PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | COLLOSSEUM | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 22.8.2020

SYSTEMIC DAMAGE (SK), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), HAKES (SK), SANGRE DE IDIOTAS (SK)

Žilina, Smer klub 77

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

B.I.T.CH. #2
4.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
HURK, NAZI TAMPONS, LIDSKÉ ZDROJE (4.8.2020, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
ZRCADLO SRDCA, SAMORAST, DISTAX, BAESTEN (25.7.2020, Poprad, garáže)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
CHIENS - Trendy junky 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


HAZARDER - AGAINS HIS-STORY, AGAINST LEVIATHAN! 12" (recenzia)
Insane society
Valiaci sa sa sneh a ľad búrajúci lyžiarske vleky pri obrovskej lavíne. Padajúce konštrukcie budóv pri zemetrasení. Smrtiaci bahnotok, ktorý so sebou berie všetko, čo mu stojí v ceste. Alebo tečúca žeravá láva páliaca živých i neživých?
Nikdy by som nepovedal, že ma niekedy podobná hudba až takto fanaticky zachváti. Fakt nemám slov. Po skoro až odignorovanom split 7" s rumunskými LIVIA SURA vydala táto chorvátska trojica koncom roka za kooperácie piatich európskych labelov momumentálnu dlhohrajúcu dosku nazvanú "Against his-story, against leviathan!". Šesť skladieb s minútažou minimálne päť a pol minúty a introm tvoria kompaktný celok určený na liečbu hypnózou. Práve tie pomaly sa valiace, ba až hyptonické riffy, celý čas dunivá basa, pri ktorej vám začne skákať okrem srdca v tele v celom byte nábytok a neľudský neandertálsky spev vám pri počúvaní nedovolia myslieť na nič iné ako na samotnú nahrávku. Dokonalá apokalypsa sama o sebe. To sa nedá opísať, to musíš počuť. Žiadne prirovnania nie sú na mieste. Neviem si predstaviť iné klipy k týmto opusom, ako útržky zo starých obskurdných hororov a filmov (videoklipy majú takmer všetky skladby z LP). Tie zábery nepochopíš. Žiadne imidžové hranie sa na okultizmus alebo pohanstvo á lá RAMCHAT, textom HAZARDER sa pri pozeraní týchto videí nedá neveriť. Dobre, jeden text a video je o motorkách. Keby sa Barbar Conan točil dnes (nemyslím tým tú remake sračku z roku 2011), viem, ktorej kapele by najviac sadlo nahrať soundtrack. Pekelne vymakaný je aj farebný obal s poslami konca sveta. Aj keď podobnú muziku neobľubuješ a dávaš prednosť kapelám, ktoré za 9 minút, čo je dĺžka najdlhšieho opusu na platni, stihnú odohrať celý set na koncerte, aj tak ti odporúčam hazardérom venovať 41 minút svojho života, určite ti ho zmenia. HAZARDER už plánujú ďalší vinylový zárez, a to split s ešte čudnejšou partiou HESPERIAN DEATH HORSE, ktorý sa dá vypočuť tu. Žeby ďalšia nevybuchnutá bomba z Chorvátska z čias občianskej vojny? Slintám už teraz!

hazarder.bandcamp.com
  1. Heart of darkness
  2. Against his-story, against leviathan!
  3. Fertile cresent
  4. New order of the ages
  5. Scorpiopium
  6. Nova
  7. Doomriders

Táto recenzia už bola zobrazená 782 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: R+3+N
TEXT:


 #5684 matrajs   napí­sal/a 12.01.2014 22:17:00
uuf, nemozem si pomoct. nie zla, ale velmo precenovana kapelka. a henten song o motorkaroch znie jak motorhead na pomalych otackach(a to aj na tych spravnych je dost pomaly).
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
29.07. 17:16
Ctib: Zdar a sílu, přátelé, jsem tu s prosbou: chystáte-li se na Duše, nezapomeňte si prosím vzít s sebou roušku nebo třeba šátek - v Česku nám tento týden znovu zavedli karanténní opatře .. >> (novinka)
23.07. 22:05
fog: ten internal rot nie je taky dosekany, mozno ani tak napadity, ale intenzita tej nahravky je nezastavitelna a to ma bavi. strasne natrepane to je tiez. na hranu. chiens maju ale rozhodne pestrejsi ruk .. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
23.07. 21:48
Skulda: Nejlepší grindcore deska za poslední dobu. Pro mě výrazně výše než Internal Rot. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
14.07. 11:41
zintaer: o sto rokov bude ten poškodený vzácnejší :-) >> (novinka)
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[3/20%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[2/13.33%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[4/26.67%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[2/13.33%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/6.67%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/13.33%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[1/6.67%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 15


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com