PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 11.4.2020

RATO TRISTE (CZ / SK), LETS START WITH A FOREST LEVEL (Nemecko), ZWIST (Nemecko)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

FAT - GRANUM (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
15.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


BOILING POINT - E.P. 7" (recenzia)
Dog lovers
Moje prvé zoznámenie s touto kapelou? Pamätám si CDr demo v pokrčenom modrom papieri s ručne namaľovaným logom, s ktorým dosiahli v slovenskom hardcore víťazné olympíjske miesta. Doteraz si pamätám, ako sme sa váľali na ich prvom koncerte v Košiciach, kde bolo na sebe toľko nahádzaných spotených a špinavých tiel, že by sa od nás mohli učiť aj profesionáli amerického futbalu pri finále super bowlu. Odvtedy som túto kapelu videl bez preháňania snáď päťnásť alebo dvadsať krát a v každej skladbe niekto (občas aj s nafukovačkou) lietal nad hlavami ľudí, publikum vedeli umoriť tak, že odpadávalo dehydratované od vypotenia svojich žliaz ešte aj na vajciach, dámy tentokrát prepáčia. Logicky sa raz museli dopracovať aj k nejakému vinylovému zárezu. Kariéru odštartovali bútlegom v podobe flexi fólie, aké sa dávajú na elcédečká a obrazovky, aby sa nepoškriabali. O rok na to vylisovali štyri skladby na splite s portugalskými the SKROTES, ktoré bohužiaľ musím zaradiť k tým najslabším od bodu varu. Rok 2013 priniesol prvý oficiálny samostatný singel. Nahrávaný bol ešte minulého roku v auguste u Bluma (GATTACA) a vydaný hneď v dvoch verziách, o českú sa postarali milovníci psov Dog lovers v počte 130 kusov s veľkou dierou (dámy opäť prepáčia) a ručne robeným obalom. Slovenskú verziu si vzala pod palec kapela sama v 200 kusovom prevedení pod názvom Analog freaks records, na ktorom už vyšla napríklad kazeta UNNATENDED FUNERAL. Pomalé karibské intro (vo mne to evokuje reklamu na džúsy Relax, aj keď je to celkom iný song) ešte viac živí moju zvedavosť o čo pôjde tentoraz. Ešte jedno intro a "druhý" song rozbieha zunovaná basa. Striedanie rýchleho bordelu a pomalších riffov s chytľavým refrénom, v ktorom sa spieva o tom, že zamatová revolúcia bola len o tom, aby jedných papalášov vystriedali druhí, ešte chamtivejší, ináč sa toho dokopy nič nezmenilo. Ďalší song je ešte bordeloidnejší a je venovaný všetkým vinylofetišistom. "Už mi asi vybuchne hlava, pretože pošta je tak zúfalo pomalá" - haha, myslím, že nás s podobnou diagnózou bude na svete viac. Posledný song na tejto strany sa kapela vracia ku koreňom, rýchlosť sa prekračuje nad povolené limity a text je o tom, ako sa hard core zabil lístkami v predpredaji, drahými producentmi, sekuriťákmi a dvojmetrovým pódiom. Viac takýchto rýchlych a chaotickejších songov v novej tvorbe! Otáčam stranu a stále sa pokračuje v nasranom a rýchlom thrash hc punku o čom svedčí aj názov skaldby "Vyhladiť módny hard core". Ďalší song je spomienkou na zložité začiatky kapely, kedy sa na koncerty cestovalo vlakom, budem citovať z poslednej Hlubokej orby: "Fokulár s turistickým batohom natrepaným stojanmi po okraj vyzeral ako dáky dekadentný punkový golfista." Bodkou tomuto singlu robí pomalší song "Black and white thinking" so zborovým bejkáním, ktoré mi akosi vôbec nesadlo. Text je o tom, že punk nie je náboženstvom ani nespochybniteľnou autoritou a o tom, ako ľudia slepo a nekriticky preberajú názory od svojich idolov. Ak sa kapela nechala okrem iných inšpirovať frontmanom jednej móc známej pop punkovej kapely z hlavného mesta, tak by mali brať na vedomie, že spomínaný pán je už v rokoch a neodkladne sa na ňom musela podpísať senilita a rodený kreténizmus. Celkovo je zvuk trochu uhladenejší ako na prvom deme, nie je to už taký bordel a špina z garáže, na druhú stranu kapela stále kontruje svojou nasranosťou a rýchlosťou. Keby sa táto kapela narodila o dve desaťročia skôr a trošku viac na západ, s týmto zvukom by kľudne mohla konkurovať kapelám z kultovej kompilačky "American hardcore: the history of american punk rock 1980-1986". Ešte aj česká verzia svojim dizajnom pripomína slávny obal od BAD BRAINS, akurát na tom druhom je menej lepiacej pásky. Zvykom u týchto rošťákov je aj insert s textami, ich prekladmi a komentármi. Rešpekt, tým už vo väčšine minimalistických obaloch nezostáva miesto. A na čítanie je tu ešte krátky pokec od štvornohých miláčikov a z druhej strany je reklama na psie oblečky BOILING POINT (pozdravujem manželov Pipových). Na slovensko - ázijské pomery vysoký nadpriemer, škoda, že je to celé také krátke. Ber, lebo za niekoľko hodín už nebude čo!
Krst slovenskej verzie sa uskutoční 2. augusta v Žiline s predkapelami COKE BUST a BETWEEN EARTH & SKY, obe spoza veľkej mokrej mláky.

