Pozývame:


So 23.10.2021
Brno @ Sibíř

ADACTA (SK), BLUES FOR THE RED SUN (CZ), LEZOK (CZ), MORKHIMMEL (CZ), MŮRA (CZ), NARCOSA (CZ), SEKEROMLAT (CZ), TUMMO
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

FUKOTY, NAZI TAMPONS, LIDSKÉ ZDROJE (2.10.2021, Bardejov, Bašta)

Najnovší rozhovor:

Bilbo (MARHULE, KÝBEL MAČIEK, MATEJ TÁLE): "Hudba je jedna z vecí, ktoré mám pocit, že by som robiť mal."

Najnovší report:

KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X (14.9.2021, Banská Bystrica @ Kaktus)

Najnovšia recenzia:

SNAGG - Disgust of self recognition MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


BOILING POINT - E.P. 7"

Autor: Adrik | Počet videní: 1096

Dog lovers
Moje prvé zoznámenie s touto kapelou? Pamätám si CDr demo v pokrčenom modrom papieri s ručne namaľovaným logom, s ktorým dosiahli v slovenskom hardcore víťazné olympíjske miesta. Doteraz si pamätám, ako sme sa váľali na ich prvom koncerte v Košiciach, kde bolo na sebe toľko nahádzaných spotených a špinavých tiel, že by sa od nás mohli učiť aj profesionáli amerického futbalu pri finále super bowlu. Odvtedy som túto kapelu videl bez preháňania snáď päťnásť alebo dvadsať krát a v každej skladbe niekto (občas aj s nafukovačkou) lietal nad hlavami ľudí, publikum vedeli umoriť tak, že odpadávalo dehydratované od vypotenia svojich žliaz ešte aj na vajciach, dámy tentokrát prepáčia. Logicky sa raz museli dopracovať aj k nejakému vinylovému zárezu. Kariéru odštartovali bútlegom v podobe flexi fólie, aké sa dávajú na elcédečká a obrazovky, aby sa nepoškriabali. O rok na to vylisovali štyri skladby na splite s portugalskými the SKROTES, ktoré bohužiaľ musím zaradiť k tým najslabším od bodu varu. Rok 2013 priniesol prvý oficiálny samostatný singel. Nahrávaný bol ešte minulého roku v auguste u Bluma (GATTACA) a vydaný hneď v dvoch verziách, o českú sa postarali milovníci psov Dog lovers v počte 130 kusov s veľkou dierou (dámy opäť prepáčia) a ručne robeným obalom. Slovenskú verziu si vzala pod palec kapela sama v 200 kusovom prevedení pod názvom Analog freaks records, na ktorom už vyšla napríklad kazeta UNNATENDED FUNERAL. Pomalé karibské intro (vo mne to evokuje reklamu na džúsy Relax, aj keď je to celkom iný song) ešte viac živí moju zvedavosť o čo pôjde tentoraz. Ešte jedno intro a "druhý" song rozbieha zunovaná basa. Striedanie rýchleho bordelu a pomalších riffov s chytľavým refrénom, v ktorom sa spieva o tom, že zamatová revolúcia bola len o tom, aby jedných papalášov vystriedali druhí, ešte chamtivejší, ináč sa toho dokopy nič nezmenilo. Ďalší song je ešte bordeloidnejší a je venovaný všetkým vinylofetišistom. "Už mi asi vybuchne hlava, pretože pošta je tak zúfalo pomalá" - haha, myslím, že nás s podobnou diagnózou bude na svete viac. Posledný song na tejto strany sa kapela vracia ku koreňom, rýchlosť sa prekračuje nad povolené limity a text je o tom, ako sa hard core zabil lístkami v predpredaji, drahými producentmi, sekuriťákmi a dvojmetrovým pódiom. Viac takýchto rýchlych a chaotickejších songov v novej tvorbe! Otáčam stranu a stále sa pokračuje v nasranom a rýchlom thrash hc punku o čom svedčí aj názov skaldby "Vyhladiť módny hard core". Ďalší song je spomienkou na zložité začiatky kapely, kedy sa na koncerty cestovalo vlakom, budem citovať z poslednej Hlubokej orby: "Fokulár s turistickým batohom natrepaným stojanmi po okraj vyzeral ako dáky dekadentný punkový golfista." Bodkou tomuto singlu robí pomalší song "Black and white thinking" so zborovým bejkáním, ktoré mi akosi vôbec nesadlo. Text je o tom, že punk nie je náboženstvom ani nespochybniteľnou autoritou a o tom, ako ľudia slepo a nekriticky preberajú názory od svojich idolov. Ak sa kapela nechala okrem iných inšpirovať frontmanom jednej móc známej pop punkovej kapely z hlavného mesta, tak by mali brať na vedomie, že spomínaný pán je už v rokoch a neodkladne sa na ňom musela podpísať senilita a rodený kreténizmus. Celkovo je zvuk trochu uhladenejší ako na prvom deme, nie je to už taký bordel a špina z garáže, na druhú stranu kapela stále kontruje svojou nasranosťou a rýchlosťou. Keby sa táto kapela narodila o dve desaťročia skôr a trošku viac na západ, s týmto zvukom by kľudne mohla konkurovať kapelám z kultovej kompilačky "American hardcore: the history of american punk rock 1980-1986". Ešte aj česká verzia svojim dizajnom pripomína slávny obal od BAD BRAINS, akurát na tom druhom je menej lepiacej pásky. Zvykom u týchto rošťákov je aj insert s textami, ich prekladmi a komentármi. Rešpekt, tým už vo väčšine minimalistických obaloch nezostáva miesto. A na čítanie je tu ešte krátky pokec od štvornohých miláčikov a z druhej strany je reklama na psie oblečky BOILING POINT (pozdravujem manželov Pipových). Na slovensko - ázijské pomery vysoký nadpriemer, škoda, že je to celé také krátke. Ber, lebo za niekoľko hodín už nebude čo!
Krst slovenskej verzie sa uskutoční 2. augusta v Žiline s predkapelami COKE BUST a BETWEEN EARTH & SKY, obe spoza veľkej mokrej mláky.

