PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


KOLAPS SYSTÉMU - NOVÁ ETIKA MC (recenzia)
AKS
"Pozor! Songy na strane A majú veľmi primitívnu kvalitu zvuku. Ako bicie boli použité väčšinou vedrá, hrnce, konzervy od farieb a kartónové krabice od bôt, ako činely rôzne plechy a pokrývky na hrnce. Chyba nie je vo vašich prijímačoch."
Pokračujem v recenzovaní nahrávok, pri ktorých počúvaní sa slušným ľuďom a slušným pankáčom pokrútia aj chlpy v nose. Mnohých by ste museli priviazať ku stoličke alebo o radiátor, aby dopočúvali aspoň jednu stranu tejto pásky. Ak sú SEDEM MINÚT STRACHU pre teba veľmi hluční, tak tu radšej prestaň čítať a pusti si nejakú kapelu, ktorá vie ovládať svoje nástroje a ktorá spieva o veciach, s ktorými nesúhlasí, ale nie je totálne radikálna. Jasné, že punk je o slobode ... slobode opiť a sfetovať sa ako hovädo. Toto je zúfalé vykričanie, pľuvnutie celému svetu, aby spomalil a prestal sebe a ostatným tvorom píliť pod sebou konár života.
"Texty sú inšpirované rôznymi kontroverznými témami, je treba brať ich s nadhľadom - nie sú myslené ako podpora alebo propagácia skupín osôb páchajúcich trestnú činnosť."
Možno sa to míňa s účinkom, keď poriadne nepočuť slová a myšlienky (mnohé prezradí už len názov skladby) a hrá sa viac na stavebný materiál a odpad ako na hudobné nástroje. Toto je pre mňa viac autentické, ako keby kapela mala čistý zvuk a bolo jej textom rozumieť, ale po koncerte alebo nahrávaní skutek utek. Aj keby takto mohli osloviť viac ľudí...
Nájdeš tu songy z ôsmich demokaziet, výberoviek, ale aj nové výtvory. Je to naozaj pestrý výber, totálny bordel (hlavne B strana: "hrubý elektronický noise pretkaný živým zvukom najrôznejších vecí a pri začiatku psychopatickým vreskotom chorej ľudskej čiernej ovce s jednoduchým textom má predstavovať pochod zmanipulovaného stáda na porážku", "70 minút nahraných zvukov ochotne vyprodukovaných mojim psom, zmixovaných do 9 a pol minúty", "nahrané za dažďa na troch vedrách v kadibúdke v osade Blížiny cez starší foťák"), skladby, v ktorých je počuť a dokonca aj rozumieť recitované alebo spievané texty, je tu aj jedna hiphopová skladba, to všetko poprepájané intrami a vsuvkami z televíznych novín alebo eko dokumentov. Texty a komentáre k nim nájdeš v búklete kazety.
Preber si to ako chceš. Jedinec svet nezmení, tak načo sa snažiť robiť aspoň niečo? Zobuď sa. Pomôž Zemi, zabi sa. Alebo aspoň začni o niektorých veciach rozmýšľať.
"Počas prehrávania tejto kazety je vyhubených 13 druhov, vyrúbaných 19 km2 tropických dažďových lesov."

bandzone.cz/kolapssystemu
  1. Zahrej si serdce plameňom šľahajúcim z McDonaldu
  2. song4
  3. song15
  4. song3
  5. L´Oreal (MRTVÁ BUDOUCNOST cover)
  6. song7
  7. Na názve nezáleží, cieľ je rovnaký
  8. Psychický stav moderného človeka
  9. Globálna enviromentálna vláda!
  10. Útoč na symboly konzumnej spoločnosti
  11. Zabi (korporatívny) fašizmus
  12. Časová bomba v sídle MMF
  13. Propaganda činom
  14. Anti-vegánstvo je nacizmus
  15. Ďakujem
  16. Prirodzená obnova
  17. Deti
  18. Only one solution
  19. Venované "ekoteroristom"
  20. Do vlastných rúk
  21. Animal rights militia
  22. Nonkonformita
  23. Pro-life je pičovina
  24. Rezignácia
  25. Kolaps systému
  26. Zelená línia
  27. Za čo bojuješ
  28. Dnes
  29. Orwell nepísal fikciu, opísal súčasnosť
  30. Toreador
  31. Korisť stáva sa z lovca
  32. Strieľaj na terče
  33. Od súmraku po úsvit
  34. Túžba
  35. Zákon akcie a reakcie
  36. Reťaze
  37. Zasquatuj si záhradku
  38. Poľovnícky revír
  39. Peniaze
  40. Civilizácia II
  41. Spoločnosť
  42. Úprimné vyznanie
  43. Hlas pre nemú tvár
  44. Ministerstvo
  45. Alkohol
  46. Posledný z čeľade
  47. Nedotknuteľní
  48. Ty a teraz
  49. Vyslobodenie
  50. Eko-defenzíva (OI POLLOI cover)
  51. Dnes na Slovensku
  52. Iba číslo
  53. Nová etika
  54. Martýri
  55. Ruru
  56. Posledný výkrik slobody v Novom svete
  57. McBastard
  58. Unabomber
  59. Rozštvrtenie krotiteľa cirkusovým levom
  60. Rev poslancov v horiacom parlamente
  61. Welfare
  62. Bojkot (AUS ROTTEN cover)
  63. Rekviem
  64. Damoklov meč - Dystopia (KOLAPS SYSTÉMU remix)
  65. Militia
  66. Heroes & freedom fighters
  67. I am an animal
  68. Stray through wasteland
  69. Planéta opíc
  70. Chceme depopuláciu
  71. Torpéda pre (somálskych) pirátov
  72. Deratizácia
  73. Pomôž Zemi, zabi sa
  74. (Samo)vražedné sklony
  75. Vyhubenie druhu homo sapiens

Táto recenzia už bola zobrazená 984 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 3.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: T+T+R
TEXT:


 #5748 mišo štich miso.komunikacia@gmail.com http://muzika-komunika.blogspot.sk/  napísal/a 25.02.2014 11:52:32
Slová: http://muzika-komunika.blogspot.sk/2012/09/kolaps-systemu-rozhovor.html

Anti-muzika: http://muzika-komunika.blogspot.sk/2012/08/kolaps-systemu-kompletna-diskografia.html

Mišo
 #5746 axc dispunx@centrum.cz   napísal/a 23.02.2014 13:24:01
je to one man projekt,a takties doporucujem damoklov meč(ties one man projekt cloveka KxS)
 #5744 kub   napísal/a 22.02.2014 19:25:08
KOLAPS SYSTEMU!!!!!!!!
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...