PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


WARKORPSE / MÖSE 12" (recenzia)
Addiction to war
Tento split som si objednal úplne naslepo, že reku celkom sa mi začala pozdávať sludge/doom muzika. Reku objednám veľkú platňu s dvomi pesničkami a popočúvam ťahavé melódie. WARKORPSE tak trošku z jutub mám popočúvaný a zdal sa mi to byť skôr taký temný crust s klepačkami tak som nechápal, že sludge a MÖSE to je pre mňa úplna neznáma.

Tak side WARKORPSE, začalo sa to temnou pomalou gitarovou vypúšťačkou, pišťanice potom sa pridávajú bicie a začne melodická gitarová vybrnkávačka ako doprovod, proste, že paráda. Začiatok ma dostal. Zvuk chrčavej basy ma dostáva a aj temný vokál. Po pár minútach sa zopakuje gitarová vybrnkávačka aj s temným vokálom a asi od necelej polovice už iba temnota zavíjajúcich hlasov a pišťanie gitary a basy a občasné búchanie do bicích, odtiaľto ma nahrávka začala tak trochu nudiť. Ku koncu zintenzívnie búchanie do bubonov, ale to je len také ukončenie celej zlej temnoty. Ale k upršanému počasiu vonka sa to celkom hodilo. Ako som vyššie spomínal, tak WARKORPSE z počúvačiek z netu sa mi zdali byť temno crustový a v booklete som asi našiel, že prečo "Putrid faith" je sludge. Nahrali to v inej zostave, namiesto pôvodného bubeníka sadol za bicie gitarista. Fakt neviem čo je na tom pravdy iba si domýšľam. Keď celú ich stranu zhrniem tak rozbehne sa to super, ale potom sa to už len tak ťahá ako keby chceli vyplniť čas na platni.

MÖSE side sa už som myslel, že sa začína navlas rovnako ako WARKORPSE, ale zvuk gitár je úplne iný, taký neviem aký, akože oničom, ale je proste popiči. Asi na začiatku s chvíľkovou melodickou gitarovou linkou mi pripomenuli WARKORPSE. Hlas speváka je ako keby hlas zo samotného podsvetia a pasuje tam najviac. Disharmonická gitara a sekačky v pozadí spomínaný hlas je akurátny recept na dnešné dni bez slnka v hmle. Pred koncom sa to zmení na dáku akúsi psychadelickú alebo emotívnu jamovačku, ani neviem. Strana MÖSE vyhráva a od začiatku do konca a nenudí.

Obal je zo strany WARKORPSE temný smrťkavý ako hudba samotná a zo strany MÖSE je dosť divný tiež ako hudba samotná. Keď som videl stranu MÖSE tak som fakt netušil čo si mám myslieť:D

warkorpse.bandcamp.com
7minus7.net

  1. WARKORPSE - Putrid faith
  1. MÖSE - Roger spells murder

Táto recenzia už bola zobrazená 314 krát!
 Autor: Marek
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: L+Q+I
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...