PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 6.6.2020

THORWALD (SK), MENZES (SK)
benefit pre Collosseum

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


LEŇOCHOD / NIČITEĽ 7" (recenzia)
Skaven records
Prišla za mnou včera moja 2,5 ročná dcérka a naliehavo vraví "Tato ja cem mauovať!". No veď jasné prečo nie. Bereme vodovky, čvachceme so štetcami po papieri a mne zrazu cinkne hlavou myšlienka. Veď ja mám ešte nesprznenú maľovánku od Mareka. Presne tak. Marek Skaven Supraphon mi jedného dňa poslal po Adrikovi krásne prekvápko. Jeho special edition Omaľovanka č.1, čo je sedempalec vyrýpaný do priesvitného, číreho plastu nesúceho po jednej skladbe od kapiel LEŇOCHOD a NIČITEĽ a tričko s fakt namakanými motívmi, zabalené v peknej kartónovej krabičke, na ktorej je omaľovánka, ktorá čaká na svoje zoriginálnenie (viď obrázok). Musím sa priznať, že tento fakt krásny balíček (za ktorý tisíceré dík) mi prišiel v dobe, kedy som bol rád, že žijem a placičku na rotačnák nepoložíš a nepoložíš. Alebo položíš, ale nepočúvaš, bo máš jaksi dosť z toho všetkého. No teraz je všetko inak a ja kladiem túto číro priesvitnú nádheru na tanierik a teším sa na riadne porcie hlučného nikam sa neponáhľajúceho HC.
Začnem LEŇOCHODom. Chlapíkov som videl i počul už dávnejšie ako nakládajú vo VOCATIO INTERNA i v ich ďalšom alter egu GREEN MONKEY. Z oboch bolo jasné, že chlapci sú powerviolence presiaknutí do morku kostí, a že tento veľmi svojský "subžáner" žerú vo všetkých možných (ultrarýchlých či extrééééémne spomalenýýýých) patvaroch. To čo chlapci predstavujú pod menom LEŇOCHOD má bližšie k tomu čo stvárali pod menom GREEN MONKEY (aha už vidím na obale, že medzi nimi je a.k.a.). Je to pomalé, fajne bassové, s odkazom k tomu najkrajšiemu čo nám tu zanechali MAN IS THE BASTARD (je tu toho samozrejme viac, sludge, stoner rock... no tá bassa pripomína hru Erica Wooda), čo samozrejme nevnímam ako nejakú kopírku, ale naopak ako niečo nie moc časté v našich končinách, a zároveň aj ako niečo, čo veľmi poteší. Skladba, ktorou sa tu prezentujú nachádzam aj pod názvom "Utrpenie mladého Kysučana", tu je ale uvedená pod skromným názvom II. Text žiadna sranda, muzika vpodstate tiež. Pomalé, pomalé, temné a pomalé, no nie monotónne. Nelova bassa trilkuje, Galaťanove bicie to do toho bahna prekladajú rôznymi dobrými prechodmi (tak sa hrá pomalá muzika) a všetko je to korunované veľmi dobre zvládnutými spevmi (osratýýýýýý ... heh ... nene fakt chválim) No a tie melodické zbory, tak toto sa mi veľmi páči. Toto je sludgový hiťas. To si viem predstaviť hrať na španielke niekde pri ohni do oblbnutia. "Ich pomoc, mení sáááá - na strach. Ich pohľady menia sááá - na smrááád ..." Pecka (ten záver skladby som si vrátil asi 20 razy)!!!
Jedna z mojich najhĺbších spomienok z detstva je ako sa ma nejaký otcov kolega pýta "Čím chceš byť keď budeš veľký?" a je, že "Jeleňom". Tak zatiaľ sa mi to nesplnilo. Potom neskôr som chcel byť aj vojakom aj policajtom, ufff. No nič, poďme k skladbe Jeleň od NIČITEĽov na druhej strane placky. Skladba "Jeleň" sa nesie v NIČITEĽskom typickom bicie a bassy sounde s nezameniteľným zaujímavo zafarbeným Vladyho spevom. Kapela hneď od začiatku svojej existence sa k svojej tvorbe stavia veľmi originálne, čo je na nej veľmi sympatické a zároveň ju to robí (pozitívne) zapamätateľnou. Skladba sa veľmi dobre počúva. Je vystavaná na veľmi chytľavom riffe, z ktorého sa Tomáš na bassigitare vie veľmi umne prepnúť do melodického módu a potom zase späť do tvrdšieho-surovšieho. Kacove bicie to poháňajú celé vpred a skladba raz dva končí a sama si pýta pustiť znova. Textovo skvelé. Dobrý nápad.
Celé toto dielko je zabalené vo veľmi pekne graficky riešenom obale, ktorý to celé doslova dokresľuje. Proste fakt kus peknej práce.
  1. LEŇOCHOD - Utrpenie mladého Kysučana
  1. NIČITEĽ - Jeleň

Táto recenzia už bola zobrazená 515 krát!
 Autor: Ondrej / ZINTAER
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+C+T
TEXT:


 #6482 skaven skavenrecords.blogspot.cz  napí­sal/a 10.08.2015 15:02:33
ďakujeme prevelice za ščawnatu recenzúru a fotečku :) ... budeme radi ak nam svoje vytvory ukažu aj ďalší majitelia tohoto počinu ... skladom posledne DVA falatky s trikami veľkosti eS
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[1/14.29%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[1/14.29%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[1/14.29%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[1/14.29%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/14.29%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/28.57%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[0/0%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 7


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com