PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


KRÖMOSOM / NOMAD 7" (recenzia)
Lengua armada
No nič, lenivosť Števa Holosa v priamom prenose. Táto ípka sa mi doma povaľuje už nejaký ten mesiac - dva a nie a nie sa dokopať k nejakému opisu týchto necelých siedmich minút hlučného punku. Máme tu však predĺžený víkend s  nie bohvieakým počasím a tak ide sa na to!
Po ďalšom vinyle od KRÖMOSOM som vyštartoval hneď, len čo sa prvé kusy dostali do distier v Európe. Najbližšie do tých českých samozrejme. Myslím, že táto austrálska banda je už ako tak známa aj zo stránok punkgenu, najmä z reportáží nášho vyslaného redaktora u protinožcov. Pozdravujem malého M. Zaujali ma už na svojom splite s japonskými ISTERISMO, od kedy im už vyšlo pár ďalších dosiek na samých renomovaných značkách, vrátane diskografického CD u samotných Southern lord... hehe. No a teraz ich druhé splitko v kariére a na labely Martina z CRUDOS / LIMP WRIST / NEEDLES (však poznáte). O žiadny latinocore alebo old school sa tu síce nejedná, no špina, hluk a divokosť tu prekypujú, tak prečo nie. Toto malajzsko-írsko-austrálske zoskupenie, čiže ex PISSCHRIST / ex NUKLEAR DEATH TERROR / ex čojaviemčoešte, rúbu priamy hlučný mix starého japonského hrubého punku a starého škandinávskeho hardcore. Konkrétne? Tak napríklad rané KURO šľahnuté raným ANTI-CIMEX / SKITLICKERS ku príkladu. Však hneď prvý song "The future" je čistá vykrádačka "Warsystem" od SKITS. K tomu ešte ďalšie dve silno pogovatelné divočiny s hrubým zvukom a z reťaze odtrhnutým Yeapom za mikrofónom. D-takt rules!!! Matúš síce písal o nejakých personálnych zmenách v poslednej dobe, no hádam sa to vyrieši. Rád by som sa dožil aj nejakého ich európskeho turné. KRÖMOSOM by som na živo rozhodne chcel vidieť.
NOMAD, ikeď sa to nezdá, sú pankáči z New York City, ktorí pred časom sprevádzali KRÖMOSOM na ich turné po východnom pobreží štátov (po západnom šli s nimi FRENZY). Nezdá sa to hlavne preto, pretože ak je tu niečo o nich uvedené, tak je to v klikihákoch. Aj to teda len zoznam skladieb, nič viac. Myslím, že to tak majú aj pri iných svojich nahrávkach. Najskôr som si myslel, že mi ich booklet, čítaj papierik, niekde vypadol, keďže som našiel papierik len od Austrálčanov, no tak to má byť. Japonským noisy punkom sú aj silno inšpirovaní, čiže ďalšia reinkarnácia CONFUSE, GAI, alebo už z tej novej vlny slávnejších amerických kolegov LEBENDEN TOTEN. Naštartované vŕtačky, mixéry, primitívne tempo a ide sa na to! Našťastie celkom dosť energicky a s riadne garážovým zvukom. Aj na ich strane rovnako tri natriasačky.
Obal plne korešponduje s muzikou, úplne jednoduchý s D.I.Y. grafikou nejakého pavúka pankáča. Primitívne, hrubé a priame. Super!

https://kromosom.bandcamp.com target=_blank>kromosom.bandcamp.com
  1. KRÖMOSOM - The future...
  2. KRÖMOSOM - Vicious cycle
  3. KRÖMOSOM - Apathy
  1. NOMAD - 解決
  2. NOMAD - 刀
  3. NOMAD - 問題

Táto recenzia už bola zobrazená 395 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+O+F
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com