PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 11.4.2020

RATO TRISTE (CZ / SK), LETS START WITH A FOREST LEVEL (Nemecko), ZWIST (Nemecko)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

FAT - GRANUM (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
15.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


GRIDE / ABORTION 7" (recenzia)
Totalitarianism still continues
O mojej radosti z návratu ABORTION na scénu som už na punkgene popísal nejaké tie vety v reportoch, a teraz sa môžem podeliť o radosť z ich nového malého splitka, a to nie s hocikým, ale so samotnými GRIDE. Adrik nám tak skrz svoj label Totalitarianism still continues priniesol fajný sedem palec, na ktorého oboch stranách nájdeme legendy vo svojich oboroch. Obal je peckový, hlavným motívom je André the giant, legendárny wrestler a neskoršia tvár stret art kampane Obey, ktorý na teba v rôznych pózach hľadí spredu i zozadu. Platňa je trojfarebná (limit, ak ešte nejaký ostal) alebo modrá (nelimitka). Stredové krúžky na platni sú vtipne vymyslené a ako bonus dostaneš aj nálepky oboch kapiel.

Teraz k muzike. ABORTION idú ako píly. Odkedy sa opäť aktívne pohybujú v našich vodách, sú vo forme a dokazujú to live setmi aj nahrávkami. Na ich stranu sa im podarilo vtesnať štyri songy. Som rád, že sa sem vošla "Prostitúcia života", ten song mám mimoriadne rád, hlavne s tým jeho vydareným refrénom. Tri nadupané grindcore náklepy (a jeden dodatočný song so saxofónom) zachytávajú aktuálnu podobu tejto nitrianskej trojice: nasranú, ale so svojským humorom, plnú nápadov, chuti a energie robiť bordel.

GRIDE je už po mnohé roky záruka prvotriednej muziky a ich svojské poňatie fastcoru ich robí jednou z najzaujímavejších kapiel českého UG exportu. Na svoju stranu dodali jeden vlastný song, ktorý klasicky nakopáva rite a potvrdzuje ich status. Ďalšími songmi sú dva covery. Jeden cover je známy klasický úryvok Šabľový tanec, druhým je cover kapely NAŠROT. Mohli by sme mrnčať, že je škoda, že všetky tri songy nie sú originál od samotnej kapely, ale oba covery sú v tak typickej GRIDE úprave, že tento fakt je vlastne nepodstatný. Skôr je tým to EPčko zaujímavé. Nie je to prvýkrát, čo GRIDE prišli s niečím podobným, a nie je to prvýkrát, čo im to, tak ako teraz, vyšlo.

Celé splitko je tak (až na menšiu chybičku v trackliste) výborným kompaktom, kde dostaneš peknú platňu, s vtipným obalom a inlayom, ale hlavne s dobrou muzikou na oboch stranách. Ja som si svoj kus obstaral, teraz si na rade ty. Ber kým jesto.

bandzone.cz/gride
abortionofficial.bandcamp.com
  1. GRIDE - Eugene Francois Vidocq
  2. GRIDE - Šavlový tanec
  3. GRIDE - Malá je nadeje (NAŠROT cover)
  1. ABORTION - Prostitúcia života
  2. ABORTION - Čakanie v dyme
  3. ABORTION - Rovno do hlavy
  4. ABORTION - Pandorina skrinka

Táto recenzia už bola zobrazená 822 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.33

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: B+9+Z
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
23.03. 19:00
Mišo Štich: Darujem (za poštovné) nejaké čísla zinu/novín SLUG AND LETTUCE, konkrétne č. 65 a č. 84.

Info tu: http://muzika-komunika.blogspot.com/2018/06/slug-and-lettuce-fanzine-some-copies.html .. >> (guestbook)

21.03. 18:02
Richťo: Zo zbierky predávam staršie raritné ziny zo zahraničia. V dobrom stave.
REASON TO BELIEVE -D.I.Y. Hardcore Punk Zine #5, #4, #9, #1, #3, #?, Anglická odpoveď na legendárny HEARTATTACK fanzine. Kopec stĺpčekov , recenzií, reklám, úvah, zaujímavých článkov zo scény (squaty, eko, atd..) a samozrejme rozhovory s kapelami.Počet strán sa líši od čísla k číslu, ale je to taký velký zošit.Cena za kus 4€. (pre bližšie info píšte)
JOIN KAO - podobne ako REASON TO BELIEVE - velmi kvalitný časák s celosvetovým záberom - tentokrát z Dánska. Písaný v angličtine. Vo lemi dobrom stave sú k dispozícii #8,#7,#6,#5,#4,cena za kus 3€ (pre bližšie info píšte)
AVERSION legendárny plátok z Bradfordu. Klasický formát A5, kvalitná tlač. Vo vinikajúcom stave.
K dispozícii #5(rok 1997 - fleas and Lice,State Of Filth, Croatia scene report, Detestation atd 18 stran), #4 (rok 1996 State of Filth, Code 13, Spain scene report atd. 18 stran) cena 3€ za kus.
SCREAMINGLY TYPHON #2 Velmi pekne graficky spracovaný anglicky písany fanzin z Grécka A5. kapely Guts Pie Earshot, DOOM, Unhinged, Graue Zellen,1 in 12 Club, Schlossli Squat atd. Cena 3€
RIPPING TRASH #20 kultový fanzin z anglicka. A5. Rok 2000. Warsore, Trottel, Distopia, Pizda Materina, atd, atd... cena 3€ Pokial máte nejaké otázky kludne mi napíšte. richtárik.radovan74@gmail. com .. >> (guestbook)

17.03. 16:38
Balki: Aha tak to mi nedoslo :D >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)
17.03. 16:28
adrik: Balki: To nie je hodnotenie, ale piaty album z piatich (ak si pozrieš staré recenzie na Davovky). >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[271/91.86%]
Má!

[12/4.07%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.39%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 295


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com