PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 6.6.2020

THORWALD (SK), MENZES (SK)
benefit pre Collosseum

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


NOISEAR – TURBULENT RESURGENCE 12" (recenzia)
Deep six
Každý znalec US grindcore scény by mal túto kapelu poznať. A kto nepozná, mal by spoznať. NOISEAR funguje už dlhé roky, pozostáva z ostrieľaných ľudí, ktorí spáchali nejeden kvalitný projekt a čo sa mňa osobne týka, trieska tu Bryan Fajardo, jeden z najštýlovejších a najlepšie identifikovateľných bubeníkov (mimo iného aj PHOBIA, KILL THE CLIENT, P.L.F., GRIDLINK, ...). Jeho projekty sledujem, lebo vždy zaváňajú tou najlepšou kvalitou.

Pokiaľ sa nemýlim, "Turbulent resurgence" je tretia dlhá LPčka, ktorú NOISEAR vydali, táto vyšla pod hlavičkou Deep six records. Každá strana obsahuje intro a desať totálnych námrdov, ktoré sa vyznačujú tým, čím sú NOISEAR svojskí a jedineční. Choré rytmické konštrukcie, kde sa striedajú breaky, zmeny, sypačky a Fayardove prepnuté hrátky s prechodmi a celkovým feelingom rytmického plnenia skladieb. Práve NOISEAR mi príde ako kapela, kde si necháva najviac priestoru pre svoju typickú hru, v ktorej sa skĺbia pestrosť, dynamika, rýchlosť a nečakané rytmické nápady. K tej šialenej konštrukcii sa nabaľujú gitarové riffy, ktoré sa nechávajú inšpirovať čímkoľvek. V jednom rozhovore s gitaristom Dorianom som čítal, že dokonca na tejto nahrávke použili riff, ktorý vymysleli tak, aby im pripomínal driblovanie basketbalkou. Tie gitary sú netypické, absurdné, choré, ale pritom premyslené a dotiahnuté. Posadené, najebané a neotrelé. Typické pre nich. Do toho tam na seba jačí niekoľko vokálov v rôznych polohách a celá tá koláž zvukov a hlukov vytvára zmes, ktorá sa do označiť len jedným slovom: NOISEAR. Toto sú oni, takto to robia a takto to presne chceme.

Zhrnuté do jednoduchého záveru, táto nahrávka je celá dobrá. Je kvalitná, vyvážená, svojská a baví stále. Má dobrý sound, je prehľadná a originálna. NOISEAR vypustili ďalší kvalitný rachot, ktorý sa vyznačuje ich typickými prvkami, držia si svoj ksicht a hrajú nekompromisný technicko- absurdný grindcore, ktorý nemá svoju obdobu nielen na ich scéne, ale globálne. Ak teda odchádzaš na prepnutých kapelách, ktoré sú jedinečné a vieš ich spoznať po dvoch taktoch, túto nahrávku si vyplieskaj. Aj tie staršie. NOISEAR je len jeden.

willowtip.bandcamp.com/album/turbulent-resurgence
  1. Intro
  2. Pressure blast
  3. There is no god
  4. Black trust
  5. Indifference
  6. Justifiable homicide / Legal gangsters
  7. Grains of sand
  8. Educate hatred
  9. Inflated ego
  10. Statue
  11. Blood bag for the leeches
  12. Intermission
  13. Surrounded by control
  14. Born alone, die alone
  15. Murderous
  16. Less fashion, more thrashin´
  17. Broken cycle
  18. Black holes
  19. Harsh reality
  20. Arm yourselves
  21. Million miles
  22. Fiery rebirth
  23. Outro

Táto recenzia už bola zobrazená 323 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+S+O
TEXT:


 #5659 drrrrrrrrrrrrrro   napí­sal/a 28.12.2013 19:50:21
jeden dva albumy hore dole :-), jeba to je, to je jasné :-)
 #5656 fog   napí­sal/a 28.12.2013 14:53:48
mea culpa, mal som to preverit...kazdopadne, tento album je jeba, tak sup do neho
 #5655 frmol na zakrute   napí­sal/a 28.12.2013 14:25:08
Metal Archives hovorí o piatich albumoch
http://www.metal-archives.com/bands/Noisear/3540364613
 #5654 drrrrrrrrrro   napí­sal/a 28.12.2013 11:24:21
Je to štvrtá LPčka (Submit To The Subliminal, Pyroclastic Annhiallation, Subvert The Dominant Paradigm, Turbulent Resurgence)
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[1/14.29%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[1/14.29%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[1/14.29%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[1/14.29%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/14.29%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/28.57%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 7


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com