PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


COMPLICITÉ CANDIDE - ROUHAT CD (recenzia)
DIY
Tak na túto nahrávku som sa tešil ako dieťa na Vianoce hneď, ako ju avizovali. Síce vyšla ešte niekedy na jar, no až teraz som sa dokopal k tomu, aby som napísal pár riadkov o tomto veldiele.

Kapela COMPLICITÉ CANDIDE bola vždy pre mňa vrcholom tunajšej pankovej scény. Vždy mi na nich bola najviac sympatická textová stránka, ktorá neraz rezala do živého a z albumu na album sa to len a len stupňovalo. Preto som bol zvedavý, čo prinesie ich posledný počin "Rouhat".

Digipackový obal ukrýva knížočku s textami v češtine plus anglický preklad. Grafika je akási prapodivná, no myslím si, že je to len vec vedľajšia. Úprimne sa mi páči výklad slova Rouhat priamo spojeného s obrázkami, ktoré majú osobitnú dvojstránku v booklete (jedná sa o pokusy na zvieratách - v tomto prípade psoch). Poďme ale na samotnú muziku.

Prvá vec, čo ma zarazila (a určite nie len mňa) bol zvuk. Prvý krát sa totiž nenahrávalo analógovo a je to veru cítiť. Fúú, CoCa v čitateľnom zvuku, na to si bude musieť poslucháč zvyknúť. Prvá pieseň "Chameleon" - žeby hudobný návrat k prvej doske? Sánka dolu, úsmev na tvári a už lúštim text. Celkom zaujímavá téma, ktorú by som úprimne u tejto kapely nečakal, no čím ďalej, tým viac naberá na aktuálnosti. Hardcore kids, ktoré potrebujú zaujať. Druhá "Lov" sa už nesie v kľudnejšom tempe. Celkovo mám dojem, že je "Rouhat" akýmsi hudobným prierezom doterajšej tvorby tejto kapely. Po "Řád potvrdzuje chyba" som mal skôr dojem, že sa bude celá kapela uberať kludnejšou cestou. No to som sa kurva mýlil. Rovnomenná pieseň albumu "Rouhat" s vetou "Co když bůh zpackal svý dílo, tak jak se dělá rouhat?" je jasným favoritom, toto je presne ten moment, ktorý som opisoval vyššie, kedy Tvoja myseľ dostane podnet na premýšľanie. "Praha neni Baghdad" je ďalšou odpalovačkou opäť s textom na zamyslenie. Je vcelku ťažké opisovať myšlienky tejto kapely, pretože cítim obrovský rešpekt a nerád by som niečo sprznil, takže to nechám na jednotlivcovi.

Zhrnutím by som dodal, že "Rouhat" je dôstojnou rozlúčkou tejto kapely a som úprimne rád, že som mohol zhliadnuť ich posledný koncert na Slovensku v Košickom Koloseu. Z prvej ruky mám aj informáciu, že sa chystá LP reedícia s trošku pozmeneným obalom. Takže aj priaznivci LP by si mali prísť na svoje.

complicitecandide.bandcamp.com
  1. Chameleón
  2. Lov
  3. Henry
  4. Jen tak
  5. Kočka
  6. Let do nebes
  7. Amen
  8. Koně
  9. Rouhat
  10. Praha není Baghdád
  11. Vtip
  12. Peklo
  13. V pixle
  14. Mandolíny
  15. Hrob

Táto recenzia už bola zobrazená 457 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.22

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: I+G+R
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 11:38
sludgehead: neviete niekto ci sa da kupit listok len na ten prvy den (streda)? >> (novinka)
20.02. 17:34
HCST: No hlavně do ČR zavítají Hetze. A nezbývá než doufat, že vystoupí i na nějakém pro takový námrd důstojném místě (rozuměn...díře) .. >> (novinka)
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[270/91.84%]
Má!

[12/4.08%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.4%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 294


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com