PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 14.12.2019
LIDSKÉ ZDROJE (Rakúsko), MOMMY IS MENTAL (Rakúsko), PRACH (SK)

Bardejov, Bašta


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

DAVOVÁ PSYCHÓZA - EMANCIPÁCIA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
Nö fest 2019 (22 - 23.11.2019, Horná Lehota)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


NOISEAR / IDOLS PLAGUE 7" (recenzia)
Jerk off records
NOISEAR je u mňa od objavu ich albumu "Subvert the dominant paradigm" jedna z tých šialených kapiel, ktoré proste musíš sledovať. Druhú kapelu, IDOLS PLAGUE som pred obstaraním tohto splitka ani nepoznal. Ničmenej som to v tom momente vyhrabal, zakúpil a teraz to aj pekne zrecenzujem. Na začiatok, tento sedempalec má pár chýb. Strany platne sú označené naopak a cover GRIDE na NOISEAR strane je uvedený s preklepom a z Argumentu je Agrument. Inak sa však grafici ani lisiari viac nevybláznili, tak je to funkčné.

NOISEAR, ako som spomenul, je u mňa povinná jazda. Kapela, ktorá ma nezameniteľný štýl, akým komponuje a hrá. Je to šialené, bizardné, svojsky odídené a pritom kompaktné a zakaždým svieže. Gitarové nápady, ktoré nemajú limit ani strop v tom, kam chcú smerovať. Šialená kombinatorika bicích z toho robí grindcore kabaret, kde je možné skombinovať akékoľvek netypické nápady, ktoré túto trojicu osvietia. Ujačané lomeno odgrowlované vokály len umocňujú víziu psychiatrickej liečebne vyzbrojenej nástrojmi a energiou na ich pohon. Táto kapela je svojská až hrôza, úkaz a zjav. Dúfam, že čoskoro už vypľujú nejaký dlhohrajúci nosič.

Naproti tomu IDOLS PLAGUE je síce celkom solídnymi nápadmi vyzbrojená, ale predsa len o niečo klasickejšia kapela. Tempo nie je také vražedné, feeling nie je taký ujetý a rôznorodý a prevedenie o niečo menej muzikálnejšie. Má to skôr hardcorovú, než grindcorovú dynamiku. Počúva sa to ale moc fajn, vokál sa mi mocne páči. Je to dobré, ale nejak to nevyčnieva ničím špecifickým z radu iných kapiel. Skrátka, majú smolu, že na druhej strane je práve NOISEAR. Inak by z toho vyšli určite lepšie, ale tak to chodí, keď sa dáš na splitko s takou kapelou.

Svojsky bizardný, uletený a netypický grindcore na strane jednej. Dynamický grind hardcore na strane druhej. Ak je táto kombinácia vhodná pre teba, naisto by som dal tomuto splitku priestor. Ak si NOISEAR fanatik, nebudeš ani čítať recenziu a chňapneš po tomto sedmipalci tak ako ja - za tri sekundy aj s platením.

noisear.bandcamp.com
idolsplague.bandcamp.com
  1. NOISEAR - Stigmatized
  2. NOISEAR - To sleep no more
  3. NOISEAR - Argument
  4. NOISEAR - Dying to live
  1. IDOLS PLAGUE - Demon whore
  2. IDOLS PLAGUE - Beat n sour
  3. IDOLS PLAGUE - Y

Táto recenzia už bola zobrazená 263 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: M+S+V
TEXT:


 #6417 drrrrrro   napísal/a 28.05.2015 06:24:50
Výborná charakteristika NOISEAR!!!
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.12. 09:32
AxC: vymenim uplne no .. >> (guestbook)
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.67%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.33%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.67%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[77/25.67%]
Mne varí mama

[59/19.67%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 300

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...