PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 25.1.2020

ROTTEN SOUND (Fínsko), HUMAN HUMUS (SK), GRINDING JESUS BROTHERS (SK), CRUENT (SK)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

DAVOVÁ PSYCHÓZA - EMANCIPÁCIA (PHR)
16.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
Nö fest (23.11.2019, Trangoška)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
PIVNICA - Fragmenty 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


JEŽIŠOVI PIVO NELEJ / ERIKAJEMOJA CDr (recenzia)
Haluzeum produkt
Tak toto je naozaj comeback kapely JPN aka JEŽIŠOVI PIVO NELEJ. Naposledy od nich registrujem CDrko "Niektorí spasitelia sú všetci rovnakí" (kurva rok 2007, je to normálne, že to takto beží?) a odvtedy už Ježišovi po celom svete ponalievali hektolitre piva a ohnivej vody. Aj JPN opäť koncertne ožili. Podľa názvu by ťa možno napadlo ich heslo "Keď si čakal kokotinu, tak sme ešte horší!", ale nenechaj sa prvoplánovo odradiť (ako moja priateľka, ktorá si myslela, že je to nejaký hipísacky folk - na koncerte jej to spočítajte, dobre?). V skutočnosti ide o dosť jednoduchý, ale prudko chytľavý punk, kde gitaru v nekomplikovaných riffoch nahrádza kazoo, takže to niekedy viac pripomína zvuky zo štadióna alebo nejaký párty protest ako slohy angažovaného punk rocku. Angažovaný nie len tak do vetra, žiadna apolitika, alebo zámerne uhýbanie sa niektorým témam, ale nahlas a bez servítok vykričané to, čo má celá kapela na srdci. Sedem nových skladieb, z ktorých by som väčšinu rád vypichol - "Tradičná rodina": "Bojíš sa, že zomiera čo nikdy nefungovalo, v strachu z neznámeho si vymýšľaš nepriateľov.", mierne pesimistický "(Anti)nihil song": "Že sme v riadnej piči tušili už aj naši rodičia, nádej na záchranu, že je s každým dňom iba menšia. Ďalej než za svoje vrecká si už nikto viacej nevidí a není sa ani kam odjebať do piči ..." alebo nová verzia songu od HNF - "Dům na revoluci": "Stojí tam na ulici, starý dům na revoluci." Hitovka! A za Montyho Pythona veľké plus! Ak máš rád bordel a nezvyčajné postupy v punku, ale crusty a prasopaly sú už pre teba nepočúvateľné chlievy, skús JPN, ktorí sú miestami dokonca hudobne aj celkom veselí. Druhá časť splitu patrí duu ERIKAJEMOJA. Nástrojové zloženie zostalo podobné; basa, bicie a spev (možno aj preto ten nápad na spoločnú nahrávku), len kazoo vystriedali echá, ozveny a odrazy akoby z jaskyne. Basa je naozaj mohutne nazvučená, dunivá ako asi pri takej muzike má byť, Zločincov spev sa stráca v diaľavách a bicie raz za čas vedia aj "zabúchať", no pre mňa to vyznie celkovo aj tak dosť monotónne aj keď viem, že aj pri takej hudbe sa dá vyblázniť a všetko zlé zo seba vykričať, dávam prednosť nekultúrnejším veciam a zrecenzovanie tejto časti splitka by som mal nechať asi na niekom inom. Zo všetkých skladieb vyčnieva cover od kapely KATARZIA s názvom "Paranoje". Pôvodnú verziu som síce nepočul, ale tento cover stále prepínam na úkor ostatných piesní. Na CDr verzii, ku ktorej som sa dostal ja, sú ako bonus dve skladby zo samostatnej sedmičky, len neviem prečo k nim nie sú v búklete aj texty, ba dokonca nie sú uverejnené ani na trackliste. Vonku je aj minimalistická LP verzia s diy pokresleným obalom zo starých platní. Videl som už podobnú recykláciu veľa krát aj na iných releasoch a podľa mňa sa s obalom dalo pohrať oveľa viac. Ten na CDr verzii vyzerá celkom spoko. Obe verzie v striktnom počte po 100 kusov.

bandzone.cz/jezisovipivonelej
http://bandzone.cz/erikajemoja
  1. JEŽIŠOVI PIVO NELEJ - Comeback
  2. JEŽIŠOVI PIVO NELEJ - Tradičná rodina
  3. JEŽIŠOVI PIVO NELEJ - (Anti) nihil song
  4. JEŽIŠOVI PIVO NELEJ - Sám
  5. JEŽIŠOVI PIVO NELEJ - Nechceme!
  6. JEŽIŠOVI PIVO NELEJ - Dům na revoluci
  7. JEŽIŠOVI PIVO NELEJ - Voľ, baby, voľ!
  1. ERIKAJEMOJA - Víno
  2. ERIKAJEMOJA - Pod dohľadom
  3. ERIKAJEMOJA - Paranoje (KATARZIA cover)
  4. ERIKAJEMOJA - Otázka času
  5. ERIKAJEMOJA - Zasadil som ľan

Táto recenzia už bola zobrazená 811 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: Z+G+L
TEXT:


 #6998 Jemoja   napí­sal/a 03.10.2016 16:16:31
Adrik hentie dve skladby som tam dal preto aby boli na cedecku a dali sa pustit z neho. Normalne aj s textami vysli na 7" este pred tymto splitkom. Nepovazoval som za nevyhnutne dat tam ich texty alebo ich vobec pripisat do tracklistu kedze je to ako hidden bonus. Len tolko. Nazdar
 #6997 drrrrro   napí­sal/a 30.09.2016 19:50:44
katarzia? https://www.youtube.com/watch?v=AB_Wj5MZXno
POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
05.01. 21:02
Mx: xxx, však to vyzerá, že ju roman ešte nevypredal: https://amentma.bigcartel.com/product/wwhc-photobook .. >> (guestbook)
05.01. 09:25
xxx: caute, chcel by som kupit fotoknihu od larisa, worldwild hardcore, mate juniekto v distre?
diky moc.f .. >> (guestbook)

31.12. 12:16
zloba: axc A vari greenpeace nie je massmedialna superstar bublinka ? >> (novinka)
28.12. 22:19
Majk: Nemám vôbec nič proti spiritualite... ale prečo to náboženstvo? Myslím si, že vnútorny rast závisí viac od individuálnych skúseností... , s ktorými sa človek dokázal vžiť a posúvajú ho neustále dopredu, k hlbšiemu pochopeniu seba samého. .. >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
28.12. 20:13
OKDAT: Wrbo tu mas link: http://muzika-komunika.blogspot.com/2019/12/stare-deti-demo-2019.html >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
28.12. 18:39
Wrbo: Máme nejaký link? >> STARÉ DETI - Demo 2019 CDr (recenzia)
26.12. 17:35
Balki: V tomto pripade aka gramatika, take vysvetlenie >> (novinka)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[268/92.1%]
Má!

[12/4.12%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.69%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.09%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


PoČet hlasov: 291


Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2019 ...