PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Ne 29.9.2019
ONE BURNING MATCH (Francúzsko), CLIVOSŤ (SK)

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

PUTRID EMENTAL CHEESE #10
2.50 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
-273.15, ETERNAL GODFUCK, PURE CONFUSION, TIDES DENIED (17.9.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF (13.9.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


KONFLIKT - SAPERE AUDE CD (recenzia)
agentúra DUNA
Po piatich rokoch prichádza Samorinska kapela Konflikt so svojim stvrtym radovym albumom s nazvom Sapere aude. Od poslednej platne sa toho v Konflikte udialo pomerne dost a hoci sa zostava radikalne zmenila, Konflikt si aj na novom pocine zachoval svoju tvar a svoj typicky nezamenitelny zvuk. Novy album zacina velmi vydarenym Introm, z casti aj spievanym a po nom prichadza na rad prva pecka s nazvom "Tolerancia". Niektore nove skladby Konflikt uz nejaky cas hrava na koncertoch, preto som sa tesil napriklad na skladbu "Mrtva planeta 2", ktora ma velmi potesila a patri k vrcholom tohto albumu. Nasleduje velmi vydareny song "Rebel". Dalsou zaujimavou skladbou je "Marosko - cesta na koncert", ktora zaujme najma vtipnym textom, chytlavou melodiou a tiez spevom basaka tejto kapely Marosa, ktory vsak na tomto albume neobsluhuje basgitaru a hostuje iba v tejto skladbe so svojim vokalom. Aj dalsie songy sa nesu v podobnom duchu, chytlave melodie, tvrda gitara, Juryho typicky spev a hlavne velmi zaujimave a vydarene texty, ktore su oproti minulym albumom na ovela vacsej urovni. Velmi vydarena je na tejto platni aj dominantna basgitara, ktoru obsluhoval novy clen Kristian, ktory ak sa nemylim len zaskakuje za zaneprazdneneho Marosa, kazdopadne keby v kapele zostal, tak by to Konfliktu len a len prospelo. Spomeniem este zaujimavy song "Laska z parku" s velmi zaujimavym a pravdivym textom a tiez vybornym akordeonom, ktory kapela pouzila aj v minulosti. Medzi najlepsie skladby jednoznacne patri "Neverte politikom" a tiez posledna piesen "Priatelia", kde boli pouzite aj saxofony, ktore obsluhovali clenovia kapely Ska2tonics. Za zmienku este stoji zaujimavy booklet v tvrdom papierovom obale, kde okrem fotiek kapely najdete aj vsetky texty a tiez velmi pekne a zaujimave kresby s vojnovou tematikou. Takze tolko v strucnosti novy album kapely, ktora uz zopar rokov patri k spicke slovenskej sceny. Ak tuto kapelu mate radi, tak tymto albumom budete urcite nadseny, ak vas tato kapela nezaujima, tak tento album to asi nezmeni, kazdopadne sa vsak jedna o do detailov vymakanu platnu, ktora sa Konfliktu bez debaty vydarila.

01. Intro - Tolerancia
02. Mrtva planeta II
03. Rebel
04. Slepa viera
05. Marosko - Cesta na koncert
06. Vzor #1
07. Vzor #2
08. Moja cesta
09. Laska z parku
10. Zly zart
11. Neverte politikom
12. "Priatelia"


Táto recenzia už bola zobrazená 1834 krát!
 Autor: Jozef
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2.19

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: K+F+M
TEXT:


