PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


KRÖMOSOM / NOMAD 7" (recenzia)
Lengua armada
No nič, lenivosť Števa Holosa v priamom prenose. Táto ípka sa mi doma povaľuje už nejaký ten mesiac - dva a nie a nie sa dokopať k nejakému opisu týchto necelých siedmich minút hlučného punku. Máme tu však predĺžený víkend s  nie bohvieakým počasím a tak ide sa na to!
Po ďalšom vinyle od KRÖMOSOM som vyštartoval hneď, len čo sa prvé kusy dostali do distier v Európe. Najbližšie do tých českých samozrejme. Myslím, že táto austrálska banda je už ako tak známa aj zo stránok punkgenu, najmä z reportáží nášho vyslaného redaktora u protinožcov. Pozdravujem malého M. Zaujali ma už na svojom splite s japonskými ISTERISMO, od kedy im už vyšlo pár ďalších dosiek na samých renomovaných značkách, vrátane diskografického CD u samotných Southern lord... hehe. No a teraz ich druhé splitko v kariére a na labely Martina z CRUDOS / LIMP WRIST / NEEDLES (však poznáte). O žiadny latinocore alebo old school sa tu síce nejedná, no špina, hluk a divokosť tu prekypujú, tak prečo nie. Toto malajzsko-írsko-austrálske zoskupenie, čiže ex PISSCHRIST / ex NUKLEAR DEATH TERROR / ex čojaviemčoešte, rúbu priamy hlučný mix starého japonského hrubého punku a starého škandinávskeho hardcore. Konkrétne? Tak napríklad rané KURO šľahnuté raným ANTI-CIMEX / SKITLICKERS ku príkladu. Však hneď prvý song "The future" je čistá vykrádačka "Warsystem" od SKITS. K tomu ešte ďalšie dve silno pogovatelné divočiny s hrubým zvukom a z reťaze odtrhnutým Yeapom za mikrofónom. D-takt rules!!! Matúš síce písal o nejakých personálnych zmenách v poslednej dobe, no hádam sa to vyrieši. Rád by som sa dožil aj nejakého ich európskeho turné. KRÖMOSOM by som na živo rozhodne chcel vidieť.
NOMAD, ikeď sa to nezdá, sú pankáči z New York City, ktorí pred časom sprevádzali KRÖMOSOM na ich turné po východnom pobreží štátov (po západnom šli s nimi FRENZY). Nezdá sa to hlavne preto, pretože ak je tu niečo o nich uvedené, tak je to v klikihákoch. Aj to teda len zoznam skladieb, nič viac. Myslím, že to tak majú aj pri iných svojich nahrávkach. Najskôr som si myslel, že mi ich booklet, čítaj papierik, niekde vypadol, keďže som našiel papierik len od Austrálčanov, no tak to má byť. Japonským noisy punkom sú aj silno inšpirovaní, čiže ďalšia reinkarnácia CONFUSE, GAI, alebo už z tej novej vlny slávnejších amerických kolegov LEBENDEN TOTEN. Naštartované vŕtačky, mixéry, primitívne tempo a ide sa na to! Našťastie celkom dosť energicky a s riadne garážovým zvukom. Aj na ich strane rovnako tri natriasačky.
Obal plne korešponduje s muzikou, úplne jednoduchý s D.I.Y. grafikou nejakého pavúka pankáča. Primitívne, hrubé a priame. Super!

https://kromosom.bandcamp.com target=_blank>kromosom.bandcamp.com
  1. KRÖMOSOM - The future...
  2. KRÖMOSOM - Vicious cycle
  3. KRÖMOSOM - Apathy
  1. NOMAD - 解決
  2. NOMAD - 刀
  3. NOMAD - 問題

Táto recenzia už bola zobrazená 342 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: N+B+Y
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...