PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 14.12.2019
LIDSKÉ ZDROJE (CZ), MOMMY IS MENTAL (CZ), PRACH (SK)

Bardejov, Bašta


.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

CERELITIDA #7
4.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
YLVA, ELR, AMENRA (10.11.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


PIVNICA - POD LAMPOU JE NAJVÄČŠIA TMA 7" (recenzia)
Ventilatorr rechords
Bystrická hardcorepunková banda PIVNICA sa môže pýšiť už druhým vinylovým zásekom. Ak si nezaregistroval/a - splitko so SVIŇAMI vydali koncom minulého roka. Tentoraz sa jedná ale o samostatné EPčko vydané na vlastné náklady kapely s počtom 250 kusov (menšinovým podielom sa zúčastnil aj zvolenský label Ventilatorr rechords). Je to odvaha - hlavne na domácej pôde pustiť sa do niečoho podobného, ale po vyše 12 rokoch hoblovania si to chalani zalúžia a nejednému sa práve týmto splnil dávny sen. Modrý, priesvitný kotúč ukrýva 6 piesní. Nahrávané boli ešte na jar 2014, spolu s materiálom na už spomínaný split. Takže zvukovo môžeš čakať rovnakú kvalitku, ako na predošlom nosiči. Rezavé gitary, hutná basa, dominujúce bicie a 4 striedajúce vokály. Na obale sa opäť podielal mr. Večne nespokojný z košickej fabriky na kérky.
Mimo oficiálnej verzie vyšiel aj limit 30 ks s nejakým tým čiernym cákancom na doske, nálepkou a farebnou kolážou. Roztvárací booklet ukrýva texty spolu s anglickými prekladmi, fotkou a strohými informáciami o zostave, nahrávaní a ďakovačkou.
Kotúč vkladám na gramec a už sa to valí. Pokojné, romantické intro zahraté na španielke striedajú agresívne tóny slovenskej školy moravského HC/punku. Oproti susedom je to ale o poznanie melodickejšie.
Z A strany by som vyzdvihol najpodarenejšiu, a to práve úvodnú "Človek ako nástroj smrti", kde dominuje chytľavá melódia. Vokálovo je to pestré, kedže sa za mikrofonom vystrieda asi každý jeden člen. "Legendy idoly" zase otvára Koňýkov premúdrelý výrok (alebo výron?). To mi trocha pripomína Fanánkové intro na doske Kritickej. Kde tu započuť aj sóličko, ktoré reže ako cirkulárka! To má taťka rád :). Na záver piesne opäť jeden výron ikony slovenského pankroku. Niektoré texty aj napriek svojej aktuálnosti zapadli do punkového klišé, čo robí na oko nie moc dobrý dojem. Keď sa ale do nich začítate, zistíte, že pod rúchom klišoidných názvov niektorých piesní (napr. "Obete peňazí") sa ukrývajú celkom zaujímavo napísané myšlienky a nie len typické pankové mottá a frázy.
Otáčam dosku a dostávame sa k jednoznačnému favoritovi celej nahrávky - "Kolobeh energie". Niečím táto skladba proste vyčnieva. Skvelý text, ktorý je skvele nafrázovný hlavne v refréne. Ďalšia myšlienkovo zaujímavá vec "Čo ich spája" spievaná už bývalým gitaristom Gencom a posledná vec "Maličkosti", kde sa podarila krásna gitarová dvojhra.
Oproti predošlým nahrávkam je táto EP najvyzretejším materiálom s vlastným xichtom a skvelým zvukom. Nebuď buran/ka a napíš si o jeden kúsok!

bandzone.cz/pivnica
  1. Človek ako nástroj smrti
  2. Legendy Idoly
  3. Obete peňazí
  4. Kolobeh energie
  5. Čo ich spája
  6. Maličkosti

Táto recenzia už bola zobrazená 493 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 3

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: D+W+T
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl vydaný v roku 2018?

[2/3.33%]
ABORTION - All you need is hate 12"

[0/0%]
ABORTION / PER CAPITA 7"

[0/0%]
ADACTA - Ad maiorem dei gloriam 12"

[1/1.67%]
ADACTA - Circullus viciosus 12"

[4/6.67%]
ADACTA - Zlo 12"

[8/13.33%]
BETON / ROXOR 12"

[8/13.33%]
CATASTROFY - Besnota 12"

[0/0%]
ČAD / LAHAR 12"

[7/11.67%]
MEDICATION TIME / MENTAL TENSION 7"

[6/10%]
NAČO NÁZOV - Old school punk rock

[4/6.67%]
NIČITEĽ / ZOZOO 10"

[6/10%]
SEDEM MINÚT STRACHU / Final exit 7"

[9/15%]
SOUND OF QUALM 12"

[5/8.33%]
SVEŤO KORBEĽ & PERSONÁL - Žiadny rešpekt! 12"


Počet hlasov: 60

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...