PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 26.10.2019
ONEWAY SYSTEM (UK), ZIMMER FREI (CZ), the WILDERNESS (SK), LUCIFER EFFEKT (CZ)

Vsetín, 3 opice

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


CROUCH - WARNING SHOT CD (recenzia)
DIY
Áno, už v názve sa spomína, že poslucháč by mal očakávať varovný výstrel. Krátka introdukcia sa po pätnástich sekundách zmení na príval koncentrovanej energie. Nebude sa však strieľať slepými patrónmi trendového metalcoru, ale ostrými nábojmi poriadne old school hardcore. Hudba je zbraň a vie zničiť všetky ideály, od CROUCH očakávajte holú realitu bez pompéznosti.

Zloženie českej kapely CROUCH sa sformovalo okolo hudobníkov z rôznych tvrdých kapiel od moravského regiónu. Skupina vznikla v roku 2010 a na svoj debut si musela počkať päť rokov. Svoj názov prebrali z terminológie športu rugby, čo malo vyjadriť akési ticho pred búrkou. Tvorba kapely má najpodobnejšie ku klasickému NY old school hardcore, jednoduché riffy, ktoré sa viac sústreďujú na hutnosť zvuku než na prefabrikát, vám pripomenú SICK OF IT ALL či MADBALL. Charizmatický vokál Bormanna sa nesie v jednej rovine, iba občas ho spevák ozvláštni rôznymi intonačnými kudrlinkami. V spoločných vokáloch im vypomáhali kolegovia z kapiel HELLSTRIKE, FILTHY MINDS a DARK GAMBALLE. Najviac sa hudobníci zamerali na rytmiku, ktorá je mohutná a pružná. To oceníte predovšetkým pri živých vystúpeniach. Môže sa zdať, že dynamické pásmo sa vôbec nehýbe, ale na nahrávke sa vyskytnú miesta, ako v skladbách "Sick" a "Slow down", kde pomocou skreslených gitarových efektov dostáva hudba úplne inú dimenziu. Adrenalín však pumpujú muzikanti do uší poslucháčov po celý čas. Leitmotív rugbyového hecovania sa objaví ku koncu pesničky "Trash". Hudobné posolstvo CROUCH vás naplní emóciami, pocítite hnev, trpkosť, ale hlavne nevybúrenú agresiu. Anglické texty obsahujú mierne klišé slogany, ktoré sa však hodia na frázovanie. Slovník tejto komunity je aj tak priamy, takže to až tak nevadí. Graffiti štýl obalu nahrávky, by ste skôr čakali od kapiel typu ONYX, no cítiť v ňom istú dávku pouličnej autenticity. Ich tvorbu im skrátka uveríte a radi prídete na ich koncert. Ak by sme to mali zhrnúť, album je vlastne kvalitným promo materiálom k ich živému hraniu.

bandzone.cz/crouch
  1. Rule your destiny
  2. Kings of today
  3. Warning shot
  4. Eat my shorts
  5. Red
  6. Cheap and nasty fake
  7. First impression
  8. F.Y.A.
  9. Trash
  10. Crouch
  11. Sick
  12. Slow down

Táto recenzia už bola zobrazená 448 krát!
 Autor: Krueger
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: F+1+U
TEXT:


 #6504 erikajemoja   napísal/a 04.09.2015 16:04:51
ja taketo veci nepocuvam ale musim povedat ze ovela lepsie jak tie napodobneniny AF s tym hroznym tvrdackym hlasom jak keby ten spev nahravali pri srani.
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.45%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.72%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[3/5.17%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.79%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.79%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/12.07%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10.34%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.9%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[5/8.62%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15.52%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.62%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 58

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...