PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | COLLOSSEUM | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 8.8.2020

AHOJ (SK), ANTISOCIAL SKILLS (CZ), AUTOR (Rakúsko), BLACK PASSENGER (SK), DxFxF (SK), FACE DEFECT (SK), FYASCO (SK), J.P.N. (SK), KULTRA (CZ), LIDSKÉ ZDROJE (Rakúsko), MÜNCHEN KONFLIKT (CZ), PRÜGELKNABE (CZ), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), the PAU (Poľsko), the WILDERNESS (SK)

Sereď, Kemping

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

EARTH CRUST DISPLACEMENT / DISEASE (PHOBIA RECORDS)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
HURK, NAZI TAMPONS, LIDSKÉ ZDROJE (4.8.2020, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
ZRCADLO SRDCA, SAMORAST, DISTAX, BAESTEN (25.7.2020, Poprad, garáže)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
CHIENS - Trendy junky 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Summer moshpit párty

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Punkheard #2 / 1996

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


G.L.O.S.S. - DEMO 2015 7" (recenzia)
Sabotage
"They told us we were girls / How we talk, dress, look & cry
They told us we were girls / So we claimed our female lives
Now they tell us we aren´t gurls / Our femininity doesn´t fit
We´re fucking future girls / Living outside society´s shit!
"

A už to ide! Nakladačka ako sa patrí. Kapela z Washingtonu G.L.O.S.S. (Girls Living Outside Society Shit) spôsobila doslova poprask na hardcore punkovej scéne so svojim 5 skladbovým demom, ktoré vyšlo v januári minulého roku. Kapela v textoch analyzuje pôsobenie žien, LGBTQ+, etnických menšín v hc/punkovej scéne, takže nečakaj klasické "hirax" punkové texty o pive, prípadne o tom, že apolitickí oi!kači sú úplne v pohode, a to že majú niečo proti imigrantom alebo sa niektorí (česť výnimkam) bavia s náckami je úplne v pohode. V songu "Lined lips and spiked bats", ktorý je podľa mňa jeden z najlepších z celého dema (nehovoriac o perfektnom názve pesničky) sa spieva: "They told us to die but we chose to live / Straight America you won´t ruin me! / Sick american dream / Combating the crap / Bad girls have each other´s backs / Lined lips / Spiked bats / Gotta take femininity back." Kapela sa tu snaží naviazať na tradíciu hnutia Riot girrrl, ktoré sa v deväťdesiatych rokoch snažilo o to, aby sa ženy aktívne podieľali na formovaní punkovej scény a aby neboli len ako "doplnok" ku chlapom.
Túto recenziu som mal pekne dlho rozpísanú a nebol fakt čas to dať celé dokopy. Každopádne kapela dnes už nefunguje. Ak máš facebook, tak si mohol vidieť nejakého kámoša ako zdieľa článok o tom, ako práve táto kapela odmietla ponuku od zabehnutého vydavateľstva Epitaph na zmluvu v hodnote 50 000 dolárov. Kapela sa síce vyjadrila, že by sa im tie peniaze zišli na novú dodávku, ale tak trošku sa im to rozchádzalo s ich presvedčením a ponuku odmietli a do pár týždňov sa kapela rozpadla. Zanechali za sebou len dve nahrávky "s/t" a "Trans day of revenge", a to vo forme 7". Tak ako sa hovorí že v najlepšom treba prestať a namiesto toho, aby využili svoj raketový výstup na vrchol a nabalili sa na tom, čomu fakt verili, tak s  tým prestali. Myslím že je to sympatické a veľa kapiel by sa asi takto nezachovalo. Veď ak ste dnes ešte nezvracali, tak si pustite nové video od LE TIGRE, ktoré vypustili pred voľbami v USA a smelo do toho ...

girlslivingoutsidesocietysshit.bandcamp.com
  1. G.L.O.S.S. (We´re from the future)
  2. Masculine artifice
  3. Outcast stomp
  4. Lined lips and spiked bats
  5. Targets of men

Táto recenzia už bola zobrazená 297 krát!
 Autor: Alfredo Nuñez
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.2

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: M+3+W
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
29.07. 17:16
Ctib: Zdar a sílu, přátelé, jsem tu s prosbou: chystáte-li se na Duše, nezapomeňte si prosím vzít s sebou roušku nebo třeba šátek - v Česku nám tento týden znovu zavedli karanténní opatře .. >> (novinka)
23.07. 22:05
fog: ten internal rot nie je taky dosekany, mozno ani tak napadity, ale intenzita tej nahravky je nezastavitelna a to ma bavi. strasne natrepane to je tiez. na hranu. chiens maju ale rozhodne pestrejsi ruk .. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
23.07. 21:48
Skulda: Nejlepší grindcore deska za poslední dobu. Pro mě výrazně výše než Internal Rot. >> CHIENS - Trendy junky 12" (recenzia)
14.07. 11:41
zintaer: o sto rokov bude ten poškodený vzácnejší :-) >> (novinka)
09.07. 15:38
kočo: V kubíku to bol vtedy brutálny koncert!
7XMXS/LXPXP/SXOXTXE :D viac xiek jak strejdedžakov na slovensku. >> INVIDIOSUS / LITTLE PUPPY PRINCESS 7" (recenzia)

06.07. 22:28
Wrbo: Trochu mi unika pointa tohoto zinu. Resp. ze si autor s tym dal vobec namahu
Ale rozhovor s Dzurom potesil >> Punkheard #2 / 1996 (archív zinov)

11.06. 23:42
adrik: Určite sa nejaký kus nájde >> (novinka)
11.06. 19:17
J.K.: Chystas sa to mat v distre? >> (novinka)
10.06. 17:57
Peter: Díky za to interview z Uragánu! >> SLOBODNÁ EURÓPA - Unavení a zničení 12" (recenzia)
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)

ANKETA:
Slovenský UG vinyl roku pána 2019?

[3/20%]
BRAŇO ALEX - This is punkrock from Transylvania 12"

[2/13.33%]
DAVOVÁ PSYCHÓZA - Emancipácia 12"

[4/26.67%]
FYASCO - Kurva to je tlak / Nech žije smrť! 7"

[2/13.33%]
HAPPY COCKS - We don´t need anything special 12"

[1/6.67%]
PIVNICA - Fragmenty 12"

[2/13.33%]
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

[1/6.67%]
SLOBODNÁ EURÓPA - Trojka 12"


PoČet hlasov: 15


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com