 #3276 deadbush   napísal/a 05.11.2011 13:45:51
davova psychoza forever!!!konflikt som pocuval ked som mal 15 rokov a vysiel prvy album ze taki sme...taki sme KOKOTI.ale sa mi vidi ze to smrdi biznisom
 #3275 lol mail321@inmail.sk   napísal/a 04.11.2011 01:29:48
hudba chytlava. texty pre 15 rocne deti LOL a ta sekcia na ich webe konflikt tattoos :D:D:D
 #2450 Pedro   napísal/a 14.01.2011 12:53:36
co sa hadate furt... sme punkaci, jedna rodina, tak nepicujte po sebe... kazdy pocuva co sa mu paci, kazdy hra co sa mu paci, konfliktu sa paci toto, tak to hra, ak to nechces pocuvat, nepocuvaj to, ak to chces pocuvat, pocuvaj to, ak im nechces platit za koncert tak tam nechod, a nepicuj do toho, kolko si pytaju
 #2358 mlask   napísal/a 14.12.2010 09:44:42
mam rad ludi ktorí, mudrujú o hudbe ahahaha.hadate sa tu ako mentalne retardovane deti. aj keby mal niekto z vas pravdu tak ste stale retardovani a konflikt bude stale tam kde je a vy tiez
 #2193 mozek   napísal/a 24.10.2010 16:28:48
"však hodiny strávené na skúškach nikto nepreplatí"
Asi preto, lebo to nie je ich práca. Len oni si to asi trochu mýlia.
 #1654 henrych   napísal/a 24.09.2009 17:21:23
staci porovnat napriklad pristup zemezluce s konfliktom....tsa
 #685 Lucky   napísal/a 12.02.2009 20:41:17
len tak nechcem tu niejak vyryvat ale skus niekedy porovnat textovu formu davovej psychozy a konfliktu a hudobnu taktiez
 #669 Len tak   napísal/a 11.02.2009 02:04:33
Ja som toho názoru, že texty majú najvymakanejšie práve na tomto albume. Aké témy by si navrhol ty? Texty sú sociálneho charakteru a som rád, že sa zbavili tých typicky punkových textov (až na skladbu rebel) typu "punks not dead", a na všetko sa vyserme, všetko sa spraví samo stačí sa ožrať, a podobné nezmysli. Ja nechápem, čo vlastne niektorí ľudia od tohto štýlu očakávajú? Je to jednoduchá hudba, preto ani texty nebudu o duševnom rozpoložení človeka. A, že je to stále o tom istom, tak to ti potom poradím - počúvaj aj in druh hudby a neobmedzuj sa len na tento štýl. A, že zoberú za koncert peniaze, no a čo...však hodiny strávené na skúškach nikto nepreplatí, a zase nie je to až taký ohromný balík peňazí, ktoré touto hudbou získajú. Skôr by som povedal, že je zaslúžený. Nech sa Vám darí všetkým.
 #668 Lucky   napísal/a 03.02.2009 17:02:02
ševo zda sa ze tvoje vyjadrovacie schopnosti su dost nepostacujuce na takuto diskusiu, najhorsie je ked sa clovek snazi byt vtipny ale vtipne to pride len jemu vsak? uvedom si co pises za to ze si zaslepeny svojou umelou domienkou a povysil si si suslaveho yuriho a spol. na bohov, konflikt za nieco stal mozno pri vydani albumu taki sme odvtedy je to o prachoch rovnako ako cela tzv. "punkova" scena na cele s popovou Zonou a Slobodnou Europou, punks not dead its just deserves to die alebo ak by si nevedel prelozit tak : "vies co vobec punk znamena? mysliet stale na vas, ziaden zart co na druhy den pokrcis a zahodis!"
 #667 Lucky   napísal/a 03.02.2009 16:56:04
ano konflikt je najuzasnejsia kapela, neberme do uvahy ze sa tym zivia,neberme do uvahy ze to vsetci ani necitia to o com spievaju, z hladiska hudby su dobri to nemozem povedat ze nie ale textovo? nedajte sa vysmiat tito "zlati" chlapci uz 15 rokov prerabaju 1000000x ospievane temy nanovo
 #666 Lucky   napísal/a 03.02.2009 16:53:25
ano bez davovej psychozy ano
 #99 Punk....   napísal/a 20.05.2008 13:49:00
Vy co nadavate na konflikt, neviete o com hovorite. Bez konfliktu a davovej psychozy by punk na slovensku stal za hovno.
 #98 Lucky   napísal/a 03.01.2008 14:21:00
100 000?...to museli odohrat az 5 koncertov aby ta zaplatili a vraj chystaju spolocny album s desmodoma mekym zbirkom..!!!!
 #97 Ševo   napísal/a 02.12.2007 23:41:00
Aista!Sú to najväčší komerčáci!Nakupujú len v Tescu!Dali si vytetovať všetci na hrbát logo Tesca,dostali zato velké milióny!Chodia oblečený ako rapery a furt sú v každej TV a robia čo im prikazujú sponzory.Sú odfotený na flaškách coca-coly atď.Podplatili všetkých akademikov(lebo všetci z kapely majú vplivných rodičov-milionárov),aby oni vyhrali toho Aurela!Podplatili každého,celú európu,aby im niekto chodil na koncerty!Takto fungujú tý komerčáci už 17 rokov!Aj ja som dostal od nich 100.000,-SK,aby som sem napísal!
 #96 Ševo   napísal/a 02.12.2007 23:25:00
