PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, SEDEM MINÚT STRACHU, CRIPPLED FOX (10.1.2020, Spišská Nová Ves, ex 52-jka)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


ROSA PARKS / SMÍCH HYEN MC (recenzia)
Rosa punx collective
Za sebou druhá recenzia na kazetu, takže to s nimi nebude až taká katastrofa, žiaden posledný mohykán, zbytočná nostalgia atď. Je to vďaka neúnavnému kazetovému kajšmentkerovi Herbertovi a najnovšie Danovi (ex TOML), ktorí si kúpil kazetový duplikátor (keby niečo, tak píš tu: jakesdaniel@gmail.com). No ale poďme na samotnú kazetu. Väčšinou sa na koncertoch hrabem len v platniach, ale ak ma kapela zaujala a nemá vinyl, ale iba kazetu (CD som si nekúpil hádam aj zo šesť rokov, ak nie viac), tak siahnem aj po nej. ROSA PARKS boli na Ffude parádny, navyše majú kazetu zabalenú do ručne strihaného, lepeného a kresleného obalu, takže nebolo o čom. Ak si úplnou náhodou na Ffud feste nebol a ROSA PARKS nepoznáš, tak kapelu tvoria ľudia z TUPAK AMARU, ktorí chceli ďalej pokračovať v hraní. Premenovaním asi chceli urobiť čiaru za predošlou kapelou, ale nech sa snažia ako chcú, jablko nepadlo ďaleko od stromu a ROSA PARKS je verným pokračovaním ich predošlej kapely ako keby sa ani nič nestalo. Ešte možno viac nasratejší a angažovaný hard core punk. A možno aj o kúsoček s melodickejšími partami, kde sa speváci vedeli pohrať so svojimi hlasivkami. Aj sound je rovnaký, a to nevravím o navzájom sa doplňujúcich Danových a Blankiných vokáloch a vrieskotoch. Majú tu ešte aj intro aka ticho pred búrkou ako tomu bolo na LP. Ospravedlňujem sa za to neustále porovnávanie. Texty na premýšľanie. "Vládcem je vrah": "Atmosféra strachu je jejich největších zbraní, vzájemná zášť a nenávist. Hlídací pes je pak v každém z nás." Asi najlepší song "Nic než ticho": "Kolikrát! Kolikrát jsi už otevřel ústa naprázdno?". A mohol by som pokračovať. Všetky si môžeš prečítať v malej brožúrke. Vyčnieva posledná skladba "Různé barvy starých hader" s upraveným textom od Karla Kryla.
Emo crustoví SMÍCH HYEN na svoju stranu umiestnili iba štyri skladby a ak ťa nezaujímajú iba pekné farebné tričká a počet stiahnutých albumov cez noc, tak budeš vedieť, že v kapele, medzi inými, pôsobí aj onen spomínaný kazetový Herbert, Skulda (sorry, na vypísanie všetkých kapiel nemám dostatočné miesto na servri) alebo napríklad Kristië (predtým napríklad COLONY). Takže žiadni zelenáči, ale pekný mix nie? Výsledkom je zaujímavý "vybrnkávačkový" emo crust v štýle čo ja viem, FALL OF EFRAFA alebo ICTUS? Moc toho v tejto sfére nepočúvam, takže to ber s rezervou. Páči sa mi tá vybrnkávačka v treťom songu. Úplne ukľudňujúce. Nahral by som si to aj na celú stranu kazety, ale gitaristovi by z toho asi odpadli ruky. Parádny temný vokál, ktorému z druhej miestnosti sem tam niekto pomôže. Zvuk je krásne špinavý, žiadne sterilné somariny z veľkých štúdií. Miestami možno trošku kostrbaté zohranie. Že pán Skulina za bicími, nie je to sranda hrať tak rýchlo, že? Hrať unikátny pávrvájlenc nie je len tak, ale inak vďaka za tipy ďalších extrémych kapiel v Zintær zine.
"Masky": "Stručně řečeno - plná huba keců a nikdo ani nehne prstem!"

"Armáda maloměšťáků se přidává k náckům v nenávistném marši za svobodné pokrytectví, zatímco hardcoristi hrozí pěstmi pod pódii na kapely sponzorované průmyslovými giganty, nejlépe s hamburgerem z Mcdonalds v jedné a volebním lístkem Top 09 v druhé ruce. Sežráni sami sebou zaživa a vyvržení jako bezcenná cetka z řady neustálých replikací replik ve spodních regálech supermarketů.
Nulový potenciál revolty s obrovským potenciálem kupním, jen další zkurvená obyčejná tancovačka zlaté mládeže.
"

Veľmi vydarené splitko! Fuck the system ... a co dál?

rosapunx.bandcamp.com
bandzone.cz/smichhyen
  1. ROSA PARKS - Taneční zábava
  2. ROSA PARKS - Vládcem je vrah
  3. ROSA PARKS - Nic než ticho
  4. ROSA PARKS - A smyčka? Ta se pořád utahuje!
  5. ROSA PARKS - Obrazy včerejších zpráv
  6. ROSA PARKS - Kdy už přestaneš se ptát
  7. ROSA PARKS - Neviditelné ostnaté dráty
  8. ROSA PARKS - Různé barvy starých hader
  1. SMÍCH HYEN - Masky
  2. SMÍCH HYEN - Hrady z písku
  3. SMÍCH HYEN - Oběti
  4. SMÍCH HYEN - Rozcestníky bez cest

Táto recenzia už bola zobrazená 1019 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.4

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Q+3+Z
TEXT:


 #6013 masskillah   napí­sal/a 05.09.2014 19:04:33
kazosky robia aj headless duplicated z praglu
 #6012 Wrbo   napí­sal/a 05.09.2014 15:41:50
Kurva skvelá kapela ! Na FFUDe ma rozsekali
ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
20.02. 17:34
HCST: No hlavně do ČR zavítají Hetze. A nezbývá než doufat, že vystoupí i na nějakém pro takový námrd důstojném místě (rozuměn...díře) .. >> (novinka)
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[0/0%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[0/0%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[1/33.33%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[0/0%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[0/0%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/66.67%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 3


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com