PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

Pi 12.6.2020

DÁŠA FON FĽAŠA (SK), MY O VLKOCH (SK)
DJ Paly & Ted
benefit na VLKa

Košice, Pokhoi

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


WARKORPSE / MÖSE 12" (recenzia)
Addiction to war
Tento split som si objednal úplne naslepo, že reku celkom sa mi začala pozdávať sludge/doom muzika. Reku objednám veľkú platňu s dvomi pesničkami a popočúvam ťahavé melódie. WARKORPSE tak trošku z jutub mám popočúvaný a zdal sa mi to byť skôr taký temný crust s klepačkami tak som nechápal, že sludge a MÖSE to je pre mňa úplna neznáma.

Tak side WARKORPSE, začalo sa to temnou pomalou gitarovou vypúšťačkou, pišťanice potom sa pridávajú bicie a začne melodická gitarová vybrnkávačka ako doprovod, proste, že paráda. Začiatok ma dostal. Zvuk chrčavej basy ma dostáva a aj temný vokál. Po pár minútach sa zopakuje gitarová vybrnkávačka aj s temným vokálom a asi od necelej polovice už iba temnota zavíjajúcich hlasov a pišťanie gitary a basy a občasné búchanie do bicích, odtiaľto ma nahrávka začala tak trochu nudiť. Ku koncu zintenzívnie búchanie do bubonov, ale to je len také ukončenie celej zlej temnoty. Ale k upršanému počasiu vonka sa to celkom hodilo. Ako som vyššie spomínal, tak WARKORPSE z počúvačiek z netu sa mi zdali byť temno crustový a v booklete som asi našiel, že prečo "Putrid faith" je sludge. Nahrali to v inej zostave, namiesto pôvodného bubeníka sadol za bicie gitarista. Fakt neviem čo je na tom pravdy iba si domýšľam. Keď celú ich stranu zhrniem tak rozbehne sa to super, ale potom sa to už len tak ťahá ako keby chceli vyplniť čas na platni.

MÖSE side sa už som myslel, že sa začína navlas rovnako ako WARKORPSE, ale zvuk gitár je úplne iný, taký neviem aký, akože oničom, ale je proste popiči. Asi na začiatku s chvíľkovou melodickou gitarovou linkou mi pripomenuli WARKORPSE. Hlas speváka je ako keby hlas zo samotného podsvetia a pasuje tam najviac. Disharmonická gitara a sekačky v pozadí spomínaný hlas je akurátny recept na dnešné dni bez slnka v hmle. Pred koncom sa to zmení na dáku akúsi psychadelickú alebo emotívnu jamovačku, ani neviem. Strana MÖSE vyhráva a od začiatku do konca a nenudí.

Obal je zo strany WARKORPSE temný smrťkavý ako hudba samotná a zo strany MÖSE je dosť divný tiež ako hudba samotná. Keď som videl stranu MÖSE tak som fakt netušil čo si mám myslieť:D

warkorpse.bandcamp.com
7minus7.net

  1. WARKORPSE - Putrid faith
  1. MÖSE - Roger spells murder

Táto recenzia už bola zobrazená 339 krát!
 Autor: Marek
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: S+E+P
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[1/14.29%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[1/14.29%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[1/14.29%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[1/14.29%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/14.29%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/28.57%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 7


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com