PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 11.4.2020

RATO TRISTE (CZ / SK), LETS START WITH A FOREST LEVEL (Nemecko), ZWIST (Nemecko)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

FAT - GRANUM (TOTALITARIANISM STILL CONTINUES)
15.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfear #7 / 2008

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


PIVNICA - POD LAMPOU JE NAJVÄČŠIA TMA 7" (recenzia)
Ventilatorr rechords
Bystrická hardcorepunková banda PIVNICA sa môže pýšiť už druhým vinylovým zásekom. Ak si nezaregistroval/a - splitko so SVIŇAMI vydali koncom minulého roka. Tentoraz sa jedná ale o samostatné EPčko vydané na vlastné náklady kapely s počtom 250 kusov (menšinovým podielom sa zúčastnil aj zvolenský label Ventilatorr rechords). Je to odvaha - hlavne na domácej pôde pustiť sa do niečoho podobného, ale po vyše 12 rokoch hoblovania si to chalani zalúžia a nejednému sa práve týmto splnil dávny sen. Modrý, priesvitný kotúč ukrýva 6 piesní. Nahrávané boli ešte na jar 2014, spolu s materiálom na už spomínaný split. Takže zvukovo môžeš čakať rovnakú kvalitku, ako na predošlom nosiči. Rezavé gitary, hutná basa, dominujúce bicie a 4 striedajúce vokály. Na obale sa opäť podielal mr. Večne nespokojný z košickej fabriky na kérky.
Mimo oficiálnej verzie vyšiel aj limit 30 ks s nejakým tým čiernym cákancom na doske, nálepkou a farebnou kolážou. Roztvárací booklet ukrýva texty spolu s anglickými prekladmi, fotkou a strohými informáciami o zostave, nahrávaní a ďakovačkou.
Kotúč vkladám na gramec a už sa to valí. Pokojné, romantické intro zahraté na španielke striedajú agresívne tóny slovenskej školy moravského HC/punku. Oproti susedom je to ale o poznanie melodickejšie.
Z A strany by som vyzdvihol najpodarenejšiu, a to práve úvodnú "Človek ako nástroj smrti", kde dominuje chytľavá melódia. Vokálovo je to pestré, kedže sa za mikrofonom vystrieda asi každý jeden člen. "Legendy idoly" zase otvára Koňýkov premúdrelý výrok (alebo výron?). To mi trocha pripomína Fanánkové intro na doske Kritickej. Kde tu započuť aj sóličko, ktoré reže ako cirkulárka! To má taťka rád :). Na záver piesne opäť jeden výron ikony slovenského pankroku. Niektoré texty aj napriek svojej aktuálnosti zapadli do punkového klišé, čo robí na oko nie moc dobrý dojem. Keď sa ale do nich začítate, zistíte, že pod rúchom klišoidných názvov niektorých piesní (napr. "Obete peňazí") sa ukrývajú celkom zaujímavo napísané myšlienky a nie len typické pankové mottá a frázy.
Otáčam dosku a dostávame sa k jednoznačnému favoritovi celej nahrávky - "Kolobeh energie". Niečím táto skladba proste vyčnieva. Skvelý text, ktorý je skvele nafrázovný hlavne v refréne. Ďalšia myšlienkovo zaujímavá vec "Čo ich spája" spievaná už bývalým gitaristom Gencom a posledná vec "Maličkosti", kde sa podarila krásna gitarová dvojhra.
Oproti predošlým nahrávkam je táto EP najvyzretejším materiálom s vlastným xichtom a skvelým zvukom. Nebuď buran/ka a napíš si o jeden kúsok!

bandzone.cz/pivnica
  1. Človek ako nástroj smrti
  2. Legendy Idoly
  3. Obete peňazí
  4. Kolobeh energie
  5. Čo ich spája
  6. Maličkosti

Táto recenzia už bola zobrazená 527 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 3