Wrbo!Nemáš úplne presné informácie,lebo ich basák hrá v Jehovistickom zbore(ale v zbore sa hraje na nástrojoch,alebo sa len spieva?),no a ešte som počul,že zaskakuje aj v Metallice a ich gitaristu,ktorého si kúpili na burze na Miletičke,hraje aj v Senzuse a hraje ešte šachy!No a ešte som počul,že ty Wrbo jebávaš svojho brata a tvoja mama fajčí tvojho starého otca!
 #95 Ševo   napísal/a 02.12.2007 23:17:00
LUcky!Sieg!Ty si môj človek!Máš pravdu!Sú to kokoti maďarsko-česko-židovský milionársky feťáci!Ty nie si punk,keď máš takéto názory!Ty patríš k nám!Pošlem ti všetky nahrávky Krátkého procesu a Bieleho Odporu!Heil!
 #94 LUcky   napísal/a 17.10.2007 20:49:00
suslavi madari komercni sraci ..to nie je punk..to je money punk
 #93 wrbo   napísal/a 17.10.2007 08:18:00
najlepsia je piesen slepá viera, len skoda ze ich "skwely" basak hrá w kresťanskom zbore :D a o kúpených hudobníkoch ani nehoworím :DD
 #92 tulen   napísal/a 23.09.2007 09:28:00
tak toto je strasne velmi vydareny album .. radost pocuvat
 #91 aista   napísal/a 20.09.2007 12:52:00
konflikt je komercna picovina
 #90 Mori   napísal/a 23.07.2007 15:18:00
Nooo tak toto je album NA UUUROWNI !!! Texty su skvele , muzika tiez a neostava mi nic ine len sa priklonit k nazoru Oldschoolpunka. Len tak dalej Konflikt !
 #89 for oldskul punka   napísal/a 24.03.2007 02:47:00
vsade si bol vsetko mas si proste borec lebo si stary. gratulujem. to ze si textami seru do huby a ze nimi mozu oslovit akurat 15 rocne deti ti asi unika pretoze sledujes basove linie do pici. aj orchester je popici zmaknuta hudba ale nema komu co povedat. taze jebat na namakany zvuk jednoducho ich vypovedna hodnota je v prdeli.
 #88 Ičko   napísal/a 21.02.2007 20:01:00
Da sa, ale nic svatoborneho to neni
 #87 asdf   napísal/a 25.01.2007 12:58:00
!konflikt je naj!
 #86 OldSchoolPunk   napísal/a 14.11.2006 16:03:00
Pocuvajte chalani,vy asi srandujete,ze?To nemozete mysliet vazne co ste sem napisali?!Mám 43 rokov,punk počuvám od roku 1979!Mám skoro vsetko co len kedysi vyslo(co sa tyka punkovych albumov)!Albumy Ceskoslovenskych skupin asi naozaj vsetko!Kupil som si aj novy Konflikt(mam samozrejme aj vsetky stare albumy od nich)a musím povedat,ze v zivote som nepocul lepsí-kvalitnejsí album ako je Sapere Aude!O narocnom obale ani nehovoriac!Ten kvalitny zvuk,tie nenormalne basove linky,tie vokaly,vsetko vyfrazovane no jednoducho dokonale!Su to vynikajuci muzikanti a urcite hraju najnarocnejsiu punkovu hudbu v europe(v strednej urcite!)Ale to je len nazor jedneho stareho punkaca a mozno este zopar 10000 ludi,ktory navstevuju ich europske koncerty pre ich genialnu muziku!Paci sa mozete kritizovat dalej!
 #85 Mlady narocny   napísal/a 27.10.2006 23:40:00
Mno rozhodně je to povedený album,řek bych,že už to nejsou tak tvrdý kytary jako na starších albech,ale příde mi to melodičtější..no každopádně poslouchá se to stejně dobře jako starší kousky Pro mladýho náročnýho posluchače to je fajn muzika
 #84 gitas   napísal/a 24.10.2006 13:33:00
zvukovo je urcite na vyssej urovni, textami no to by sa uz dalo polemizovat.Myslim ze Konflikt je hlavne kapela pre mladyx a narocnejsiemu punkovemu posluxacovi uz nema az tak co ponuknut
 #83 antifa77   napísal/a 23.10.2006 21:12:00
konflikt sa ako vacsina kapiel dojebava kazdym albumom...cim dalej tym to je komercnejsie a cim dalej ide viac a viac o peniaze...
 #82 pogo   napísal/a 16.10.2006 22:05:00
mnooo ani by som nepovedal ze tie texty su na vacej urovni ako tie minule ...skvor mi to pripada ze je to stale o tom istom
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
dnes 12:11
tadko: Ano toto mame ra >> (novinka)
17.09. 15:45
masskillah: Kokos Ahoj mi od >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)
16.09. 16:53
axc: daj si predchadz >> EMBOLISM (archív zinov)
16.09. 16:08
Kraken: Ahoj.
Vel .. >> EMBOLISM (archív zinov)

13.09. 21:06
Mišo Štich: K tým R.A.M.B.O. .. >> GATTACA - U-lock justice 5" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.85%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[72/24.16%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.69%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[76/25.5%]
Mne varí mama

[59/19.8%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 298

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...