PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, SEDEM MINÚT STRACHU, CRIPPLED FOX (10.1.2020, Spišská Nová Ves, ex 52-jka)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


PRETTY LITTLE FLOWER - DEVIOUS PERSECUTION AND WHOLESALE SLAUGHTER 12" (recenzia)
Six weeks records
Klasiku amerického grindcore pozná snáď každý, kto si túto scénu kúsok mapoval. Napriek iným aktivitám ich členov, hlavne bubeníka Bryana Fajarda, stále aktívna a plodná kapela, ktorá raz za čas vydá pomedzi splitká aj dlhšiu nahrávku. A keďže som na projektoch tohto malého, ale mimoriadne šikovného bubeníka, kus závislý, na ich tourku som si zaopatril ich predposledný album, ktorý vyšiel u Six weeks records.

O tejto nahrávke sa dá povedať, že zachytáva P.L.F. v ich tradičnom duchu. Dostaneme rýchle, krátke a nekompromisné songy, ktoré v sebe spájajú agresivitu a priamočiarosť, ale stále si zachovávajú svoju mieru technického prevedenia a silnú nápaditosť. Inými slovami, nahrávka človeka statočne vyplieska, ale napriek štruktúrovaných kompozíciám to robí s gráciou a ľahkosťou. Kolovrátok riffových orgií, vokál vytiahnutý zo samotnej temnoty a na to všetko dohliada neskutočná Fajardova hra, ktorej ksicht a kombinatoriku by mali exemplárne zapisovať do učebníc grindcoru. Je neskutočné, ako dokáže svojou hrou každú nahrávku okoreniť a dať jej svoj odtlačok, a pritom nepotlačiť feeling jednotlivých svojich projektov. Presne ako tu. Od prvého úderu je jasné, kto natrieskal bicie, ale zároveň je to natrieskané v rámci ksichtu P.L.F. Špecifická kombinácia grindcore a špinavých thrash punkových elementov, príznačná pre túto kapelu, je zachytená aj v tejto nahrávke. Je vyvážená a pestrá a podávaná s muzikantským prehľadom. Ničím síce od predošlých nahrávok nevybočuje, ale priznajme si, kto by to od nich aj chcel. P.L.F. nie je kapela, čo potrebuje na každom albume priniesť niečo nové. Sú tu na to, aby ti za krátky čas zavarili mozog a odpálili hlavu. Vedia, ako na to a tu to opäť dokázali.

Ak sa ti ľúbi US grindcore, túto nahrávku odporúčam. Ak nepoznáš P.L.F., túto nahrávku odporúčam o to viac. Ak ich poznáš, nič ti odporúčať netreba. Vieš, do čoho ideš. 14 songov, ktoré ťa za necelých 18 minút pomelú na kašu! S prstom v riti!

myspace.com/prettylittleflower
  1. Trinitrotoluene negation
  2. Blistered dejection
  3. Grinder of fools
  4. Klaxon of puzzlement
  5. Renegade incompetence
  6. Dissolution of rights, pt.4
  7. Simultaneous assassination
  8. Up in flames, down in a sea of bullets
  9. Crippled mercilessly by homemade bombs
  10. The story of ricky
  11. Fatal confusion
  12. Devious persecution and wholesale slaughter
  13. Port of Chicago disaster
  14. Final act of recalcitrance

Táto recenzia už bola zobrazená 336 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: R+1+P
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
20.02. 17:34
HCST: No hlavně do ČR zavítají Hetze. A nezbývá než doufat, že vystoupí i na nějakém pro takový námrd důstojném místě (rozuměn...díře) .. >> (novinka)
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[270/91.84%]
Má!

[12/4.08%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.68%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.4%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 294


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com