Pozývame:


So 23.10.2021
Brno @ Sibíř

ADACTA (SK), BLUES FOR THE RED SUN (CZ), LEZOK (CZ), MORKHIMMEL (CZ), MŮRA (CZ), NARCOSA (CZ), SEKEROMLAT (CZ), TUMMO
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

SAME RIVER TWICE, LAKKA, LÁJE, BAESTIEN (16.10.2021, Brno @ Vegalité)

Najnovší rozhovor:

Bilbo (MARHULE, KÝBEL MAČIEK, MATEJ TÁLE): "Hudba je jedna z vecí, ktoré mám pocit, že by som robiť mal."

Najnovší report:

KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X (14.9.2021, Banská Bystrica @ Kaktus)

Najnovšia recenzia:

SNAGG - Disgust of self recognition MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


PARANOID - PUNKDEMONIUM HELL 7"

Autor: Števo Holos | Počet videní: 521

Viral age
To je žrádlo! To je žrádlo! Síce len malá dávka, ale počíta sa. Najmä keď po maximálnej ignorácii tejto grupy si ich dávam teraz plnými priehrštiami. Fakt neviem, kde som mal uši. A to som už po ELECTRIC FUNERAL mal spozornieť, že aha Števo, ďalšia Jockeho kapela s názvom po sabbaťáckom songu. A opäť zásah do čierneho. Zoskupenia okolo tohto majiteľa D-takt & råpunk records ma nijako extra netankovali, až práve na spomínaný dizbítový one-man projekt. A ako som sa náhodou dostal k E.F., tak sa to zopakovalo teraz aj s PARANOID. Trochu viac voľného času, a že som ho mal tohto roku dosť, trochu brázdenia po nete a ani som ďaleko nemusel chodiť, stačilo si po čase otvoriť bandcamp Phobia rec. a bolo vymaľované. A to mi ešte len padla sánka, že im Vokál stihol vydať už dva vinyly a ja som zavadil o ne asi len pohľadom. Artwork od Sugiho si vždy všimnem (split s ABSOLUT). Prvý singel, čo je vlastne demo, sa už dosť ťažko zháňa.
PARANOID sú ľudia okolo kapiel WARVICTIMS, BROTTSKOD 11, ... atď., vlastne kapely, v ktorých má prsty aj Jocke. Neviem, či chcel dať takto živú podobu ELECTRIC FUNERAL, no chlapci obohatili ich disbeat o všetky správne položky. Základ je japonský pohľad na vec, čiže divoko a hlučne a ešte divokejšie a hlučnejšie. Pre závislých na DISCLOSE, D-CLONE, CONTRAS ATTITUDE, ... a pod. nemusím vysvetľovať. Lenže to by neboli Švédi, aby neprimiešali niečo z domáceho korenia. Či už klasický švédsky hardcore a v neposlednom rade dávku severského metalu. Takého toho ostrejšieho s ozvenou v speve.
"Punkdemonium hell" ípka vyšla vlani v Amerike ako jednostranná flexi, no a toto je jej tohtoročné vydanie k britskému turné, ktoré šli niekedy začiatkom mája. Veľmi pochvalná práca sympatického anglického labelu už len preto, že predsa vinyl je lepší než flexi. Navyše ako bonus sem hodili cover od DISCLOSE - "Nightmare or reality". Inak celá ep je tak trochu viac v punkovom kabáte, to znamená o čosi menej metalových vyhrávok a sóličiek, menej záhrobia, viac odsýpajúceho klasického d-taktu. Keďže som hneď vyštartoval po všetkých dostupných nahrávkach, tak si to teraz porovnávam. To ich album ("Satyagraha"), tiež z minulého roku, je kurva krutý. Tam severský nádych riadne cítiť. O zvuk je postarané ako vždy na vrcholnej úrovni, to si až lahodím, švécka kvalita. Jedine čo som do teraz nerozlúštil, či aj naozaj hulákajú po japonsky, alebo to je len o grafike. Totiž všetky texty mávajú len v klikihákoch. Zo začiatku som si myslel že nie, no teraz fakt neviem.
Už dávno ma zo Švédska nič takto nerozhádzalo. Každá ich nahrávka je lahôdkou pre uši. Už len veriť, že raz sa zľutujú a kazetu "Cover of the Month" prevydajú aj pre širšie publikum. Najlepšie na vinyle.

pndftw.bandcamp.com

  1. 止めの一撃
  2. 暗闇
  3. 悲嘆と苦痛
  4. Nightmare or reality (DISCLOSE cover)

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: G+R+W

Správa:

#6994 Twg napí­sal/a: 21.09.2016 08:31:03

Toto je mor kamo

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 09:22 Mišo Štich:


Dobrý názov, NERVY. Tak sa volala kapela v ktorej kedysi hral Maťo Ďurinda, Andrej Šeban, či Marián Greksa...
(novinka)

20.09. 19:21 kočo:


dík za pekné slová aj za pozvání! Len ešte treba spomenúť Tánine jedlo - to bol headliner večera!
14.9.2021 KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X Banská Bystrica @ Kaktus (report)

14.09. 08:19 Elramon:


"covery zásadných punkrockových kapiel s novými textami, ktoré často predbehnú i originál" fakt? no menuj aspon dve
(novinka)

07.09. 10:11 fero:


Ďakujem Kočo za report.
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

28.08. 08:53 Wrbo:


To heavy metal ma nieco proti mne :-)
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

26.08. 09:25 Balki:


Ja nemozem pochopit, co mas proti heavy metalu :D
14.8.2021 ČAKAN, NAZI TAMPONS, TVOI POSTOI, YEARSBELOW, SAMORAST, FAJRONT, SISTEM ERORR Veľký Šariš @ Marakaňa (report)

23.08. 10:05 BoP:


Ahojte, koupim vinyly od Blood Brothers: Burn piano Island Burn and Crimes
DIKES
(guestbook)

19.08. 13:34 masskillah:


parádny report bro)
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

17.08. 11:18 fog:


fajny report brasko. ja ze cez vikend daco naklepem, ale nestihacka. tak uz vybaveno. tiptop
7.8.2021 AHOJ, WARGAME, TEUFELSMAUER, POOPIČNÝ STAV, SAMORAST x ZINTAER, the PUBLIC, FYASCO, POOPIČNÝ STAV, PARASITE DREAMS, MENTAL TENSION, OTRAS, VLOČKA, JPN akustika Sereď @ Kemping (report)

16.08. 16:06 Rado:


Stal ten gulas aspon za to? :D Inak tam hore maju aj celkom solidne ceny za pivko, alebo hociaky napoj ak si chcete dat. Vstupy chapem, vsak dajak sa na cestaky aspon musi vyzbierat, ale kde predavaju ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)