PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, NABOSOPOSKLE, MIGAL (6.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


ROSA PARKS / SMÍCH HYEN MC (recenzia)
Rosa punx collective
Za sebou druhá recenzia na kazetu, takže to s nimi nebude až taká katastrofa, žiaden posledný mohykán, zbytočná nostalgia atď. Je to vďaka neúnavnému kazetovému kajšmentkerovi Herbertovi a najnovšie Danovi (ex TOML), ktorí si kúpil kazetový duplikátor (keby niečo, tak píš tu: jakesdaniel@gmail.com). No ale poďme na samotnú kazetu. Väčšinou sa na koncertoch hrabem len v platniach, ale ak ma kapela zaujala a nemá vinyl, ale iba kazetu (CD som si nekúpil hádam aj zo šesť rokov, ak nie viac), tak siahnem aj po nej. ROSA PARKS boli na Ffude parádny, navyše majú kazetu zabalenú do ručne strihaného, lepeného a kresleného obalu, takže nebolo o čom. Ak si úplnou náhodou na Ffud feste nebol a ROSA PARKS nepoznáš, tak kapelu tvoria ľudia z TUPAK AMARU, ktorí chceli ďalej pokračovať v hraní. Premenovaním asi chceli urobiť čiaru za predošlou kapelou, ale nech sa snažia ako chcú, jablko nepadlo ďaleko od stromu a ROSA PARKS je verným pokračovaním ich predošlej kapely ako keby sa ani nič nestalo. Ešte možno viac nasratejší a angažovaný hard core punk. A možno aj o kúsoček s melodickejšími partami, kde sa speváci vedeli pohrať so svojimi hlasivkami. Aj sound je rovnaký, a to nevravím o navzájom sa doplňujúcich Danových a Blankiných vokáloch a vrieskotoch. Majú tu ešte aj intro aka ticho pred búrkou ako tomu bolo na LP. Ospravedlňujem sa za to neustále porovnávanie. Texty na premýšľanie. "Vládcem je vrah": "Atmosféra strachu je jejich největších zbraní, vzájemná zášť a nenávist. Hlídací pes je pak v každém z nás." Asi najlepší song "Nic než ticho": "Kolikrát! Kolikrát jsi už otevřel ústa naprázdno?". A mohol by som pokračovať. Všetky si môžeš prečítať v malej brožúrke. Vyčnieva posledná skladba "Různé barvy starých hader" s upraveným textom od Karla Kryla.
Emo crustoví SMÍCH HYEN na svoju stranu umiestnili iba štyri skladby a ak ťa nezaujímajú iba pekné farebné tričká a počet stiahnutých albumov cez noc, tak budeš vedieť, že v kapele, medzi inými, pôsobí aj onen spomínaný kazetový Herbert, Skulda (sorry, na vypísanie všetkých kapiel nemám dostatočné miesto na servri) alebo napríklad Kristië (predtým napríklad COLONY). Takže žiadni zelenáči, ale pekný mix nie? Výsledkom je zaujímavý "vybrnkávačkový" emo crust v štýle čo ja viem, FALL OF EFRAFA alebo ICTUS? Moc toho v tejto sfére nepočúvam, takže to ber s rezervou. Páči sa mi tá vybrnkávačka v treťom songu. Úplne ukľudňujúce. Nahral by som si to aj na celú stranu kazety, ale gitaristovi by z toho asi odpadli ruky. Parádny temný vokál, ktorému z druhej miestnosti sem tam niekto pomôže. Zvuk je krásne špinavý, žiadne sterilné somariny z veľkých štúdií. Miestami možno trošku kostrbaté zohranie. Že pán Skulina za bicími, nie je to sranda hrať tak rýchlo, že? Hrať unikátny pávrvájlenc nie je len tak, ale inak vďaka za tipy ďalších extrémych kapiel v Zintær zine.
"Masky": "Stručně řečeno - plná huba keců a nikdo ani nehne prstem!"

"Armáda maloměšťáků se přidává k náckům v nenávistném marši za svobodné pokrytectví, zatímco hardcoristi hrozí pěstmi pod pódii na kapely sponzorované průmyslovými giganty, nejlépe s hamburgerem z Mcdonalds v jedné a volebním lístkem Top 09 v druhé ruce. Sežráni sami sebou zaživa a vyvržení jako bezcenná cetka z řady neustálých replikací replik ve spodních regálech supermarketů.
Nulový potenciál revolty s obrovským potenciálem kupním, jen další zkurvená obyčejná tancovačka zlaté mládeže.
"

Veľmi vydarené splitko! Fuck the system ... a co dál?

rosapunx.bandcamp.com
bandzone.cz/smichhyen
  1. ROSA PARKS - Taneční zábava
  2. ROSA PARKS - Vládcem je vrah
  3. ROSA PARKS - Nic než ticho
  4. ROSA PARKS - A smyčka? Ta se pořád utahuje!
  5. ROSA PARKS - Obrazy včerejších zpráv
  6. ROSA PARKS - Kdy už přestaneš se ptát
  7. ROSA PARKS - Neviditelné ostnaté dráty
  8. ROSA PARKS - Různé barvy starých hader
  1. SMÍCH HYEN - Masky
  2. SMÍCH HYEN - Hrady z písku
  3. SMÍCH HYEN - Oběti
  4. SMÍCH HYEN - Rozcestníky bez cest

Táto recenzia už bola zobrazená 974 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.4

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+1+T
TEXT:


 #6013 masskillah   napísal/a 05.09.2014 19:04:33
kazosky robia aj headless duplicated z praglu
 #6012 Wrbo   napísal/a 05.09.2014 15:41:50
Kurva skvelá kapela ! Na FFUDe ma rozsekali
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[261/92.55%]
Má!

[11/3.9%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.71%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[8/2.84%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 282

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...