PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

PUTRID EMENTAL CHEESE #10
2.50 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
RYOSUKE KIYASU (12.8.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (25 - 29.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
JUST WÄr - Situation normal still fucked up CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











MACGYVER - PANTHALASSA 12" (recenzia)
PHR
Angus MACGYVER sa narodil ako nemanželské dieťa rodičom PAZI a SNAJPER. Od mladosti nemal na ružiach ustlané. Nikdy sa nikam nepchal, spolužiaci ho márne hľadali na sociálnych sieťach, žil doma skromne a v ústraní a málokedy sám od seba vychádzal na božie svetlo. Pubertu začal v roku 2006, kedy bez varovania exol prvú sedemdecku vo svojom živote. To sa mu zapáčilo a v spálenom Brne začal žiť aj pohlavne, hoci to nikdy nepreháňal. Na poslednom veľkom mejdane v planetáriu, s náhodnou známosťou na jednú noc, konečne splodil svojho zákonitého potomka, ktorý sa narodil v decembri roku pána 2012. Ale teraz vážne.
MACGYVER bol a stále pre mňa je jeden z drahokamov českého punku. Pamätám si na moje prvé zoznámenie s ním, písal sa dátum 4.6.2005 a chystali sme sa, celí spotení z júnovej horúčavy, na koncert akejsi neznámej českej pankovej kapely. Kto dnes takto chodí na koncerty? Ešte aj plagát si pamätám, Da Vinciho Vitruviánsky muž s kľúčom, šrubovákom a iným náradím. To boli bezstarostné časy.
O vydanie tejto veľkej platne sa nemohol postarať nikto iný ako Papagáj. Platňa vyšla v redukovanom počte 250 kusov na čiernom asfalte a je odetá do jednoduchého bielo-červeného obalu. Dočkáš sa 10 nových skladieb + akustického coveru od PAZI SNAJPER, takže rodič je jasný aj bez testov DNA. Pri neustálom počúvaní dosky dookola sa mi javí celá nahrávka ako jeden celok bez prestávok na oddych. Takže je ťažko vybrať nejakú absolútnu hitovku. Každá jedna je extrémne melodická a prinúti ťa veselo poskakovať po izbe. Pri tom nejde žiaden zložitý recept na úspech, všetko je zahrané úplne jednoducho, až jemne a s prehľadom až z toho sála absolútna úprimnosť. Určite viete, o čom píšem. K nim nevšedné poetické texty, ktoré nie sú vôbec priamočiare a jednomyselné a musíš si ich viac krát prečítať a máme vymaľované. Vraví sa, že menej je niekedy viac, dôkazom toho je určite táto kapela, ktorá si každý svoj ďalší krok a nahrávku najprv päť krát premyslí. Na druhej strane by mi vôbec nevadilo, keby sa takéto veci vydávali s omnoho kratšími prestávkami. Celá nahrávka je k vypočutiu na bandcampe, tak si ju vypočuj a ak nie si stavaný na tvrdšiu muziku a kapela ťa zaujme, určite ju podpor kúpou LP, pretože sa môže stať, že čoskoro už budú všetky kusy rozobrané.
"Vytvořit plán, vytyčiť cíl, nahmatat spoušť, špatně jsem žil".
Skalní si určite nenechajú (dúfam, že všetci vinylofilovia to už máte doma!) újsť song "Ode zdi ke zdi" na LP kompilácii Brno stále v plamenech, ktorý je jedným z najlepších zárezov celej výberovky!

macgyver.bandcamp.com
  1. Chyby
  2. Svět jsou sváry
  3. Život je jen ...
  4. Don
  5. Osud
  6. Planetárium
  7. Kořeny
  8. Plány
  9. Golfský proud
  10. Bezmoc (PAZI SNAJPER cover)

Táto recenzia už bola zobrazená 478 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 0.25

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: J+I+G
TEXT:


 #5184 Wrbo   napísal/a 20.04.2013 21:54:42
Tomu ver Balki, neskutočný masaker!
 #5183 Balki   napísal/a 20.04.2013 11:45:53
Perfektny album!
Chce si to vypocut viackrat, na prve pocutie to neohromi, ale ked sa to trosku dostane do hlavy - vynikajuca vec!
 #5131 tibor   napísal/a 28.03.2013 14:33:39
ja neviem mna zatial nezaujala aj ked pazi snajper mam celkom rad
 #5126 dáša f.f. klemodasa@gmail.com   napísal/a 28.03.2013 07:27:38
táto platňa je pre mňa esenciou panku
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
15.08. 22:47
Eduv syn: Muco, daj tie ps >> Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA) (rozhovor)
15.08. 09:36
fog: dobre pocitanick >> Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA) (rozhovor)
14.08. 00:01
Eduv syn: Rotunda: zivot t .. >> FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7" (recenzia)
13.08. 23:54
Eduv syn: Mikro uvaha ktor .. >> (novinka)
07.08. 18:39
Rotunda: hej, take punkov >> FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.94%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[72/24.24%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.7%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[75/25.25%]
Mne varí mama

[59/19.87%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 297

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...