Pozývame:


So 23.10.2021
Brno @ Sibíř

ADACTA (SK), BLUES FOR THE RED SUN (CZ), LEZOK (CZ), MORKHIMMEL (CZ), MŮRA (CZ), NARCOSA (CZ), SEKEROMLAT (CZ), TUMMO
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

SAME RIVER TWICE, LAKKA, LÁJE, BAESTIEN (16.10.2021, Brno @ Vegalité)

Najnovší rozhovor:

Bilbo (MARHULE, KÝBEL MAČIEK, MATEJ TÁLE): "Hudba je jedna z vecí, ktoré mám pocit, že by som robiť mal."

Najnovší report:

KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X (14.9.2021, Banská Bystrica @ Kaktus)

Najnovšia recenzia:

SNAGG - Disgust of self recognition MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


TELESA OHNEPAL CD

Autor: Adrik | Počet videní: 593

Cecek records
Fíha, členovia kapiel mojich obľúbencov DREAD 101 (u mňa najlepšia česká chrústová kapela), S.N.A.D., LIES AND DISTRUST alebo KOHOUTEK v novej kapele? Na moje sklamanie sa nejedná o žiaden pal, ale chaotický punk s vplyvmi hard core čili nejaký druh hard core punku? Zo začiatku mi v makovici vŕtalo, čože mi to neskutočne pripomína. No po piatej skladbe "Protiklady" sa nad ňou rozsvietila žiarovka. Starý dobrý UCHÁZÍM. Aj spevom a jeho frázovaním, ale aj gitarou. Nie je to čistá kopírka, nová tvorba UCHÁZÍM je už niekde inde, ale tie ťahy sa tam určite podvedome dostali. Spoiler: nie je jednoduché počúvanie a určite nie na zavrhnutie po prvom vypočutí. Veľa vecí a poínt totižto hneď nezachytíš. V "In ternet veritas" alebo "Panelstory" som vďaka tej base čakal, kedy sa z reprákov vyvalí "Ztratil jsem občanku i průkazku, snad si mě nevšimnou až půjdu s mou milou na noční procházku." Jasné, klasici F.P.B.!!! Pomiešané je tu toho ešte viac. Možno aj nejaká predrevolučná alternatíva? Len vesmírne špagetové monštrum vie, čo ešte všetko behalo po rozume kapele pri skladaní tohto albumu. Rýchlejšie a rozhárané piesne sú celkom v pohode a chytľavé, ale tie pomalšie sa nesúce ma veľmi neberú. Niekedy to zájde až do jednoduchého tucatuca punku, ale tých momentov je tu našťastie pomenej. Podobne je to aj s textami. Poetické, poučné, niekedy sranda, ale aj trochu otrepané alebo klišé, ak chcete. Aj keď sú zrozumiteľné, v rozkladacom búklete chýbajú. Namiesto nich je tam šesť stránok lysohlávkových čmáraníc, ktoré by im mohli závidieť aj sajderpankeri F.U.K. Dobré nápady, ale aj slabšie miesta. Každý nech si vyberie to svoje. Závery nechám na iných, vypočuj si to viackrát a posúď sám.

bandzone.cz/telesaohnepal

  1. Chvála bláznovství
  2. Nejistota
  3. S čerty nejsou žerty
  4. In ternet veritas
  5. Protiklady
  6. Diference konvence
  7. Říkadla a pořekadla
  8. Panelstory
  9. Temná budoucnost
  10. Divadlo
  11. Co na srdci to na jazyku
  12. Diktátor
  13. Chatrná realita čar
  14. Idyla lásky
  15. Je těžký bejt punk
  16. Dnes jako tehdy

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: A+W+I

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

19.10. 09:22 Mišo Štich:


Dobrý názov, NERVY. Tak sa volala kapela v ktorej kedysi hral Maťo Ďurinda, Andrej Šeban, či Marián Greksa...
(novinka)

20.09. 19:21 kočo:


dík za pekné slová aj za pozvání! Len ešte treba spomenúť Tánine jedlo - to bol headliner večera!
14.9.2021 KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X Banská Bystrica @ Kaktus (report)

14.09. 08:19 Elramon:


"covery zásadných punkrockových kapiel s novými textami, ktoré často predbehnú i originál" fakt? no menuj aspon dve
(novinka)

07.09. 10:11 fero:


Ďakujem Kočo za report.
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

28.08. 08:53 Wrbo:


To heavy metal ma nieco proti mne :-)
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

26.08. 09:25 Balki:


Ja nemozem pochopit, co mas proti heavy metalu :D
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

23.08. 10:05 BoP:


Ahojte, koupim vinyly od Blood Brothers: Burn piano Island Burn and Crimes
DIKES
(guestbook)

19.08. 13:34 masskillah:


parádny report bro)
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

17.08. 11:18 fog:


fajny report brasko. ja ze cez vikend daco naklepem, ale nestihacka. tak uz vybaveno. tiptop
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

16.08. 16:06 Rado:


Stal ten gulas aspon za to? :D Inak tam hore maju aj celkom solidne ceny za pivko, alebo hociaky napoj ak si chcete dat. Vstupy chapem, vsak dajak sa na cestaky aspon musi vyzbierat, ale kde predavaju ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)