PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
So 7.12.2019
CATASTROFY (SK), ADACTA (SK), SKLADKA (SK)

Košice, Collosseum

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

CERELITIDA #7
4.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
YLVA, ELR, AMENRA (10.11.2019, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
KRAJNÉ ČIERNO, DVERE, THERAPIST, FAT, DECULTIVATE (16.11.2019, Košice, Collosseum)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


PARANOID - PUNKDEMONIUM HELL 7" (recenzia)
Viral age
To je žrádlo! To je žrádlo! Síce len malá dávka, ale počíta sa. Najmä keď po maximálnej ignorácii tejto grupy si ich dávam teraz plnými priehrštiami. Fakt neviem, kde som mal uši. A to som už po ELECTRIC FUNERAL mal spozornieť, že aha Števo, ďalšia Jockeho kapela s názvom po sabbaťáckom songu. A opäť zásah do čierneho. Zoskupenia okolo tohto majiteľa D-takt & råpunk records ma nijako extra netankovali, až práve na spomínaný dizbítový one-man projekt. A ako som sa náhodou dostal k E.F., tak sa to zopakovalo teraz aj s PARANOID. Trochu viac voľného času, a že som ho mal tohto roku dosť, trochu brázdenia po nete a ani som ďaleko nemusel chodiť, stačilo si po čase otvoriť bandcamp Phobia rec. a bolo vymaľované. A to mi ešte len padla sánka, že im Vokál stihol vydať už dva vinyly a ja som zavadil o ne asi len pohľadom. Artwork od Sugiho si vždy všimnem (split s ABSOLUT). Prvý singel, čo je vlastne demo, sa už dosť ťažko zháňa.
PARANOID sú ľudia okolo kapiel WARVICTIMS, BROTTSKOD 11, ... atď., vlastne kapely, v ktorých má prsty aj Jocke. Neviem, či chcel dať takto živú podobu ELECTRIC FUNERAL, no chlapci obohatili ich disbeat o všetky správne položky. Základ je japonský pohľad na vec, čiže divoko a hlučne a ešte divokejšie a hlučnejšie. Pre závislých na DISCLOSE, D-CLONE, CONTRAS ATTITUDE, ... a pod. nemusím vysvetľovať. Lenže to by neboli Švédi, aby neprimiešali niečo z domáceho korenia. Či už klasický švédsky hardcore a v neposlednom rade dávku severského metalu. Takého toho ostrejšieho s ozvenou v speve.
"Punkdemonium hell" ípka vyšla vlani v Amerike ako jednostranná flexi, no a toto je jej tohtoročné vydanie k britskému turné, ktoré šli niekedy začiatkom mája. Veľmi pochvalná práca sympatického anglického labelu už len preto, že predsa vinyl je lepší než flexi. Navyše ako bonus sem hodili cover od DISCLOSE - "Nightmare or reality". Inak celá ep je tak trochu viac v punkovom kabáte, to znamená o čosi menej metalových vyhrávok a sóličiek, menej záhrobia, viac odsýpajúceho klasického d-taktu. Keďže som hneď vyštartoval po všetkých dostupných nahrávkach, tak si to teraz porovnávam. To ich album ("Satyagraha"), tiež z minulého roku, je kurva krutý. Tam severský nádych riadne cítiť. O zvuk je postarané ako vždy na vrcholnej úrovni, to si až lahodím, švécka kvalita. Jedine čo som do teraz nerozlúštil, či aj naozaj hulákajú po japonsky, alebo to je len o grafike. Totiž všetky texty mávajú len v klikihákoch. Zo začiatku som si myslel že nie, no teraz fakt neviem.
Už dávno ma zo Švédska nič takto nerozhádzalo. Každá ich nahrávka je lahôdkou pre uši. Už len veriť, že raz sa zľutujú a kazetu "Cover of the Month" prevydajú aj pre širšie publikum. Najlepšie na vinyle.

pndftw.bandcamp.com
  1. 止めの一撃
  2. 暗闇
  3. 悲嘆と苦痛
  4. Nightmare or reality (DISCLOSE cover)

Táto recenzia už bola zobrazená 376 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.67

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: H+9+S
TEXT:


 #6994 Twg   napísal/a 21.09.2016 08:31:03
Toto je mor kamo
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[265/92.01%]
Má!

[12/4.17%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.69%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.13%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 288

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...