PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 14.12.2019
LIDSKÉ ZDROJE (Rakúsko), MOMMY IS MENTAL (Rakúsko), PRACH (SK)

Bardejov, Bašta


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

DAVOVÁ PSYCHÓZA - EMANCIPÁCIA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
Nö fest 2019 (22 - 23.11.2019, Horná Lehota)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


WILDERNESS - ČAS 7" (recenzia)

Keďže na moje počudovanie som ešte nikde na internete nečítal recenziu na túto výbornú nahrávku, rozhodol som sa že ju zbúcham.
Hanbím sa, ale túto kapelu som prvýkrát zaregistroval až keď sme hrali spolu v Trnave zhruba pred rokom a pol. Pravda, chalani už hrajú nejaký ten rok, no ten punk čo vtedy drtili ma kúsok obchádzal a obchádza dodnes, i keď tam boli zaujímavé nápady a hlavne tá trnávčina sa mi nehorázne páčila. Uplynul nejaký čas, a keď som ich znova videl padla mi sánka až zadunela podlaha. Akoby chalanov úplne vymenili. Starý playlist nahradil nový. Agresívne, energické pesničky cca do dvoch minút rezali do živého. Vtedy som už vedel, že keď raz vyjde nahrávka budem ju milovať. Mal som pravdu. Martin (basák) mi na Ffud feste podáva prvých 5 vinylov a ja sa teším, ako už dávno nie na novú nahrávku z domácej scény. Ffud fest skok v čase a v priestore ... objavenie tekutého teleportu. Som doma.
Pozerám sa na sedempalec. Priesvitná platňa a čierny zaujímavo poskladaný obal. Na obale kladivo a sekera ... a krrrrv ... mmh.
Dávam to na gramec nech to šlape a už to ide:
Prvý song "Čas" sa už pred vydaním objavil na nete a hneď ma odrovnal. Chytľavý, rýchly vál, kde sa strieda spev/vreskot Denisa a Tomáša. Text je síce na pár riadkov, ale o to silnejší. Pre mňa úplná hitovica.
"Môj zločin vymaže krutejšia budúcnosť.
Ked nie, tak len dúfam že nikto nepočíta moje hriechy.
"
Druhý song "Deň" celý spieva bubeník Tomáš. To už je kludnejšia vec, a tak tu najviac vynikne trnavský prízvuk, kvôli ktorému je táto kapela ešte orginálnejšia. Chlapci sa nehrajú sa na niekoho, kým nie sú, a tak to má byť. Celý tento feeling cítiť z kapely, či už na koncertoch alebo na nahrávke.
Tretia vec "Moc" začína hneď klepanicou, za ktorú by sa nehanbila ani powerviolence kapela. Tempo sa strieda každú sekundu. Pesnička na konci prechádza do melancholickej pasáže, kde vyniknú hlavne bicie.
"Hrob" sa volá štvrtý song a asi sa najviac podobá štýlu, aký chalani hrali pred ich pádom do divokejších vôd. Melodický, surový punk s textom odkazujúcim na vygumovanie mozgov médiami čoho sme svedkovia (obeťe?) práve teraz.
"V hlave informačný teror,
komplexné teórie,
tradičné hodnoty, alternatíva,
finálne riešenie.
"
"Ples" začína chytľavou melódiou a už už by si šiel na lúku kvety trhať, ale nastúpi nehorázna facka a ty padáš medzi žihĺavu. (prirovanie inšpirované recenziami od Fog-a) Text o bratislavskom plese, kde sa promenádujú kurvičky a podnikatelia, no na druhej strane kritizuje aj protestujúcich. Celá nahrávka sa vlastne nesie v nihilistickom duchu. Motáme sa stále dookola. Robíme tie isté chyby už stáročia a nič sa nemení. Nikto nemá pravdu - každý má pravdu.
Album uzatvára song "Fin" ako nápis na konci starých filmov. A zas je to fajnový punkový nárez, ktorý ťa núti spievať spolu s chalanmi refrén: "som blázen ... som blázen".
Chalani sú fakt blázni. Vydali podla mňa najlepší punkový sedempalec za rok 2015 na česko-slovenskej scéne. Keď budeš mať šancu, tak určite bež na ich na koncert! Trnava punk is not dead.

bandzone.cz/thewildernesstt
  1. Čas
  2. Deň
  3. Moc
  4. Hrob
  5. Ples
  6. Fin

Táto recenzia už bola zobrazená 732 krát!
 Autor: Spikey
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.33

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+E+W
TEXT:


 #6518 erikajemoja   napísal/a 26.09.2015 12:33:39
presne tak majto :D
 #6517 Majto   napísal/a 26.09.2015 11:59:32
Maťo, ako myslíš, že napr. takto?:
1. Čas
2. Deň
3. Moc
4. Hrb
5. Pes
6. Fin
 #6516 Martin The W   napísal/a 24.09.2015 13:21:22
Sam si chyba na albume :)
 #6514 Erika je moja   napísal/a 23.09.2015 08:03:45
Jediná chyba na albume je, že sú neni šecky názvy skladeb na tri písmená...!
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
09.12. 09:32
AxC: vymenim uplne no .. >> (guestbook)
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.67%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.33%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.67%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[77/25.67%]
Mne varí mama

[59/19.67%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 300

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...