PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 24.5.2019 - 25.5.2019
Fear fest:
DEVIATED INSTINCT (UK), EXTINCTION OF MANKIND (UK), HONNÖR SS (Švédsko), AGNOSY (UK), SLUTET (Švédsko), SYSTEMIK VIOLENCE (Portugalsko), PISSCHARGE (Nemecko), BRINK OF DESPAIR (Nemecko), ATERFALL (Švédsko), PANIKATTACK (Švédsko), KILLBITE (Nemecko), TERRORVÄLDE (Švédsko), ANTIGEN (CZ / Nemecko), DEATH CULTURE DEPRIVATION (CZ), ENCORE (CZ), CAPSAICIN (CZ), KIBERA (CZ)

Praha, Modrá vopice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

DIS-K47 / MORAL HANGOVER - LIMIT (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
11.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
MORROW, ECHELONS (9.5.2019, Viedeň)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
JOHNY FOXTER

NAJNOVŠÍ REPORT:
INCRIMINATE, HROBÁR, NOTHING CLEAN, ENDLESS SWARM (3.5.2019, Lovčica, Iba pohoda)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
Urbura - Krvavá nevěsta CDr

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Fear fest 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Smrt #1 / 2006

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika











MÖBIUS - THE MAGIC OF MACABRE 12" (recenzia)
Analog freaks
Kvalitných pomalých kapiel je v našich močiaroch pomenej. A pomalých mám na mysli fakt pomalých. Konkrétne sludge. Stojaté bahno to ale úplne nie je. MÖBIUS sú najlepším príkladom. Hrajú kvalitne, pomaly, ale čo je v  tomto prípade podstatné, aj atmosfericky. Tak menej psychadelic, za to však viac temne. A bez vokálu, keď tak náhodou pre info. Ich set na tohtoročnom Ffude bol jeden z top momentov celého festu u mňa. Vyfasovať ich LP na recenziu je ako doživotný darčekový poukaz na morfium. Díky, boss.

Chalani si to vydali v kooperácii sami skrz svoj Analog freaks. Platňa samo osebe so všetkým je jednoducho krásna. Krásny cover a inlay v gatefolde, spravený sieťotlačou. Krvavo červená kombinovaná s čiernou. Asfalt detto červený. Transparentný s krvavým čiernym striekancom. Celkovo na pohľad je to celé proste delikátne. Vypadá dobre, designovo tip-top, má to koncept a je to premyslené. Na jednu stranu sa zmestil jeden song s outrom, druhá pojala songy dva. Ihla berie červené drážky za svoje a vzduch zahustne.

Začína sa temným kvílením, echom, občasnými údermi. Atmosféra nahrávky začína byť zlovestná a ponurá. Pomaly sa to rozbieha, aj keď na toto tempo je to silné slovo. Začne sa to valiť. Niesť. Unášať. Pomaly sa vnáraš do feelingu nahrávky a ona si ide a točí sa a ty sa strácaš. A strácaš. Vypustíš sa a necháš sa pohltiť. V izbe je šero, bodové svetlo a tvoja skúrená hlava. Ako sa točí kotúč, točíš sa aj ty. Už ani nevieš, koľký krát idú ten zlovestný, mohutný riff, ale môže to hrať aj dokola. Zmenia sa aranže, nástroje, beštia za tvojím chrbtom na chvíľu transformuje a ovinie ťa inými chápadlami. Pukne to a uvedomíš sa. Treba prehodiť stranu. Druhá polka na teba zaútočí agresívnym riffom z prvej ruky, zem sa otvára a  prepadáš sa naspäť. Škoda, že nedokážem prehodiť strany za stotinu sekundy, to napojenie by vraždilo. Riffuje sa, zapnú sa efektíky a trip pokračuje. Muzika pekne plynie, vie kedy spomaliť a ponaťahovať ťa. Kedy zhustiť a  trhať ti dušu. Nepýta sa na tvoj čas. Len ťa pomaly sťahuje a pohlcuje. Je to odídené, unáša ma to preč a vrátiš sa, až doznie posledný tón. Presne to je to, prečo túto muziku tak môžem. "The magic of macabre" je ukážkovým príkladom, ako robiť takéto nahrávky. Je som si tam našiel všetko, čo mi treba.

Neospevujem darovaného koňa. Bandcamp som popočúval hneď, ako to bolo vonka a po tejto LP som predtým už pokukoval. Našla si ma proste skorej a kúsok inak. Podstata je ale inde. MÖBIUS nahrali jeden popiči album. Zabalili do perfektného balenia. Je to luxus pre uši aj oči. Podobných projektov je tu málo, no o to som viac nadšený, že výsledok môže vypadať aj takto. Rád pomalé bpm? Rád kvalitné slovenské kapely? Rád muziku na vinyle? Ak si aspoň na jednu otázku odpovedal áno, toto je album pre teba.

mobiusdoom.bandcamp.com
  1. Eternal weeping in agonies
  2. On the edge of tartarus
  3. The rite of the unholy hunt
  4. All who drink from the abyss experience complete oblivion

Táto recenzia už bola zobrazená 537 krát!
 Autor: Fog
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: S+J+H
TEXT:


 #6502 minothrasher   napísal/a 28.08.2015 00:52:32
Pre mňa zatiaľ album roka Super recka všetko podstatné bolo povedané
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
18.05. 17:21
Mišo Štich: Vďaakaa. Tento z .. >> Smrt #1 / 2006 (archív zinov)
14.05. 17:27
deegee: bolelo >> 30.6.2018 UAFA cup Trenčín (report)
09.05. 10:39
waagbistritz69: ...a teraz sú ti .. >> 30.6.2018 UAFA cup Trenčín (report)
08.05. 20:33
Deadbush: Je to naozaj sup .. >> (novinka)
07.05. 13:44
axc: velmi rad podpor >> (novinka)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/4.65%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[0/0%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[2/4.65%]
ADACTA - Zlo 12"

[6/13.95%]
BETON / ROXOR 12"

[7/16.28%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[3/6.98%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[5/11.63%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[2/4.65%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[3/6.98%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[8/18.6%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/11.63%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 43

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...