PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


WILDERNESS - ČAS 7" (recenzia)

Keďže na moje počudovanie som ešte nikde na internete nečítal recenziu na túto výbornú nahrávku, rozhodol som sa že ju zbúcham.
Hanbím sa, ale túto kapelu som prvýkrát zaregistroval až keď sme hrali spolu v Trnave zhruba pred rokom a pol. Pravda, chalani už hrajú nejaký ten rok, no ten punk čo vtedy drtili ma kúsok obchádzal a obchádza dodnes, i keď tam boli zaujímavé nápady a hlavne tá trnávčina sa mi nehorázne páčila. Uplynul nejaký čas, a keď som ich znova videl padla mi sánka až zadunela podlaha. Akoby chalanov úplne vymenili. Starý playlist nahradil nový. Agresívne, energické pesničky cca do dvoch minút rezali do živého. Vtedy som už vedel, že keď raz vyjde nahrávka budem ju milovať. Mal som pravdu. Martin (basák) mi na Ffud feste podáva prvých 5 vinylov a ja sa teším, ako už dávno nie na novú nahrávku z domácej scény. Ffud fest skok v čase a v priestore ... objavenie tekutého teleportu. Som doma.
Pozerám sa na sedempalec. Priesvitná platňa a čierny zaujímavo poskladaný obal. Na obale kladivo a sekera ... a krrrrv ... mmh.
Dávam to na gramec nech to šlape a už to ide:
Prvý song "Čas" sa už pred vydaním objavil na nete a hneď ma odrovnal. Chytľavý, rýchly vál, kde sa strieda spev/vreskot Denisa a Tomáša. Text je síce na pár riadkov, ale o to silnejší. Pre mňa úplná hitovica.
"Môj zločin vymaže krutejšia budúcnosť.
Ked nie, tak len dúfam že nikto nepočíta moje hriechy.
"
Druhý song "Deň" celý spieva bubeník Tomáš. To už je kludnejšia vec, a tak tu najviac vynikne trnavský prízvuk, kvôli ktorému je táto kapela ešte orginálnejšia. Chlapci sa nehrajú sa na niekoho, kým nie sú, a tak to má byť. Celý tento feeling cítiť z kapely, či už na koncertoch alebo na nahrávke.
Tretia vec "Moc" začína hneď klepanicou, za ktorú by sa nehanbila ani powerviolence kapela. Tempo sa strieda každú sekundu. Pesnička na konci prechádza do melancholickej pasáže, kde vyniknú hlavne bicie.
"Hrob" sa volá štvrtý song a asi sa najviac podobá štýlu, aký chalani hrali pred ich pádom do divokejších vôd. Melodický, surový punk s textom odkazujúcim na vygumovanie mozgov médiami čoho sme svedkovia (obeťe?) práve teraz.
"V hlave informačný teror,
komplexné teórie,
tradičné hodnoty, alternatíva,
finálne riešenie.
"
"Ples" začína chytľavou melódiou a už už by si šiel na lúku kvety trhať, ale nastúpi nehorázna facka a ty padáš medzi žihĺavu. (prirovanie inšpirované recenziami od Fog-a) Text o bratislavskom plese, kde sa promenádujú kurvičky a podnikatelia, no na druhej strane kritizuje aj protestujúcich. Celá nahrávka sa vlastne nesie v nihilistickom duchu. Motáme sa stále dookola. Robíme tie isté chyby už stáročia a nič sa nemení. Nikto nemá pravdu - každý má pravdu.
Album uzatvára song "Fin" ako nápis na konci starých filmov. A zas je to fajnový punkový nárez, ktorý ťa núti spievať spolu s chalanmi refrén: "som blázen ... som blázen".
Chalani sú fakt blázni. Vydali podla mňa najlepší punkový sedempalec za rok 2015 na česko-slovenskej scéne. Keď budeš mať šancu, tak určite bež na ich na koncert! Trnava punk is not dead.

bandzone.cz/thewildernesstt
  1. Čas
  2. Deň
  3. Moc
  4. Hrob
  5. Ples
  6. Fin

Táto recenzia už bola zobrazená 803 krát!
 Autor: Spikey
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.33

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: P+W+E
TEXT:


 #6518 erikajemoja   napí­sal/a 26.09.2015 12:33:39
presne tak majto :D
 #6517 Majto   napí­sal/a 26.09.2015 11:59:32
Maťo, ako myslíš, že napr. takto?:
1. Čas
2. Deň
3. Moc
4. Hrb
5. Pes
6. Fin
 #6516 Martin The W   napí­sal/a 24.09.2015 13:21:22
Sam si chyba na albume :)
 #6514 Erika je moja   napí­sal/a 23.09.2015 08:03:45
Jediná chyba na albume je, že sú neni šecky názvy skladeb na tri písmená...!
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 11:41
zintaer: o sto rokov bude ten poškodený vzácnejší :-) >> (novinka)
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[275/91.67%]
Má!

[13/4.33%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.67%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[10/3.33%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 300


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com