PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 18.7.2020

the PUBLIC (SK), ATARAXIA (SK), DISTAX (SK), HUMAN HUMUS (SK), AHOJ (SK), MY O VLKOCH (SK), OTRAS (SK)

Nitra, Hidepark

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
CLIVOSŤ, DADCARE, FAT (13.6.2020, Poprad)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


PARANOID - PUNKDEMONIUM HELL 7" (recenzia)
Viral age
To je žrádlo! To je žrádlo! Síce len malá dávka, ale počíta sa. Najmä keď po maximálnej ignorácii tejto grupy si ich dávam teraz plnými priehrštiami. Fakt neviem, kde som mal uši. A to som už po ELECTRIC FUNERAL mal spozornieť, že aha Števo, ďalšia Jockeho kapela s názvom po sabbaťáckom songu. A opäť zásah do čierneho. Zoskupenia okolo tohto majiteľa D-takt & råpunk records ma nijako extra netankovali, až práve na spomínaný dizbítový one-man projekt. A ako som sa náhodou dostal k E.F., tak sa to zopakovalo teraz aj s PARANOID. Trochu viac voľného času, a že som ho mal tohto roku dosť, trochu brázdenia po nete a ani som ďaleko nemusel chodiť, stačilo si po čase otvoriť bandcamp Phobia rec. a bolo vymaľované. A to mi ešte len padla sánka, že im Vokál stihol vydať už dva vinyly a ja som zavadil o ne asi len pohľadom. Artwork od Sugiho si vždy všimnem (split s ABSOLUT). Prvý singel, čo je vlastne demo, sa už dosť ťažko zháňa.
PARANOID sú ľudia okolo kapiel WARVICTIMS, BROTTSKOD 11, ... atď., vlastne kapely, v ktorých má prsty aj Jocke. Neviem, či chcel dať takto živú podobu ELECTRIC FUNERAL, no chlapci obohatili ich disbeat o všetky správne položky. Základ je japonský pohľad na vec, čiže divoko a hlučne a ešte divokejšie a hlučnejšie. Pre závislých na DISCLOSE, D-CLONE, CONTRAS ATTITUDE, ... a pod. nemusím vysvetľovať. Lenže to by neboli Švédi, aby neprimiešali niečo z domáceho korenia. Či už klasický švédsky hardcore a v neposlednom rade dávku severského metalu. Takého toho ostrejšieho s ozvenou v speve.
"Punkdemonium hell" ípka vyšla vlani v Amerike ako jednostranná flexi, no a toto je jej tohtoročné vydanie k britskému turné, ktoré šli niekedy začiatkom mája. Veľmi pochvalná práca sympatického anglického labelu už len preto, že predsa vinyl je lepší než flexi. Navyše ako bonus sem hodili cover od DISCLOSE - "Nightmare or reality". Inak celá ep je tak trochu viac v punkovom kabáte, to znamená o čosi menej metalových vyhrávok a sóličiek, menej záhrobia, viac odsýpajúceho klasického d-taktu. Keďže som hneď vyštartoval po všetkých dostupných nahrávkach, tak si to teraz porovnávam. To ich album ("Satyagraha"), tiež z minulého roku, je kurva krutý. Tam severský nádych riadne cítiť. O zvuk je postarané ako vždy na vrcholnej úrovni, to si až lahodím, švécka kvalita. Jedine čo som do teraz nerozlúštil, či aj naozaj hulákajú po japonsky, alebo to je len o grafike. Totiž všetky texty mávajú len v klikihákoch. Zo začiatku som si myslel že nie, no teraz fakt neviem.
Už dávno ma zo Švédska nič takto nerozhádzalo. Každá ich nahrávka je lahôdkou pre uši. Už len veriť, že raz sa zľutujú a kazetu "Cover of the Month" prevydajú aj pre širšie publikum. Najlepšie na vinyle.

pndftw.bandcamp.com
  1. 止めの一撃
  2. 暗闇
  3. 悲嘆と苦痛
  4. Nightmare or reality (DISCLOSE cover)

Táto recenzia už bola zobrazená 425 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.67

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: B+S+T
TEXT:


 #6994 Twg   napí­sal/a 21.09.2016 08:31:03
Toto je mor kamo
ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.47%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.18%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.92%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[79/25.82%]
Mne varí mama

[60/19.61%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 306


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com