PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 25.1.2020
ROTTEN SOUND (Fínsko), HUMAN HUMUS (SK), GRINDING JESUS BROTHERS (SK), CRUENT (SK)

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

DAVOVÁ PSYCHÓZA - EMANCIPÁCIA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
Nö fest 2019 (22 - 23.11.2019, Horná Lehota)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


MÄRESVIN / LOBOTOMIZED 7" (recenzia)
DIY
Šikovné splitko, tak by sa dal v kocke nazvať tento sedempalec. Jednoduchá dvojstrana s vtipným, nápaditým a dobre nakresleným coverom, oldschool ručne spracovaným inlayom a čierny vinyl v bielom obale. Jednoduché, ale dobre graficky vymyslené a vyriešené. Keďže som nenašiel zmienku o vydavateľovi, len údaj kde a koľko kusov sa lisovalo, tipujem, že kapely sa do toho pustili DIY. A dali dokopy šikovnú nahrávku.

Európski pozbieranci MÄRESVIN so sídlom v Kodani idú svoj špinavý, zahúlený a uličný thrash. Žiadna zdĺhavá gitarová ekvilibristika. Na svoju stranu natesnali až 7 songov, čo niečo napovedá o ich dĺžke. Krátke, intenzívne, zboostrované priamočiare výplachy. Poháňa to šialený, na reťazi odtrhnutý vokál. Práve ten mi príde z celého spektra "nástrojov" najpestrejší. MÄRESVIN je ako auto zrážajúce ľudí na ulici. Kapela je výbušný motor a ide s plynom na podlahe, sem tam spomalí pri bočení, ale otáčky sa udržujú vysoké. A  spevák, on ho šoféruje. Ak nestíhaš, uhni z cesty.

LOBOTOMIZED, na strane druhej, sú Nóri a tiež podľa svojho bandcampu produkujú thrashovú špinavú muziku. Ale troška odlišnú. Songy sú viac vystavané, zamerané na riffy a orientované na inú dynamiku. A dlhšie, vtesnali tri. Kompozične si požičiavajú nápady aj v iných odnožiach - nájdeš tu ako blackové, tak aj rock and rollové motívy. Oproti druhej strane chýbajú také intenzívne sypačky, ale má to náboj, nápady a svojskú severskú náladu. Je to síce na mňa štýlovo troška rozhádzané, ale jedno je isté: je z toho cítiť solídny metalový smrad.

Dve strany so svojskou, príbuznou, ale predsa aj odlišnou muzikou. Jednoduchá, účelová, ale neodfláknutá grafika. Kvalitná DIY prezentácia dvoch kapiel. Ako som spomenul, šikovné splitko.

maresvin.bandcamp.com
lobotomized.bandcamp.com
  1. MÄRESVIN - Wargrind
  2. MÄRESVIN - Bloodparty
  3. MÄRESVIN - Powertripper
  4. MÄRESVIN - I am Morpheus
  5. MÄRESVIN - Routine showdown
  6. MÄRESVIN - Comrats
  7. MÄRESVIN - 24 CW
  1. LOBOTOMIZED - 1814
  2. LOBOTOMIZED - Disorder Of The DFDS
  3. LOBOTOMIZED - Curse of the dammal dansk

Táto recenzia už bola zobrazená 298 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: L+8+W
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.12. 09:32
AxC: vymenim uplne no .. >> (guestbook)
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[3/4.92%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.64%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[4/6.56%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.11%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.11%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/11.48%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/9.84%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.56%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[6/9.84%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/14.75%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.2%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 61

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...