Earshot, DOOM, Unhinged, Graue Zellen,1 in 12 Club, Schlossli Squat atd. Cena 3€
RIPPING TRASH #20 kultový fanzin z anglicka. A5. Rok 2000. Warsore, Trottel, Distopia, Pizda Materina, atd, atd... cena 3€ Pokial máte nejaké otázky kludne mi napíšte. richtárik.radovan74@gmail. com .. >> (guestbook)

17.03. 16:38
Balki: Aha tak to mi nedoslo :D >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)
17.03. 16:28
adrik: Balki: To nie je hodnotenie, ale piaty album z piatich (ak si pozrieš staré recenzie na Davovky). >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[271/91.86%]
Má!

[12/4.07%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.39%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 295


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com