PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


SPS / NEŽFALEŠ 7" (recenzia)
PHR
Takže tentokrát si pre nás PHR pripravili na asfaltovom zákusku split dvoch pražských kapiel, legendy S.P.S. a melopunkových NEŽFALEŠ. Prvá menovaná už s asfaltom skúsenosti má, no pre NEŽFALEŠ je to na LP ich prvotina. Kriedový obal zdobia fotografie oboch kapiel a úryvky textov, jednoduché, no celkom vkusné. Druhá strana obalu už klasicky nesie názvy jednotlivých skladieb a aké také informácie o kapelách. Každá banda je zastúpená dvomi skladbami, ako prví začínajú Spska so songom "Právo", ku ktorému bol natočený aj videoklip, v ktorom účinkuje pár mojich známych a služobne hádam jeden z najstarších pražských pankáčov s príznačnou prezývkou Dědek :) Samotná skladba sa nesie v rýchlejšom duchu, kde mi gitara až nápadne evokuje tvorbu ranných EXPLOITED, tiež mám pocit, že Zdenkov hlas je akýsi viac zachrípnutý, než som bol zvyknutý, ale ako celok to vyznie fajn. Druhá a zároveň posledná skladba s názvom "Švejk" je klasické Spsko ako ho každý dobre pozné, spevák v texte spomína na staré doby punkové, hlas je opať o čosi hrubší:) Druhú stranu dosky otvárajú pre mňa známi iba z počutia NEŽFALEŠ so skladbou "Poslední, o to viac som bol príjemne prekvapený. V jednoduchosti je sila, asi tak by som charakterizoval ich tvorbu. "Něco je špatně" sa nesie taktiež v príjemnom melodickom duchu ako predošlá vec + v oboch ľahko zapamätateľné spevavé refrény. Po treťom - štvrtom posluchu si budete dupkať nohou a pospevovať spolu s kapelou, takže gut :) Táto sedmička by nemala chýbať v polici každého pankového nadšenca a zberateľa.

bandzone.cz/sps
bandzone.cz/nezfales
  1. SPS - Právo
  2. SPS - Švejk
  1. NEŽFALEŠ - Poslední
  2. NEŽFALEŠ - Něco je špatně

Táto recenzia už bola zobrazená 683 krát!
 Autor: Veľký Peťo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: O+4+J
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 11:41
zintaer: o sto rokov bude ten poškodený vzácnejší :-) >> (novinka)
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com