PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


NOISEAR – TURBULENT RESURGENCE 12" (recenzia)
Deep six
Každý znalec US grindcore scény by mal túto kapelu poznať. A kto nepozná, mal by spoznať. NOISEAR funguje už dlhé roky, pozostáva z ostrieľaných ľudí, ktorí spáchali nejeden kvalitný projekt a čo sa mňa osobne týka, trieska tu Bryan Fajardo, jeden z najštýlovejších a najlepšie identifikovateľných bubeníkov (mimo iného aj PHOBIA, KILL THE CLIENT, P.L.F., GRIDLINK, ...). Jeho projekty sledujem, lebo vždy zaváňajú tou najlepšou kvalitou.

Pokiaľ sa nemýlim, "Turbulent resurgence" je tretia dlhá LPčka, ktorú NOISEAR vydali, táto vyšla pod hlavičkou Deep six records. Každá strana obsahuje intro a desať totálnych námrdov, ktoré sa vyznačujú tým, čím sú NOISEAR svojskí a jedineční. Choré rytmické konštrukcie, kde sa striedajú breaky, zmeny, sypačky a Fayardove prepnuté hrátky s prechodmi a celkovým feelingom rytmického plnenia skladieb. Práve NOISEAR mi príde ako kapela, kde si necháva najviac priestoru pre svoju typickú hru, v ktorej sa skĺbia pestrosť, dynamika, rýchlosť a nečakané rytmické nápady. K tej šialenej konštrukcii sa nabaľujú gitarové riffy, ktoré sa nechávajú inšpirovať čímkoľvek. V jednom rozhovore s gitaristom Dorianom som čítal, že dokonca na tejto nahrávke použili riff, ktorý vymysleli tak, aby im pripomínal driblovanie basketbalkou. Tie gitary sú netypické, absurdné, choré, ale pritom premyslené a dotiahnuté. Posadené, najebané a neotrelé. Typické pre nich. Do toho tam na seba jačí niekoľko vokálov v rôznych polohách a celá tá koláž zvukov a hlukov vytvára zmes, ktorá sa do označiť len jedným slovom: NOISEAR. Toto sú oni, takto to robia a takto to presne chceme.

Zhrnuté do jednoduchého záveru, táto nahrávka je celá dobrá. Je kvalitná, vyvážená, svojská a baví stále. Má dobrý sound, je prehľadná a originálna. NOISEAR vypustili ďalší kvalitný rachot, ktorý sa vyznačuje ich typickými prvkami, držia si svoj ksicht a hrajú nekompromisný technicko- absurdný grindcore, ktorý nemá svoju obdobu nielen na ich scéne, ale globálne. Ak teda odchádzaš na prepnutých kapelách, ktoré sú jedinečné a vieš ich spoznať po dvoch taktoch, túto nahrávku si vyplieskaj. Aj tie staršie. NOISEAR je len jeden.

willowtip.bandcamp.com/album/turbulent-resurgence
  1. Intro
  2. Pressure blast
  3. There is no god
  4. Black trust
  5. Indifference
  6. Justifiable homicide / Legal gangsters
  7. Grains of sand
  8. Educate hatred
  9. Inflated ego
  10. Statue
  11. Blood bag for the leeches
  12. Intermission
  13. Surrounded by control
  14. Born alone, die alone
  15. Murderous
  16. Less fashion, more thrashin´
  17. Broken cycle
  18. Black holes
  19. Harsh reality
  20. Arm yourselves
  21. Million miles
  22. Fiery rebirth
  23. Outro

Táto recenzia už bola zobrazená 307 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: J+H+B
TEXT:


 #5659 drrrrrrrrrrrrrro   napísal/a 28.12.2013 19:50:21
jeden dva albumy hore dole :-), jeba to je, to je jasné :-)
 #5656 fog   napísal/a 28.12.2013 14:53:48
mea culpa, mal som to preverit...kazdopadne, tento album je jeba, tak sup do neho
 #5655 frmol na zakrute   napísal/a 28.12.2013 14:25:08
Metal Archives hovorí o piatich albumoch
http://www.metal-archives.com/bands/Noisear/3540364613
 #5654 drrrrrrrrrro   napísal/a 28.12.2013 11:24:21
Je to štvrtá LPčka (Submit To The Subliminal, Pyroclastic Annhiallation, Subvert The Dominant Paradigm, Turbulent Resurgence)
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.76%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.41%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.68%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[76/25.42%]
Mne varí mama

[59/19.73%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 299

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...