PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 22.11.2019 - 23.11.2019
Nö fest:
VOLE (CZ), ROST (Rakúsko), CTIB (CZ), LUTRA (SK), AHOJ (SK), IMCRIMINATE (SK), FAT (SK), ĎAS (SK), VLOČKA (SK)
aterparty: STRAPATÝ & DANISA, KVASO & SLUŠNÉ BABY SS

, Trangoška

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

THE WILDERNESS - III. (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
ONDREY ZINTAER, SUMA, SUPRAPHON FAMILY, SEDEM MINÚT STRACHU kolaborácia s ONDREY ZINTAER & NOITT, USNU?, ZABLOUDIL(A), NOITT, 3 ONANY BOYS, MASSOLA (1.11.2019, Sereď, New York)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


DO ŘADY! - MYSLÍM TO UPŘÍMNĚ CD (recenzia)
samovydanie
Táto bilinsko-pražská formácia, ktorá hraje od roku 1987 (kde korene siahajú ešte hlbšie do kapely V3S), si pre svojich fanúšikov pripravila po ôsmych rokoch v poradí piatu štúdiovú nahrávku s názvom "Myslím to upřímně" vydanú na vlastné náklady. Distribúciu má na starosti PH records. Nájdeme tu trinásť viac či menej chytľavých songov o dĺžke necelých 38 minút. V tmavomodrom búklete na kriedovom papieri so šašom na obale nájdete už klasicky texty, ďakovačku + info o kapele. Album otvára skladba "Veliký kulový", ktorá sa nesie v rýchlejšom punkrockovom tempe s nejakým tým gitarovým sóličkom. Podobne je na tom aj dalšia skladba s názvom "Štenice", kde sa v texte dozvieme čo to o metódach odpočúvania z radov "Pomáhať a chrániť". Nasledujúca "Idyla na D1" zase hovorí o tom, že treba jazdiť opatrne. Ďalšia skladba, o ktorej by som niečo povedal, je vec s názvom "Odrhovačka", ktorá je v strednom tempe s príjemne bublavou basou v popredí ktorú otvára intro s humorne ladeným textom o procese stárnutia, mimochodom pre mňa najlepšia vec z celého albumu. Fajn spestrenie prínaša aj hosť v podobe Romana Paška (LAURA A JEJÍ TIGŘI), ktorý obstaráva saxofón v "Koniec sveta". "Super Mário" je pomalá oddychovka, ktorá uzatvára celú fošnu. Na celom albume sa striedajú skladby v rýchlejšom a strednom tempe, možno to pre niekoho nebude na prvý posluch, čo je nakoniec aj dobre, pretože Vám nespôsobí rýchle opočúvanie, čo sa veľa krát v takýchto prípadoch stáva. Určite má skryté rezervy, na ktoré prídete opätovným počúvaním. Ja osobne som jej pomaličky začínal prichádzať na chuť až po niejakom štvrtom, piatom posluchu, možno je to aj preto, že som nikdy nebol nejaký extra veľký fanúšik tejto kapely a jej tvorbu som poznal hlavne z LP kompilačiek "Punk & oi! rebelie" a "Akce punk", no o to viac som radšej, že sa mi táto nahrávka dostala do rúk. Tento melodický punk, ktorý mi miestami trochu pripomína N.V.Ú. určite stojí za Vašu pozornosť.

bandzone.cz/dorady
  1. Veliký kulový
  2. Štěnice
  3. Idyla na D1
  4. Éroplán
  5. Spadnul
  6. Odrhovačka
  7. Prohrál jsem soud
  8. MTV
  9. Uděláme hop
  10. Uctivý služebník
  11. Konec světa
  12. Alzheimer
  13. Super Mário

Táto recenzia už bola zobrazená 685 krát!
 Autor: Veľký Peťo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: R+G+Y
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.76%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.41%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.68%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[76/25.42%]
Mne varí mama

[59/19.73%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 299

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...