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Y+G+Y
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
27.03. 20:32
Mišo Štich: Keď sme pri tých fanzinoch, kamoš Maťo naskenoval starý zin kapely NAŠROT:
https://zberatelp.blogspot.com/2020_03_25_archive.html .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

27.03. 19:27
Deadbush: Mišo ty si Boh!!:) vďaka všetkým undergroundovým fanatikom v tomto vesmíre,a pome čítať... >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
27.03. 10:39
Mišo Štich: Ahoj Deadbush.
Mám kompletne odfotené dve čísla fanzinu Revoltär, č. 1 (2003) a č.2 (2004). Nájdeš ich obe tu v tomto linku:
https://uploadfiles.io/xzavlpx1
Mám ešte aj č.6. Ak bude táto karanténa trvať ešte dlhý čas, tak je možné, že sa dostanem aj ku jeho odfoteniu, alebo oskenovaniu. Taktiež mám asi tri-štyri čísla fanzinu DIY Yourself. Inak možno ho má Mišo Mikšík, ktorý ho vydával, dakde v PC aj v Pdf. Skúsim mu napísať. M. .. >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)

26.03. 16:36
Deadbush: Naskenujte revoltär(všetko)a just do IT yorself,máte niekto?to bolo perfektné mega! >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:05
axc: dik Lichtle >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
26.03. 12:04
axc: biosfear bol super zin..zlate 90-2000roky >> Biosfear #7 / 2008 (archív zinov)
23.03. 19:00
Mišo Štich: Darujem (za poštovné) nejaké čísla zinu/novín SLUG AND LETTUCE, konkrétne č. 65 a č. 84.

Info tu: http://muzika-komunika.blogspot.com/2018/06/slug-and-lettuce-fanzine-some-copies.html .. >> (guestbook)

21.03. 18:02
Richťo: Zo zbierky predávam staršie raritné ziny zo zahraničia. V dobrom stave.
REASON TO BELIEVE -D.I.Y. Hardcore Punk Zine #5, #4, #9, #1, #3, #?, Anglická odpoveď na legendárny HEARTATTACK fanzine. Kopec stĺpčekov , recenzií, reklám, úvah, zaujímavých článkov zo scény (squaty, eko, atd..) a samozrejme rozhovory s kapelami.Počet strán sa líši od čísla k číslu, ale je to taký velký zošit.Cena za kus 4€. (pre bližšie info píšte)
JOIN KAO - podobne ako REASON TO BELIEVE - velmi kvalitný časák s celosvetovým záberom - tentokrát z Dánska. Písaný v angličtine. Vo lemi dobrom stave sú k dispozícii #8,#7,#6,#5,#4,cena za kus 3€ (pre bližšie info píšte)
AVERSION legendárny plátok z Bradfordu. Klasický formát A5, kvalitná tlač. Vo vinikajúcom stave.
K dispozícii #5(rok 1997 - fleas and Lice,State Of Filth, Croatia scene report, Detestation atd 18 stran), #4 (rok 1996 State of Filth, Code 13, Spain scene report atd. 18 stran) cena 3€ za kus.
SCREAMINGLY TYPHON #2 Velmi pekne graficky spracovaný anglicky písany fanzin z Grécka A5. kapely Guts Pie Earshot, DOOM, Unhinged, Graue Zellen,1 in 12 Club, Schlossli Squat atd. Cena 3€
RIPPING TRASH #20 kultový fanzin z anglicka. A5. Rok 2000. Warsore, Trottel, Distopia, Pizda Materina, atd, atd... cena 3€ Pokial máte nejaké otázky kludne mi napíšte. richtárik.radovan74@gmail. com .. >> (guestbook)

17.03. 16:38
Balki: Aha tak to mi nedoslo :D >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)
17.03. 16:28
adrik: Balki: To nie je hodnotenie, ale piaty album z piatich (ak si pozrieš staré recenzie na Davovky). >> DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.64%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.01%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.95%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.66%]
Mne varí mama

[60/19.74%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 304


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com