bandzone.cz/boilingpoint

  1. Surfin´
  2. Disillusioned
  3. WAX___
  4. Thoughts for sale
  5. Annihilate
  6. Thrash the railroads!
  7. Black and white thinking

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: B+G+U

Správa:

#5413 Vomit napí­sal/a: 15.08.2013 02:42:33

No nemôžem si pomôcť, ale to prvé demo sa mi páčilo viac, bol to väčší bordel. Toto si budem musieť popočúvať dlhšie aby som tomu prišiel na chuť.

#5373 masskillah napí­sal/a: 25.07.2013 12:57:42

ďík Aďovi za peknú recku, len by som chcel poznamenať, že sme sa nikdy nesnažili v prvom rade prekonávať nejaké rýchlostné limity. Skôr nám ide o to hrať naštvaný hc/punk, čo sa snáď do istej miery darí. Jó a je snáď prirodzené pri vývoji kapely, že sa troška komplikuje kostra songov. Samozrejme nemôžeme hrať to isté ako na deme. Nie sme disbeat:))))
To najdôležitejšie na koniec: čeknite našu stránku http://www.analogfreaks.net/ kde sú previews AFR verzie platne. Bude to stáť za to!

#5362 Samuel @ napí­sal/a: 22.07.2013 09:32:37

Adriku díky za skvelou recku! Peace, sAm

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

20.09. 19:21 kočo:


dík za pekné slová aj za pozvání! Len ešte treba spomenúť Tánine jedlo - to bol headliner večera!
14.9.2021 KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X Banská Bystrica @ Kaktus (report)

14.09. 08:19 Elramon:


"covery zásadných punkrockových kapiel s novými textami, ktoré často predbehnú i originál" fakt? no menuj aspon dve
(novinka)

07.09. 10:11 fero:


Ďakujem Kočo za report.
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

28.08. 08:53 Wrbo:


To heavy metal ma nieco proti mne :-)
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

26.08. 09:25 Balki:


Ja nemozem pochopit, co mas proti heavy metalu :D
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

23.08. 10:05 BoP:


Ahojte, koupim vinyly od Blood Brothers: Burn piano Island Burn and Crimes
DIKES
(guestbook)

19.08. 13:34 masskillah:


parádny report bro)
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

17.08. 11:18 fog:


fajny report brasko. ja ze cez vikend daco naklepem, ale nestihacka. tak uz vybaveno. tiptop
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

16.08. 16:06 Rado:


Stal ten gulas aspon za to? :D Inak tam hore maju aj celkom solidne ceny za pivko, alebo hociaky napoj ak si chcete dat. Vstupy chapem, vsak dajak sa na cestaky aspon musi vyzbierat, ale kde predavaju ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

16.08. 09:51 Balki:


Co je BM ci boze moj?
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)