PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


MÄRESVIN / LOBOTOMIZED 7" (recenzia)
DIY
Šikovné splitko, tak by sa dal v kocke nazvať tento sedempalec. Jednoduchá dvojstrana s vtipným, nápaditým a dobre nakresleným coverom, oldschool ručne spracovaným inlayom a čierny vinyl v bielom obale. Jednoduché, ale dobre graficky vymyslené a vyriešené. Keďže som nenašiel zmienku o vydavateľovi, len údaj kde a koľko kusov sa lisovalo, tipujem, že kapely sa do toho pustili DIY. A dali dokopy šikovnú nahrávku.

Európski pozbieranci MÄRESVIN so sídlom v Kodani idú svoj špinavý, zahúlený a uličný thrash. Žiadna zdĺhavá gitarová ekvilibristika. Na svoju stranu natesnali až 7 songov, čo niečo napovedá o ich dĺžke. Krátke, intenzívne, zboostrované priamočiare výplachy. Poháňa to šialený, na reťazi odtrhnutý vokál. Práve ten mi príde z celého spektra "nástrojov" najpestrejší. MÄRESVIN je ako auto zrážajúce ľudí na ulici. Kapela je výbušný motor a ide s plynom na podlahe, sem tam spomalí pri bočení, ale otáčky sa udržujú vysoké. A  spevák, on ho šoféruje. Ak nestíhaš, uhni z cesty.

LOBOTOMIZED, na strane druhej, sú Nóri a tiež podľa svojho bandcampu produkujú thrashovú špinavú muziku. Ale troška odlišnú. Songy sú viac vystavané, zamerané na riffy a orientované na inú dynamiku. A dlhšie, vtesnali tri. Kompozične si požičiavajú nápady aj v iných odnožiach - nájdeš tu ako blackové, tak aj rock and rollové motívy. Oproti druhej strane chýbajú také intenzívne sypačky, ale má to náboj, nápady a svojskú severskú náladu. Je to síce na mňa štýlovo troška rozhádzané, ale jedno je isté: je z toho cítiť solídny metalový smrad.

Dve strany so svojskou, príbuznou, ale predsa aj odlišnou muzikou. Jednoduchá, účelová, ale neodfláknutá grafika. Kvalitná DIY prezentácia dvoch kapiel. Ako som spomenul, šikovné splitko.

maresvin.bandcamp.com
lobotomized.bandcamp.com
  1. MÄRESVIN - Wargrind
  2. MÄRESVIN - Bloodparty
  3. MÄRESVIN - Powertripper
  4. MÄRESVIN - I am Morpheus
  5. MÄRESVIN - Routine showdown
  6. MÄRESVIN - Comrats
  7. MÄRESVIN - 24 CW
  1. LOBOTOMIZED - 1814
  2. LOBOTOMIZED - Disorder Of The DFDS
  3. LOBOTOMIZED - Curse of the dammal dansk

Táto recenzia už bola zobrazená 287 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: I+5+Q
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[261/91.9%]
Má!

[12/4.23%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.7%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.17%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 284

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...