PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAMATO CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #1 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


MAKABERT FYND / FEAR OF EXTINCTION 7" (recenzia)
Phobia records
Keď mi Žltý pes v roku 2009 núkal na výmenu LP "Ondskans natur" od "another TOTALITAR hard core clone" kapely MAKABERT FYND, vôbec som netušil, o čo pôjde. Odvtedy chlapíci vydali elpéčky ešte dve plus ďalších sedem sedmičiek. Naposledy si to rozdali s českými FEAR OF EXTINCTION, s ktorými pobehali kus Slovenska, Čiech, ale i Nemecka. Vyberám dosku z klasického čierno - čierneho obalu plného kostier (spolu 6!) tlačeného na peknom tvrdom papieri, kebyže je ešte na matnom, nie lesklom, tak je to väčšia paráda a pohľad na stranu MF, ktorá končí tak v polke naznačuje, že to bude rýchla smrť. No rýchla ako rýchla. Dve skladby v strednom tempe alá TOTALITAR na 33 rpm a za dve a pol minúty je koniec. Až sa to človeku nechce stále dávať na začiatok. Taká švédska priemerná klasika, ani zlé, ani nuda, ale počul som oveľa lepší materiál od týchto chlapíkov a od iných švédskych kapiel nehovoriac. A hlavne sa ani nespamätáte a už je to na konci. Človek, ktorý túto kapelu počuje prvý krát si ani nestihne na ňu utvoriť nejaký názor. Po x-tom vstávaní zo stoličky radšej prehadzujem stranu. FoE tu umiestnili tiež dve skladby, ale s takmer dvojnásobnou minutážou. Hustá epická vyhrávka na začiatku len oddiaľuje dbeatové peklo, ktoré po nej nastane. Výborný zvuk z Mysterio štúdia reznutý viac do hard core ako by človek čakal, ale hlavne našľapané bicie. Podľa mňa zatiaľ najlepšia nahrávka FoE. Uvidíme, čo prinesie čas. Prvý song proti náboženstvám všeobecne a druhý klasický disbeatový. Pri oboch ti budú stačiť minimálne znalosti cudzích jazykov, Švédi si s napísaním textov hlavu nerobili. D-beat Praha vedie!

myspace.com/makabertfynd
fearofextinction.blogspot.com
  1. MAKABERT FYND - Dom största idioterna ar ni
  2. MAKABERT FYND - Flaskan ska sta pa bordet
  1. FEAR OF EXTINCTION - Cross, moon & star
  2. FEAR OF EXTINCTION - Total fucking genocide

Táto recenzia už bola zobrazená 413 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Z+X+S
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)


ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com