PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAMATO CD

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #1 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


MÄRESVIN / SWARM 7" (recenzia)
Metal age
V Dánsku usadených MÄRESVIN som už nejakú dobu evidoval cez net. Štvorica poskladaná z Poliaka, Slováka (Charlie, ex-ABORTION) a dvoch Dánov sa postupne šplhala z tmy na svetlo, až vypľula prvý nosič. Pôvodne som mal recenzovať ich stranu tohto splitka, ku ktorému bol prístup na bandcampe, ale keď som sa zaplietol okolo vybavovania ich koncertu v BB, prišlo mi adekvátnejšie počkať na celý nosič a zrecenzovať ho celý aký je.

MÄRESVIN na svojej strane, pod názvom "Laws of modern thrash", priniesli sedem thrashgrindových výpekov, ktoré ale netreba prirovnávať k technickému, ale skôr uličnému, špinavému a priamočiaremu prevedeniu tohto hluku. Opierajú sa o základné parametre tejto muziky: jednoduchosť, agresia, ťah. Dostaneme tam krátkometrážnu porciu hluku, kde gitary štandardne zbesilo riffujú, bicie to tlačia dopredu a nad tým dominuje pestrý, hlavne škrekotavý, vokál. Dokopy to tvorí výbušnú zmes, ktorá sa fajne počúva a za tých pár minút preletí ušami a zanechá pozitívne dojmy. Na debut rozhodne dobrý štart.

Druhú stranu pod názvom "Embryonic tomb", okupujú SWARM, rovnako z Dánska. Ich strana je viac posadená v grindcore vodách, gitarovo mi prídu inšpirovaní z rôznych žánrov. Počuť to na gitarových postupoch. Na ich strane dostaneme tri songy, ktoré kombinujú grindové, thrashové a punkové elementy, sem tam riff zabŕdne aj do pomalších, sludgeových, vôd. Gitary majú nápady, konštrukčne je muzika poskladaná umne a dobre a aj vokál má svoj charakter. Songy sú tým pádom inak vystavané a celkovo nahrávka pôsobí sviežo a je rozhodne sľubným naznačením do ďalšej budúcnosti.

Suma sumárum sa jedná o celkom šikovné splitko, ktoré je v podstate debutom dvoch kapiel. Myslím, že každá dala do svojej nahrávky maximum a svoj štartovací bod si nastavili dobre. Ostatne, pobehajte bandcamp a uvidíte sami. Alebo objednávajte, kým ešte jesto.

maresvin.bandcamp.com
swarm2.bandcamp.com
  1. SWARM - Inhuman
  2. SWARM - Dying chromosome
  3. SWARM - Always decaying
  1. MÄRESVIN - Laws of modern thrash
  2. MÄRESVIN - Barricades of reality
  3. MÄRESVIN - Flowerviolence
  4. MÄRESVIN - Laws of modern thrash
  5. MÄRESVIN - Love that shit
  6. MÄRESVIN - Grindzone
  7. MÄRESVIN - In the claws of death
  8. MÄRESVIN - Ghouls of nordvest

Táto recenzia už bola zobrazená 787 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+1+C
TEXT:


 #5809 ferchi   napí­sal/a 14.04.2014 16:32:53
maresvin - ten trek ghouls of nordvest znie KOMPLETNE jak keby ho nahrali SAF z dead area. gitary, bicie aj ten tenky vokal. pecka!
 #5808 CASH J.   napí­sal/a 12.04.2014 20:31:55
fucking CASH! vinyl je v kurze
 #5807 masskillah   napí­sal/a 12.04.2014 19:06:23
fuuuha moc som nepochopil preco to vydal prave metal age. potom ma clovek zaplatit za dve uplne nezname danske kapely na split sedmicke 6,50? celkom brutal
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)


ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com