PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 25.1.2020
ROTTEN SOUND (Fínsko), HUMAN HUMUS (SK), GRINDING JESUS BROTHERS (SK), CRUENT (SK)

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

DAVOVÁ PSYCHÓZA - EMANCIPÁCIA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
Nö fest 2019 (22 - 23.11.2019, Horná Lehota)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


MÄRESVIN / SWARM 7" (recenzia)
Metal age
V Dánsku usadených MÄRESVIN som už nejakú dobu evidoval cez net. Štvorica poskladaná z Poliaka, Slováka (Charlie, ex-ABORTION) a dvoch Dánov sa postupne šplhala z tmy na svetlo, až vypľula prvý nosič. Pôvodne som mal recenzovať ich stranu tohto splitka, ku ktorému bol prístup na bandcampe, ale keď som sa zaplietol okolo vybavovania ich koncertu v BB, prišlo mi adekvátnejšie počkať na celý nosič a zrecenzovať ho celý aký je.

MÄRESVIN na svojej strane, pod názvom "Laws of modern thrash", priniesli sedem thrashgrindových výpekov, ktoré ale netreba prirovnávať k technickému, ale skôr uličnému, špinavému a priamočiaremu prevedeniu tohto hluku. Opierajú sa o základné parametre tejto muziky: jednoduchosť, agresia, ťah. Dostaneme tam krátkometrážnu porciu hluku, kde gitary štandardne zbesilo riffujú, bicie to tlačia dopredu a nad tým dominuje pestrý, hlavne škrekotavý, vokál. Dokopy to tvorí výbušnú zmes, ktorá sa fajne počúva a za tých pár minút preletí ušami a zanechá pozitívne dojmy. Na debut rozhodne dobrý štart.

Druhú stranu pod názvom "Embryonic tomb", okupujú SWARM, rovnako z Dánska. Ich strana je viac posadená v grindcore vodách, gitarovo mi prídu inšpirovaní z rôznych žánrov. Počuť to na gitarových postupoch. Na ich strane dostaneme tri songy, ktoré kombinujú grindové, thrashové a punkové elementy, sem tam riff zabŕdne aj do pomalších, sludgeových, vôd. Gitary majú nápady, konštrukčne je muzika poskladaná umne a dobre a aj vokál má svoj charakter. Songy sú tým pádom inak vystavané a celkovo nahrávka pôsobí sviežo a je rozhodne sľubným naznačením do ďalšej budúcnosti.

Suma sumárum sa jedná o celkom šikovné splitko, ktoré je v podstate debutom dvoch kapiel. Myslím, že každá dala do svojej nahrávky maximum a svoj štartovací bod si nastavili dobre. Ostatne, pobehajte bandcamp a uvidíte sami. Alebo objednávajte, kým ešte jesto.

maresvin.bandcamp.com
swarm2.bandcamp.com
  1. SWARM - Inhuman
  2. SWARM - Dying chromosome
  3. SWARM - Always decaying
  1. MÄRESVIN - Laws of modern thrash
  2. MÄRESVIN - Barricades of reality
  3. MÄRESVIN - Flowerviolence
  4. MÄRESVIN - Laws of modern thrash
  5. MÄRESVIN - Love that shit
  6. MÄRESVIN - Grindzone
  7. MÄRESVIN - In the claws of death
  8. MÄRESVIN - Ghouls of nordvest

Táto recenzia už bola zobrazená 755 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: F+4+Z
TEXT:


 #5809 ferchi   napísal/a 14.04.2014 16:32:53
maresvin - ten trek ghouls of nordvest znie KOMPLETNE jak keby ho nahrali SAF z dead area. gitary, bicie aj ten tenky vokal. pecka!
 #5808 CASH J.   napísal/a 12.04.2014 20:31:55
fucking CASH! vinyl je v kurze
 #5807 masskillah   napísal/a 12.04.2014 19:06:23
fuuuha moc som nepochopil preco to vydal prave metal age. potom ma clovek zaplatit za dve uplne nezname danske kapely na split sedmicke 6,50? celkom brutal
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.12. 09:32
AxC: vymenim uplne no .. >> (guestbook)
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[266/92.04%]
Má!

[12/4.15%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.69%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.11%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 289

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...