PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
St 16.10.2019
KRONSTADT (CZ), AHOJ (SK)

Bratislava, garáže pod Prístavným mostom

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

RISPOSTA - ŽELEZNÁ SVOBODA
10.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CHURCH OF MISERY, CONE FOREST, MIROED (10.10.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Fluff fest 2019 (26 - 280.7.2019, Rokycany)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
GATTACA - U-lock justice 5"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


SAMORAST / SAMOTÁR CDr (recenzia)
DIY
Normálne ma toto posrané CDr, ktoré neznamená nič a ktorých mám prázdnych plnú pikslu za počítačom, posadilo na zadok pred repráky a sedel som som na ňom slušne dobreže nie s rukami za chrbtom ako pokarhaný školák, až kým to celé nedohralo. Tých päť piesní síce skončilo za desať minút, ale bola to silná desaťminútovka. Až takéto prekvapenie som teda nečakal. Prvým spolkom s dvoma skladbami je nová kapelka SAMORAST, ktorú dali dokopy známe, už predtým aktívne postavičky z Banskej Bystrice, Revúcej a Martina. A nie je to vôbec jednoduchá muzika. Nasraný hard core punk previazaný s apokalyptickým crustom až screamo hard coreom starej francúzskej školy, teda štýlmi, ktoré mi nepasujú u každej kapely, ale tu toto spojenie zázračne funguje a nerozpadáva sa. Nie je to ani až moc prekombinované a prešpekulované, aj napriek gitarovým vyhrávkam a melódiám a trom spevom je to stále garážová špina, a to je možno na tom tak nádherné. U mňa vedie silný druhý song "Tiene veľkomiest": "Z ľútosti peniazmi vždy plníš jeho dlane. Veriac, že Ťa potom tvoj boh isto spasí za ne. Tým končí tvoja pomoc s pocitom záchrancu sveta, že ďalšia fľaška daruje aspoň pocit tepla.". Tak toto chcem vidieť naživo! A samozrejme chcem počuť ďalšie songy! Pod pseudonymom SAMOTÁR Paľko dáva preč elektrickú gitaru, berie španielku a zahrá tri akustické skladby. Nedávno som SAMOTÁRA videl aj naživo a asi sa budem opakovať. Vieš si predstaviť nihilistický crust na španielke? Pamätáš si ešte úplne prvé koncerty RÚBANISKA? Just another dis songs dalo by sa jednoducho napísať, ale čo sa dá nové vymyslieť na španielke v tomto menšinovom žánri? A, C, G, v krku koberec po včerajšom prekladaní pivá pálenkami, dobré frázovanie a vrúcne texty, pri ktorých zamrazí. Tu u mňa vedie vybrnkávačka "Cesta stráca sa, keď dav stráca hlavu": "Čím viacej zasnený do svojich ideí, tým náraz do steny viacej ťa zabolí." Jediným mínusom je rozpixelizovaný obal, ináč po piči chlapci a slečna!!

samorast.bandcamp.com
samotar.bandcamp.com
  1. SAMORAST - Zmysel slovám
  2. SAMORAST - Tiene veľkomiest
  1. SAMOTÁR - Kruh
  2. SAMOTÁR - Kmotra
  3. SAMOTÁR - Cesta stráca sa, keď dav stráca hlavu

Táto recenzia už bola zobrazená 723 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: D+1+Q
TEXT:


 #6977 Viktor   napísal/a 05.09.2016 00:11:23
Už dlhšie sa ich snažíme dostať do Košíc, dúfam, že ten október výjde ! skvelá muzika
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:51
Elramon: ludia, odkial ma .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
26.09. 15:59
adrik: Syn môj mal zrej >> 13.9.2019 CLIVOSŤ, AHOJ, DUDETHEWOLF Košice, Collosseum (report)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[80/26.76%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.41%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[11/3.68%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[76/25.42%]
Mne varí mama

[59/19.73%]
Niečo s mäsom by nebolo?


Počet hlasov: 299

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...