PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:
... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RÚBANISKO / TIME OF MY LIFE (BURINA RECORDS)
12.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
Skapal pes fest 2020 (28 - 29.8.2020, Trebišov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
GETO, CINNAMON WIND, MA CHANKA, CAMELEON (20.9.2020, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
RÚBANISKO / TIME OF MY LIFE 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


BOMBATÖLCSÉR - BUDE KLID NOISE DEMO 7" (recenzia)
Ultima ratio
Ďalší pomerne nový jebot z Brna. Traja Češi, ktorí sú pod papučou sympatickej zlatovlasej fešandy, pribrali za plechy známu firmu Erika z Maďarska (MORSA) a z tohto spojenia vzniklo v roku 2011 kazetové demo "Bude klid", ktoré minulý rok vydal Mirek Ultima ratio aj na posvätnom vinyle. V prvom rade sa musím rozpísať o obalovom prevedí dosky. Je síce pravdou, že sa niekedy na vydania Ultimo ratio čaká nekonečne dlho, odmenou za trpezlivosť je obal, ktorý ti hrúbkou bude vytŕčať z poličky, (single ZEMĚŽLUČU). Singel je najprv zbalený v obale pre veľkú dosku, samotná epka je v trojpanelovom gatefolde s kapsou, v ktorej je ďalšia maličká kapsa s textami, a to všetko je oblečené do potlačeného pauzáku, k tomu tri obrovské plagáty a nálepky. Masaker! Ani nechcem vedieť, koľko táto celá sranda v skutočnosti stála. Pochmúrna čiernobiela grafika (texty sú väčšinou o vojne a násilí, tak akej farby by mala byť?) je zladená aj s čiernobielym haze na vinyle. Ideme konečne na muziku. 5 totál špinavých zárezov + kratučké intro. Crustové rozjazdy, po ktorých sa to prekoprcne do spraseného grindu s hrubým murmurom a ječákom. Tú fešandu beriem späť :D Taký DISRUPT na český spôsob pri 33 rpm. Uvedomujem si že je to len singel a päť skladieb pri takom nasadení nemôžu trvať pol hodinu, doska je aj tak dosť krátka, dokopy niečo pod 7 minút. Kľudne by sa pri tej minutáži na druhú stranu zmestila aj nejaká iná kapela. Celý tento sympatický počin vyšiel len v 250 kusovom náklade a aj keď ide o možno trochu premrštenú cenu za singel, muzika z drážok vinylu a jeho prevedenie ťa určite milo prekvapia. Spolu s CONTROLLED EXISTENCE je BOMBATÖLCSÉR adept na budúcu českú mäsiarinu, o ktorej sa bude písať aj za hranicami!

bandzone.cz/bombatolcser
  1. Intro
  2. Bude klid
  3. W. H. D. F.
  4. War against all
  5. Minefield blues
  6. Technology kills

Táto recenzia už bola zobrazená 862 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: B+F+G
TEXT:


