PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 11.4.2020

RATO TRISTE (CZ / SK), LETS START WITH A FOREST LEVEL (Nemecko), ZWIST (Nemecko)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

FAT - GRANUM (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
15.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


PARASIT - BAG OF ENEMIES 7" (recenzia)
Nuclear fear
Sledujúc švédsku krastovú scénu posledného obdobia sa tak trochu strácam v tom, ktoré kapely mám pokladať za regulárne, a ktoré len za krátkodobé alebo príležitostné projekty. Muzikanti pendlujú medzi dvomi - tromi a  viac zoskupeniami, ktoré občas niečo vydajú. Sem-tam sa mihnú v  zavedených značkách, kde sa to tiež melie ako na swinger parties. Ani by mi to nevadilo, no akosi ma prirodzene ťahá k stálym menám, na ktoré sa môžem spoľahnúť, že by som mal možnosť ich niekedy vzhliadnuť aj naživo. Čo sa týka PARASIT, tak by ma to potešilo dvojnásobne, keďže vlaňajším albumom vytreli kocúra všetkým, čo nad smerovaním švédskej scény lámali už palicu. No čo inšie by sa dalo čakať od ľudí z UNCURBED a 3-WAY CUM, všakže?! Ich prvotina, a hneď LP na D-takt & råpunk records, prišla ako blesk z čistého neba. Vysoko otáčkový disbeat s trademarkom krajiny troch koruniek, dvaja prekrikujúci sa vokalisti, dve gitary, basa a  bubeník, čo to má proste v krvi. Gitary neznejú bordelovo, HM2 efekty všetko krotia, čím však pridávajú výslednému soundu na hutnosti a celé to šľape ako parná lokomotíva. Žiadne ponuré melódie, žiadny rokenrol, len kryštáľovo čistý d-beat v najlepšom duchu divokých 90-tych rokov. A  som rád, že táto ípka nesie rovnaké atribúty. Bodaj by nie, keď týchto päť zásekov je z rovnakého nahrávania ako album. Spieva sa tentoraz však len čisto v angličtine, čo je škoda, lebo švédštinu si pri tomto druhu muziky vyslovene užívam. No je zas čo si prečítať... A nemyslím, že svoje texty používajú len ako povinnú jazdu k muzike, čo naopak cítim u  veľa ich domácich kolegov. Však priložili aj text skladby od DISRUPT, ktorú prerobili. Zadnú stranu obalu zdobí fotka z veľkej platne, akurát že v čiernobielom: "Crustová romantika kdesi pri škandinávskom jazere/zálive". Myslím, že každý nadšenec Švécka už túto štokholmskú šesticu zachytil. Ak nie, silno odporúčam!!!

parasit.bandcamp.com
  1. Your polluted soul
  2. Bag of enemies
  3. Force:fed
  4. Greedy few
  5. Complaint (DISRUPT cover)

Táto recenzia už bola zobrazená 568 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+K+W
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
23.03. 19:00
Mišo Štich: Darujem (za poštovné) nejaké čísla zinu/novín SLUG AND LETTUCE, konkrétne č. 65 a č. 84.

Info tu: http://muzika-komunika.blogspot.com/2018/06/slug-and-lettuce-fanzine-some-copies.html .. >> (guestbook)

21.03. 18:02
Richťo: Zo zbierky predávam staršie raritné ziny zo zahraničia. V dobrom stave.
REASON TO BELIEVE -D.I.Y. Hardcore Punk Zine #5, #4, #9, #1, #3, #?, Anglická odpoveď na legendárny HEARTATTACK fanzine. Kopec stĺpčekov , recenzií, reklám, úvah, zaujímavých článkov zo scény (squaty, eko, atd..) a samozrejme rozhovory s kapelami.Počet strán sa líši od čísla k číslu, ale je to taký velký zošit.Cena za kus 4€. (pre bližšie info píšte)
JOIN KAO - podobne ako REASON TO BELIEVE - velmi kvalitný časák s celosvetovým záberom - tentokrát z Dánska. Písaný v angličtine. Vo lemi dobrom stave sú k dispozícii #8,#7,#6,#5,#4,cena za kus 3€ (pre bližšie info píšte)
AVERSION legendárny plátok z Bradfordu. Klasický formát A5, kvalitná tlač. Vo vinikajúcom stave.
K dispozícii #5(rok 1997 - fleas and Lice,State Of Filth, Croatia scene report, Detestation atd 18 stran), #4 (rok 1996 State of Filth, Code 13, Spain scene report atd. 18 stran) cena 3€ za kus.
SCREAMINGLY TYPHON #2 Velmi pekne graficky spracovaný anglicky písany fanzin z Grécka A5. kapely Guts Pie Earshot, DOOM, Unhinged, Graue Zellen,1 in 12 Club, Schlossli Squat atd. Cena 3€
RIPPING TRASH #20 kultový fanzin z anglicka. A5. Rok 2000. Warsore, Trottel, Distopia, Pizda Materina, atd, atd... cena 3€ Pokial máte nejaké otázky kludne mi napíšte. richtárik.radovan74@gmail. com .. >> (guestbook)

17.03. 16:38
Balki: Aha tak to mi nedoslo :D >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)
17.03. 16:28
adrik: Balki: To nie je hodnotenie, ale piaty album z piatich (ak si pozrieš staré recenzie na Davovky). >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.64%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.01%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.95%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.66%]
Mne varí mama

[60/19.74%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 304


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com