PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


DISENT / BASAL BANAR CDr (recenzia)
DIY
Aj keď som tomu už nedával žiadne nádeje, konečne sa mi toto splitko, ktoré vyšlo tuším ešte na jar, podarilo rozbehať na mojej rozheganej céderómke. Tak poďme na to. CDrko načína grindovica DISENT z Bánova. Veľmi slušná grind core rúbanica s ostrou gitarou, na ktorej by sa dal strúhať syr. Takže na koncertoch už na kapely nekrič že hobľuj, ale strúhaj, jasné? Bubeník búcha ako keby si do päty pichol kokaínovo-toluénový koktejl, klepačky, zmena do stredného rytmu, pobúchať po čineloch a opäť vyklepávačky. Hudba fajná, akurát mi v nej vadí ten monotónny chrchot, pri ktorom mám pocit, že spevák namiesto zvracania textov kloktá nejakú nepožívateľnú tekutinu. A ono niektoré skladby majú aj dosť priamočiaré a jednoduché texty, ale z toho kloktania ich počuť nebudete. Zvyšok ich nemá? Napríklad by ma zaujímalo, čo sa spieva v takej skladbe "Mama". Trochu "vylepšiť" spev a za budúceho sparing partnera na split by si chlapci mohli vziať HUMAN HUMUS, skvelo by sa k nim hodili. Ináč nahrávka je z miestneho kina a o zvuk sa postaral Bibo z Vomitor sound štúdia. Trinásta skladba už patrí zvolenskému fast crust komandu BASAL BANAR. Intro ako z nejakého amerického akčného filmu a pokračuje sa v jebotoch. Oproti ich kolegom to už nie je grind core, aj keď sa aj tu vedia bicie pekne rozbehnúť, ale aj hodne spomaliť, je to skôr rýchlejší crust so špinavým punkovým skúšobňovým zvukom. Oproti súčastnosti bohužiaľ ešte len s jedným vokálom, ale úplne uškriekaným. Mnoho učiteliek spevu by na základe tejto dobre vykonanej práci mohlo odísť do predčasného dôchodku. A na záver cover od SEPULTURY "Troops of doom" z radovky "Morbid visions", aj keď pôvodná verzia má ešte špinavejší sound. Na tejto "strane" splitu majú všetky piesne texty, aj keď väčšina je tiež dosť všeobecná, dokonca je tu aj text spomínaného coveru a žiadne také, že text nájdeš na tej a tej nahrávke, ktorej pôvodny press nemá aj tak nikto doma. A ešte som nepochopil, čo má zobrazovať ten kreslený obal. Making crust a piss threat again? CD sa má podľa kapiel kopírovať a šíriť čo najviac, nejaký ten kus navyše mám ešte aj ja doma, tak sa nehanbi napísať a k niečomu ti ho pribalím. Najviac ma potešili a prekvapili BASÁK CHLASTAL, som veľmi zvedavý na ďalšiu tvorbu, nabudúce už aj s chlapčensko - dievčenským spevom.

bandzone.cz/basalbanar
bandzone.cz/disent
  1. DISENT - Falošný úsmev
  2. DISENT - Zneužitie právomoci verejného činiteľa
  3. DISENT - Showbiznis je choroba
  4. DISENT - Mama
  5. DISENT - Rozklad v tvojej hlave
  6. DISENT - Slepá viera
  7. DISENT - Otroci
  8. DISENT - Manipulátor
  9. DISENT - Nový deň
  10. DISENT - Zožer
  11. DISENT - Pseudosloboda
  1. BASAL BANAR - Intro / Podstata sa stráca
  2. BASAL BANAR - Odpoveď
  3. BASAL BANAR - Keď umrieš bude mier
  4. BASAL BANAR - Stretnú sa s nepochopením!
  5. BASAL BANAR - Smrť sa predá
  6. BASAL BANAR - Zlosť
  7. BASAL BANAR - Zničiť a vybudovať, vraždiť a znásilňovať
  8. BASAL BANAR - Troops of doom (SEPULTURA cover)

  9. Táto recenzia už bola zobrazená 512 krát!
     Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.25

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Y+S+C
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...