PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


RAW HATE / LIVET SOM INSATS 10" (recenzia)
Addiction to war
Na toto splitko som sa chystal dlhší čas, ale vždy mi dačo do toho vbehlo, aby ma vycicalo z financií a nikdy mi nezvýšilo ani tých pojebaných pár ečok, aby som si zaobstaral tento desaťpalcový split dvoch švédskych úderiek.

Začnem zo strany RAW HATE, lebo táto kapelka mi už dáky ten čas hráva z mp3 a pozdáva si mi ich štýl severského švédskeho krastu. Ich jednoduchá švédska krastová súhra sa mi veľmi pozdáva a sedí mi. Prvá pesnička s názvom "Raw hate" sa začne kratučkou predohrou, aby sa to zvrtlo do jednoduchého rýchleho švédskeho d-beat crustu. Jednoduchý, ale zato účinný riff sa raz prestrieda gitara, potom basa s jednoduchým trojvetovým textom je námrd a ja rýchlo utekám do chladničky po Budvar, aby som si ju vychutnal v spoločnosti zlatistého moku. V pesničke sa mihne jedno krátke sólo, to ma celkom prekvapuje na tejto kapele, lebo aj na nahrávke "Fuck off and die" je ich celkom dosť, a to v tomto štýle nie je až také obvyklé. Proste dva chytlavé riffy jednoduchý text, kde sa s ničím neserú je účinný recept! Druhá pesnička "Into deep sleep" v ničom nevybočuje od prvej pesničky, akurát jedným zabijáckym riffom, kde skĺznu do hc tempa, aby sa v zápätí vrátili opät do tdádatdáda, samozrejme nechýba jedno krátke gitarové sólo. Tretia pesnička sa začína výkrikom speváka ako keby si nasrane povzdychol nad tým, že náboženstvo je iba podvod ako spievajú v texte tejto pesničky. Zase chytľavé švédske riffy, sólo a je vymaľované. Tri pesničky ušli ako voda ani pohár piva som nestihol vypiť tak púšťam zase! Inak zvukovo tiež proste Švédsko Švédsko iba Švédsko hehehe. Gitara má také zafarbenie, ktoré mi veľmi nesedí, ale zato basa znie pekne fajne ako keby si ju o radiator jebal.

Ak mám na rovinu povedať, tak stranu LIVET SON INSATS som si pustil, že uvidím čo to bude, bo neznáma kapela to pre mňa a grind mi veruže nehrá každý deň v reprákoch. Začiatočná predohávka bicích a ide sa. A veruže to bola chyba, že som túto kapelu si ešte nevypočul. Zvuk zase švédsky tak trošku taký novši, ale zato dobrý, takže prvé plus k tomu super chytľavé riffy. Striedanie tempa z klepačiek do hcčka atď, proste žiadna nuda a žiadny čas na vydýchnutie. Inak od prvého počiatku vo mne táto kapela veľmi vzbudzuje dojem, že mi hrá NASUŇ hehehe. V štvrtej pesničke "What you want" jedno malé spomalenie s melodickou vyhrávkou tak trošku zabrdli do ema, a potom a zase tdtdtdtdtdtd a zase spomalenie, kde v pozadí chrčí zbustrovaná basa. Takto to dojde pekne na koniec a ja si spokojne popíjam pivko a so spokojným pocitom a miernym úsmevom na tvári som rád, že som objavil novú pre mňa neznámu kapelu ktorá mi rozkopala riť. Proste šupa šupa.

rawhate.bandcamp.com
livetsominsats.bandcamp.com
  1. RAW HATE - Raw hate
  2. RAW HATE - Into deep sleep
  3. RAW HATE - Mental world war
  1. LIVET SOM INSATS - ...till vilket pris?
  2. LIVET SOM INSATS - Utspillt hopp
  3. LIVET SOM INSATS - Skuld
  4. LIVET SOM INSATS - What you want

Táto recenzia už bola zobrazená 389 krát!
 Autor: Marek
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.8

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: F+4+K
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com