 #5324 Vomit   napí­sal/a 19.06.2013 00:11:15
Tak ja som nikdy nechápal slovo nýbrž, tiež by ste mi ho mohli vysvetliť Ináč pičovina riešiť takéto nepodstatné "chyby", mne skôr trhá oči keď si niekto dá do mena NAZI
 #5323 deadbush   napí­sal/a 18.06.2013 17:32:51
jebať sa na to kurva,toto choroby a systém nezastavý,a pome sa slniť kým je pekne do piče
 #5322 ctib   napí­sal/a 18.06.2013 16:49:08
Ano, ano, "poněkud" = "trochu", Slovník spisovné češtiny nabízí též synonymum "částečně". :)
Hezké dny, přátelé!
 #5321 Sajmon   napí­sal/a 18.06.2013 13:23:02
a to je vraj slovenčina komplexnejší jazyk, no, neviem... odborníci by sa museli vyjadriť......"poněkud" môžeš nahradiť slovom "trochu"..."poněkud jiný = trochu iný"... čo myslíte?...ja si myslím, že to zmysel dáva...
 #5320 rikArdo   napí­sal/a 18.06.2013 12:11:49
tak isto ak vytrhnem z kontextu slovo "poněkud" nie je ľahké naň nájsť adekvátny slovenský ekvivalent...díky inak za podrobné vysvetlenie hehe
 #5319 ctib   napí­sal/a 18.06.2013 11:13:18
Dovolte upřesnění: 1) "Strádat" = trpět. Může to být i ve významu trpět nedostatkem něčeho ("strádal nedostatkem jídla"), ale nejen ("je vidět, že strádá" = "je vidět, že se mu nevede dobře"). "Postrádat" má trochu jiný význam - to je právě ono "něco nemít".
2) "Lpět na něčem" se používá ve významu "mít k něčemu silný vztah". "Lpím na své rodině" = velmi mi na ní záleží.
Ať se daří! C.
 #5318 rikArdo   napí­sal/a 17.06.2013 23:05:03
lpět je na niečom lipnúť, je tam kus menší rozdiel než na niečom trvať..a strádať je niečo nemať, postrádá to zmysel a podobne..chodia sem aj česi tak nech sa vyjadria boha tam
 #5317 masskillah   napí­sal/a 17.06.2013 19:38:08
strádat - nevediet si dat rady lpet - na niecom trvat?
iz det k´rekt?
 #5316 masskillah   napí­sal/a 17.06.2013 19:37:04
okej aj tak vacsinu casu travim na wanda.sk
 #5315 adrik   napí­sal/a 17.06.2013 18:34:45
masskillah: tak surfuj len na stránkach, kde nebudú preklepy a bude sa na nich písať len spisovnou slovenčinou.
 #5314 rikArdo   napí­sal/a 17.06.2013 17:30:00
ja používam čechyzmi (v tomto slove mi nepasuje ani ypsilon ani jota) aj v bežnej osobnej konverzácií, dokonca som minule nevedel po našom povedať slová "strádat" a "lpět" haha!
 #5313 masskillah   napí­sal/a 17.06.2013 16:16:00
musim sa typka zastat tiez mi to dost taha oci nehovoriac o tom kolko byva na tejto stranke aj preklepov
 #5312 Sajmon   napí­sal/a 17.06.2013 14:34:32
a čo ako?...narodili sme sa v Československu, aký je s tým problém?... keby tam použil aj uzbecký jazyk...
 #5311 adrik   napí­sal/a 17.06.2013 13:42:21
No a? Nie si na stránke SNS.
 #5310 Grammar Nazi   napí­sal/a 17.06.2013 09:55:25
Recenzia v pohode, ale oči mi trhajú (nielen tu) české slová ako "ječák", "kapsa", "zadová nášivka",..
ZAUJALO NÁS:

Bieloruský update

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
21.10. 16:39
Theresa: Ahojte, koupim tyto vinyly:

Ravelin 7 / Thema Eleven
Esazlesa - St. Tropez
Contrastic - Contrastic
Gnu - Srdce v kusech zvuku

Diky moc
>> (guestbook)

12.10. 22:42
deegee: Pockaj, jak peso? >> 20.9.2020 GETO, CINNAMON WIND, MA CHANKA, CAMELEON Košice, Collosseum (report)
21.09. 16:29
Theresa: Stale shanim LP GNU-SRDCE V KUSECH ZVUKU a
Thema Eleven ‎– Choose Your Beast DCLXVI


Moc děkuji >> (guestbook)

17.09. 10:02
shupo: velmi pekna recka. >> DECULTIVATE / ÖSTRA TORN 12" (recenzia)
13.09. 14:45
dasa to aj inak: Ochota nosiť rúška klesla. Prieskum agentúry Focus. Kanal na telegrame t.me/covidhysteria_sk >> (guestbook)
07.09. 19:55
redrick: Ahojte,
ponúkam zo zbierky pár kúskov na predaj.
Vinyly su nehrané, prípadne navrhnite cenu.
Osobné odovzdanie v BA alebo poštou...
Oi!

The Effort - W .. >> (guestbook)

06.09. 16:31
Theresa: Ahojte, shanim Gnu-Srdce v kusech zvuku a Pacino-Pul litru zeme. Platim zlatem:-) diky. >> (guestbook)
02.09. 21:58
Jan IP: absolútny súhlas Jakub!!!! mastili to fakt brutálne >> (novinka)
01.09. 22:22
Jan IP: Táto banda je kurevsky masaker a pri tom sa o nej tak málo hovorí!!!! som rád že nie som sám koho zaujali :) >> BRUCEXCAMPBELL - South to no life 12" (recenzia)
24.08. 07:26
axc: u Ota (psychocontrol rec) sa daju uz predobjednat ak by niekdo chcel >> (novinka)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[279/91.48%]
Má!

[13/4.26%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.66%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[11/3.61%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 305


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com