PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 6.6.2020

THORWALD (SK), MENZES (SK)
benefit pre Collosseum

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


CROUCH - WARNING SHOT CD (recenzia)
DIY
Áno, už v názve sa spomína, že poslucháč by mal očakávať varovný výstrel. Krátka introdukcia sa po pätnástich sekundách zmení na príval koncentrovanej energie. Nebude sa však strieľať slepými patrónmi trendového metalcoru, ale ostrými nábojmi poriadne old school hardcore. Hudba je zbraň a vie zničiť všetky ideály, od CROUCH očakávajte holú realitu bez pompéznosti.

Zloženie českej kapely CROUCH sa sformovalo okolo hudobníkov z rôznych tvrdých kapiel od moravského regiónu. Skupina vznikla v roku 2010 a na svoj debut si musela počkať päť rokov. Svoj názov prebrali z terminológie športu rugby, čo malo vyjadriť akési ticho pred búrkou. Tvorba kapely má najpodobnejšie ku klasickému NY old school hardcore, jednoduché riffy, ktoré sa viac sústreďujú na hutnosť zvuku než na prefabrikát, vám pripomenú SICK OF IT ALL či MADBALL. Charizmatický vokál Bormanna sa nesie v jednej rovine, iba občas ho spevák ozvláštni rôznymi intonačnými kudrlinkami. V spoločných vokáloch im vypomáhali kolegovia z kapiel HELLSTRIKE, FILTHY MINDS a DARK GAMBALLE. Najviac sa hudobníci zamerali na rytmiku, ktorá je mohutná a pružná. To oceníte predovšetkým pri živých vystúpeniach. Môže sa zdať, že dynamické pásmo sa vôbec nehýbe, ale na nahrávke sa vyskytnú miesta, ako v skladbách "Sick" a "Slow down", kde pomocou skreslených gitarových efektov dostáva hudba úplne inú dimenziu. Adrenalín však pumpujú muzikanti do uší poslucháčov po celý čas. Leitmotív rugbyového hecovania sa objaví ku koncu pesničky "Trash". Hudobné posolstvo CROUCH vás naplní emóciami, pocítite hnev, trpkosť, ale hlavne nevybúrenú agresiu. Anglické texty obsahujú mierne klišé slogany, ktoré sa však hodia na frázovanie. Slovník tejto komunity je aj tak priamy, takže to až tak nevadí. Graffiti štýl obalu nahrávky, by ste skôr čakali od kapiel typu ONYX, no cítiť v ňom istú dávku pouličnej autenticity. Ich tvorbu im skrátka uveríte a radi prídete na ich koncert. Ak by sme to mali zhrnúť, album je vlastne kvalitným promo materiálom k ich živému hraniu.

bandzone.cz/crouch
  1. Rule your destiny
  2. Kings of today
  3. Warning shot
  4. Eat my shorts
  5. Red
  6. Cheap and nasty fake
  7. First impression
  8. F.Y.A.
  9. Trash
  10. Crouch
  11. Sick
  12. Slow down

Táto recenzia už bola zobrazená 495 krát!
 Autor: Krueger
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: U+P+O
TEXT:


 #6504 erikajemoja   napí­sal/a 04.09.2015 16:04:51
ja taketo veci nepocuvam ale musim povedat ze ovela lepsie jak tie napodobneniny AF s tym hroznym tvrdackym hlasom jak keby ten spev nahravali pri srani.
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
dnes 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
dnes 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)
09.04. 10:36
Lesbouš: Dobrá práce,chalani!!Už som skoro zabudol na náš(AVERZE)první rozhovor.Archiváři par excellence!!! >> Autonomie #4 / 1992 (archív zinov)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.56%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.26%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.93%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.57%]
Mne varí mama

[60/19.67%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 305


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com