PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 14.12.2019
LIDSKÉ ZDROJE (CZ), MOMMY IS MENTAL (CZ), PRACH (SK)

Bardejov, Bašta


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

CERELITIDA #7
4.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
YLVA, ELR, AMENRA (10.11.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


RAW HATE / LIVET SOM INSATS 10" (recenzia)
Addiction to war
Na toto splitko som sa chystal dlhší čas, ale vždy mi dačo do toho vbehlo, aby ma vycicalo z financií a nikdy mi nezvýšilo ani tých pojebaných pár ečok, aby som si zaobstaral tento desaťpalcový split dvoch švédskych úderiek.

Začnem zo strany RAW HATE, lebo táto kapelka mi už dáky ten čas hráva z mp3 a pozdáva si mi ich štýl severského švédskeho krastu. Ich jednoduchá švédska krastová súhra sa mi veľmi pozdáva a sedí mi. Prvá pesnička s názvom "Raw hate" sa začne kratučkou predohrou, aby sa to zvrtlo do jednoduchého rýchleho švédskeho d-beat crustu. Jednoduchý, ale zato účinný riff sa raz prestrieda gitara, potom basa s jednoduchým trojvetovým textom je námrd a ja rýchlo utekám do chladničky po Budvar, aby som si ju vychutnal v spoločnosti zlatistého moku. V pesničke sa mihne jedno krátke sólo, to ma celkom prekvapuje na tejto kapele, lebo aj na nahrávke "Fuck off and die" je ich celkom dosť, a to v tomto štýle nie je až také obvyklé. Proste dva chytlavé riffy jednoduchý text, kde sa s ničím neserú je účinný recept! Druhá pesnička "Into deep sleep" v ničom nevybočuje od prvej pesničky, akurát jedným zabijáckym riffom, kde skĺznu do hc tempa, aby sa v zápätí vrátili opät do tdádatdáda, samozrejme nechýba jedno krátke gitarové sólo. Tretia pesnička sa začína výkrikom speváka ako keby si nasrane povzdychol nad tým, že náboženstvo je iba podvod ako spievajú v texte tejto pesničky. Zase chytľavé švédske riffy, sólo a je vymaľované. Tri pesničky ušli ako voda ani pohár piva som nestihol vypiť tak púšťam zase! Inak zvukovo tiež proste Švédsko Švédsko iba Švédsko hehehe. Gitara má také zafarbenie, ktoré mi veľmi nesedí, ale zato basa znie pekne fajne ako keby si ju o radiator jebal.

Ak mám na rovinu povedať, tak stranu LIVET SON INSATS som si pustil, že uvidím čo to bude, bo neznáma kapela to pre mňa a grind mi veruže nehrá každý deň v reprákoch. Začiatočná predohávka bicích a ide sa. A veruže to bola chyba, že som túto kapelu si ešte nevypočul. Zvuk zase švédsky tak trošku taký novši, ale zato dobrý, takže prvé plus k tomu super chytľavé riffy. Striedanie tempa z klepačiek do hcčka atď, proste žiadna nuda a žiadny čas na vydýchnutie. Inak od prvého počiatku vo mne táto kapela veľmi vzbudzuje dojem, že mi hrá NASUŇ hehehe. V štvrtej pesničke "What you want" jedno malé spomalenie s melodickou vyhrávkou tak trošku zabrdli do ema, a potom a zase tdtdtdtdtdtd a zase spomalenie, kde v pozadí chrčí zbustrovaná basa. Takto to dojde pekne na koniec a ja si spokojne popíjam pivko a so spokojným pocitom a miernym úsmevom na tvári som rád, že som objavil novú pre mňa neznámu kapelu ktorá mi rozkopala riť. Proste šupa šupa.

rawhate.bandcamp.com
livetsominsats.bandcamp.com
  1. RAW HATE - Raw hate
  2. RAW HATE - Into deep sleep
  3. RAW HATE - Mental world war
  1. LIVET SOM INSATS - ...till vilket pris?
  2. LIVET SOM INSATS - Utspillt hopp
  3. LIVET SOM INSATS - Skuld
  4. LIVET SOM INSATS - What you want

Táto recenzia už bola zobrazená 346 krát!
 Autor: Marek
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.8

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: X+N+N
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
dnes 09:32
AxC: vymenim uplne no .. >> (guestbook)
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.33%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.67%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[4/6.67%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.33%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.33%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/11.67%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.67%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[6/10%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.33%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 60

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...