bandzone.cz/boilingpoint
  1. Surfin´
  2. Disillusioned
  3. WAX___
  4. Thoughts for sale
  5. Annihilate
  6. Thrash the railroads!
  7. Black and white thinking

Táto recenzia už bola zobrazená 881 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.57

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: X+V+Z
TEXT:


 #5413 Vomit   napí­sal/a 15.08.2013 02:42:33
No nemôžem si pomôcť, ale to prvé demo sa mi páčilo viac, bol to väčší bordel. Toto si budem musieť popočúvať dlhšie aby som tomu prišiel na chuť.
 #5373 masskillah   napí­sal/a 25.07.2013 12:57:42
ďík Aďovi za peknú recku, len by som chcel poznamenať, že sme sa nikdy nesnažili v prvom rade prekonávať nejaké rýchlostné limity. Skôr nám ide o to hrať naštvaný hc/punk, čo sa snáď do istej miery darí. Jó a je snáď prirodzené pri vývoji kapely, že sa troška komplikuje kostra songov. Samozrejme nemôžeme hrať to isté ako na deme. Nie sme disbeat:))))
To najdôležitejšie na koniec: čeknite našu stránku http://www.analogfreaks.net/ kde sú previews AFR verzie platne. Bude to stáť za to!
 #5362 Samuel samuel.records@seznam.cz samuelrecords.net  napí­sal/a 22.07.2013 09:32:37
Adriku díky za skvelou recku! Peace, sAm
ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
23.03. 19:00
Mišo Štich: Darujem (za poštovné) nejaké čísla zinu/novín SLUG AND LETTUCE, konkrétne č. 65 a č. 84.

Info tu: http://muzika-komunika.blogspot.com/2018/06/slug-and-lettuce-fanzine-some-copies.html .. >> (guestbook)

21.03. 18:02
Richťo: Zo zbierky predávam staršie raritné ziny zo zahraničia. V dobrom stave.
REASON TO BELIEVE -D.I.Y. Hardcore Punk Zine #5, #4, #9, #1, #3, #?, Anglická odpoveď na legendárny HEARTATTACK fanzine. Kopec stĺpčekov , recenzií, reklám, úvah, zaujímavých článkov zo scény (squaty, eko, atd..) a samozrejme rozhovory s kapelami.Počet strán sa líši od čísla k číslu, ale je to taký velký zošit.Cena za kus 4€. (pre bližšie info píšte)
JOIN KAO - podobne ako REASON TO BELIEVE - velmi kvalitný časák s celosvetovým záberom - tentokrát z Dánska. Písaný v angličtine. Vo lemi dobrom stave sú k dispozícii #8,#7,#6,#5,#4,cena za kus 3€ (pre bližšie info píšte)
AVERSION legendárny plátok z Bradfordu. Klasický formát A5, kvalitná tlač. Vo vinikajúcom stave.
K dispozícii #5(rok 1997 - fleas and Lice,State Of Filth, Croatia scene report, Detestation atd 18 stran), #4 (rok 1996 State of Filth, Code 13, Spain scene report atd. 18 stran) cena 3€ za kus.
SCREAMINGLY TYPHON #2 Velmi pekne graficky spracovaný anglicky písany fanzin z Grécka A5. kapely Guts Pie Earshot, DOOM, Unhinged, Graue Zellen,1 in 12 Club, Schlossli Squat atd. Cena 3€
RIPPING TRASH #20 kultový fanzin z anglicka. A5. Rok 2000. Warsore, Trottel, Distopia, Pizda Materina, atd, atd... cena 3€ Pokial máte nejaké otázky kludne mi napíšte. richtárik.radovan74@gmail. com .. >> (guestbook)

17.03. 16:38
Balki: Aha tak to mi nedoslo :D >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)
17.03. 16:28
adrik: Balki: To nie je hodnotenie, ale piaty album z piatich (ak si pozrieš staré recenzie na Davovky). >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.64%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.01%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.95%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.66%]
Mne varí mama

[60/19.74%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 304


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com