Pozývame:


So 23.10.2021
Brno @ Sibíř

ADACTA (SK), BLUES FOR THE RED SUN (CZ), LEZOK (CZ), MORKHIMMEL (CZ), MŮRA (CZ), NARCOSA (CZ), SEKEROMLAT (CZ), TUMMO
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

SAME RIVER TWICE, LAKKA, LÁJE, BAESTIEN (16.10.2021, Brno @ Vegalité)

Najnovší rozhovor:

Bilbo (MARHULE, KÝBEL MAČIEK, MATEJ TÁLE): "Hudba je jedna z vecí, ktoré mám pocit, že by som robiť mal."

Najnovší report:

KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X (14.9.2021, Banská Bystrica @ Kaktus)

Najnovšia recenzia:

SNAGG - Disgust of self recognition MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


CROUCH - WARNING SHOT CD

Autor: Krueger | Počet videní: 651

DIY
Áno, už v názve sa spomína, že poslucháč by mal očakávať varovný výstrel. Krátka introdukcia sa po pätnástich sekundách zmení na príval koncentrovanej energie. Nebude sa však strieľať slepými patrónmi trendového metalcoru, ale ostrými nábojmi poriadne old school hardcore. Hudba je zbraň a vie zničiť všetky ideály, od CROUCH očakávajte holú realitu bez pompéznosti.

Zloženie českej kapely CROUCH sa sformovalo okolo hudobníkov z rôznych tvrdých kapiel od moravského regiónu. Skupina vznikla v roku 2010 a na svoj debut si musela počkať päť rokov. Svoj názov prebrali z terminológie športu rugby, čo malo vyjadriť akési ticho pred búrkou. Tvorba kapely má najpodobnejšie ku klasickému NY old school hardcore, jednoduché riffy, ktoré sa viac sústreďujú na hutnosť zvuku než na prefabrikát, vám pripomenú SICK OF IT ALL či MADBALL. Charizmatický vokál Bormanna sa nesie v jednej rovine, iba občas ho spevák ozvláštni rôznymi intonačnými kudrlinkami. V spoločných vokáloch im vypomáhali kolegovia z kapiel HELLSTRIKE, FILTHY MINDS a DARK GAMBALLE. Najviac sa hudobníci zamerali na rytmiku, ktorá je mohutná a pružná. To oceníte predovšetkým pri živých vystúpeniach. Môže sa zdať, že dynamické pásmo sa vôbec nehýbe, ale na nahrávke sa vyskytnú miesta, ako v skladbách "Sick" a "Slow down", kde pomocou skreslených gitarových efektov dostáva hudba úplne inú dimenziu. Adrenalín však pumpujú muzikanti do uší poslucháčov po celý čas. Leitmotív rugbyového hecovania sa objaví ku koncu pesničky "Trash". Hudobné posolstvo CROUCH vás naplní emóciami, pocítite hnev, trpkosť, ale hlavne nevybúrenú agresiu. Anglické texty obsahujú mierne klišé slogany, ktoré sa však hodia na frázovanie. Slovník tejto komunity je aj tak priamy, takže to až tak nevadí. Graffiti štýl obalu nahrávky, by ste skôr čakali od kapiel typu ONYX, no cítiť v ňom istú dávku pouličnej autenticity. Ich tvorbu im skrátka uveríte a radi prídete na ich koncert. Ak by sme to mali zhrnúť, album je vlastne kvalitným promo materiálom k ich živému hraniu.

bandzone.cz/crouch

  1. Rule your destiny
  2. Kings of today
  3. Warning shot
  4. Eat my shorts
  5. Red
  6. Cheap and nasty fake
  7. First impression
  8. F.Y.A.
  9. Trash
  10. Crouch
  11. Sick
  12. Slow down

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: F+Z+U

Správa:

#6504 erikajemoja napí­sal/a: 04.09.2015 16:04:51

ja taketo veci nepocuvam ale musim povedat ze ovela lepsie jak tie napodobneniny AF s tym hroznym tvrdackym hlasom jak keby ten spev nahravali pri srani.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 09:22 Mišo Štich:


Dobrý názov, NERVY. Tak sa volala kapela v ktorej kedysi hral Maťo Ďurinda, Andrej Šeban, či Marián Greksa...
(novinka)

20.09. 19:21 kočo:


dík za pekné slová aj za pozvání! Len ešte treba spomenúť Tánine jedlo - to bol headliner večera!
14.9.2021 KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X Banská Bystrica @ Kaktus (report)

14.09. 08:19 Elramon:


"covery zásadných punkrockových kapiel s novými textami, ktoré často predbehnú i originál" fakt? no menuj aspon dve
(novinka)

07.09. 10:11 fero:


Ďakujem Kočo za report.
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

28.08. 08:53 Wrbo:


To heavy metal ma nieco proti mne :-)
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

26.08. 09:25 Balki:


Ja nemozem pochopit, co mas proti heavy metalu :D
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

23.08. 10:05 BoP:


Ahojte, koupim vinyly od Blood Brothers: Burn piano Island Burn and Crimes
DIKES
(guestbook)

19.08. 13:34 masskillah:


parádny report bro)
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

17.08. 11:18 fog:


fajny report brasko. ja ze cez vikend daco naklepem, ale nestihacka. tak uz vybaveno. tiptop
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

16.08. 16:06 Rado:


Stal ten gulas aspon za to? :D Inak tam hore maju aj celkom solidne ceny za pivko, alebo hociaky napoj ak si chcete dat. Vstupy chapem, vsak dajak sa na cestaky aspon musi vyzbierat, ale kde predavaju ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)