PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, SEDEM MINÚT STRACHU, CRIPPLED FOX (10.1.2020, Spišská Nová Ves, ex 52-jka)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


TOMORROWS HELL / TUMMO 12" (recenzia)
Waking the dead
Pamätám si, keď som sa dostal k prvému singlu TOMORROWS HELL. Položil som ho na tanier a odrovnal ma už pri prvej sekunde. To sa písal rok 2009 a v kapele ešte spievala Blanka. Po jej odchode nebolo o kapele dlhú dobu nič počuť, mnohí vraveli, že o už nebude ono, ale tento rok vydali hneď dve dosky, ladené viac do metalu, split 7" s MARCH OF THE HORDES a split 12" s TUMMO, o ktorom sa tu pokúsim napísať zopár slov. Obalu a potlačenej vnútornej kapse dominuje farebný artwork z pera Pauly z Storm in the temple, ktorá má toho už viac na svedomí. Celej maľovánke dominujú fialové farby, k tomu sa zladila aj farba platne. Na kapse sú texty v angličtine a češtine, síce v trochu nečitateľnom písme. LP ešte obsahuje download kód. Prvých volím pre mňa známejších TOMORROWS HELL. Štyri kruté uragány zaviate k nám zo severu Európy. Masívny zvuk, v ktorom sú čitateľné všetky nástroje, ktorým vládne hrubočizný spev. Nie je to síce Blanka, ťažko to porovnať, ale určite nie je o nič horší ako bývalá kolegyňa. Takže obavy, že kapela stratí svoj šmrnc, neboli na mieste. Dosť už o minulosti, o tom asi nerada číta žiadna kapela. Ako si už možno bol zvyknutý, aj teraz sú skladby poprekladané mnohými gitarovými vyhrávkami, ktoré ich robia ešte energetickejšími a ťahajú ich viac dopredu. Keď tak nad tým premýšľam, možno je to ešte väčšia nálož s akurátnou štipkou metalu, ako spomínaný singel. Crust core fon Otrokovice. Posúď sám. TUMMO. Túto stranu mal asi recenzovať niekto iný. Prvá doska týchto Brňákov ma akosi neoslovila, koncert zahraný s vysokým nasadením a hráčskymi schopnostiami, o ktorých môžem ja iba snívať, ale nič pre mňa. Tak isto je to aj s touto stranou, hodne podladený metalický hard core zachádzajúci až do bahenných končín, spev je fajne záhrobný, kopec zaujímavých nápadov, basa a gitara spolu pulzujú ako pri meraní EKG, ale mne tam stále čosi chýba. Asi vyššie otáčky. Ak sa pohybuješ v podobných alebo ešte pomalších vodách, určite budeš mať na túto kapelu iný názor, možno bude patriť aj medzi tvoje top kapely, mne proste viac reže druhá strana, možno som v tomto hudobný analfabet, ale druhá strana sa mi točí v kuse. Ak ťa tiež zaujali viac TH, tak si určite zožeň aj ich nový split 7" s MARCH OF THE HORDES, ktorý vyšiel len v 318 kusovom náklade. Na doske sa podieľalo 8 labelov a ľahko ju zoženieš aj u nás.

bandzone.cz/tomorrowshell
tummo.bandcamp.com
  1. TOMORROWS HELL - Burial ground
  2. TOMORROWS HELL - Revenge
  3. TOMORROWS HELL - ...
  4. TOMORROWS HELL - Sorrow
  1. TUMMO - Roots of evil
  2. TUMMO - Cage with no bars
  3. TUMMO - Nothing to nothing

Táto recenzia už bola zobrazená 546 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: N+H+S
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
20.02. 17:34
HCST: No hlavně do ČR zavítají Hetze. A nezbývá než doufat, že vystoupí i na nějakém pro takový námrd důstojném místě (rozuměn...díře) .. >> (novinka)
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[270/91.84%]
Má!

[12/4.08%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.4%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 294


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com