PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 29.2.2020

POP. 1280 (USA), NULAJEDNANULANULA (CZ), ZMAR (CZ), LAKKA (CZ)

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

GRIDE - HLUBOKÁ TEMNÁ MODŘ (INSANE SOCIETY)
13.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
NABOSOPOSKLE, DISTAX, CRIPPLED FOX, SEDEM MINÚT STRACHU (10.1.2020, Spišská Nová Ves)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
LIDSKÉ ZDROJE - Live demonstration MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


GLORIOUS? - WHO ARE THEY TO IMPOSE RESTRICTIONS? 12" (recenzia)
Adult crash
Áno, ako je už podľa obalu platne zreteľné, jedná sa tu o disbeat. Navyše v úplne čistej, s ničím nekolaborujúcej podobe. Úplné vzhliadnutie sa v  DISCHARGE. Samozrejme myslím v ich vrcholnom období "Hear nothing...". Žiadny metalovejší náhľad, alebo naopak, žiadna väčšia hrubosť a bordel. Nijaká japonská divoká a hlučná vízia. Dokonca, čo ma najviac udivuje, ani ma len nenapadajú pri nich žiadny DISCARD alebo DISCHANGE, čo by hádam najznámejšie švédske brúsky operujúce s pojmom DISCHARGE. U nich to Švédsko predsa len do produkcie tak trochu presiaklo. GLORIOUS? je totiž nové meno z Malmö a sami svoje pozdravy a pusy posielajú práve DISCHARGE, DISASTER a DISCLOSE. Ikeď by som povedal, že Kawakamiho spomínajú hlavne ako najväčšieho nositeľa ohňa dizbítu.
Ako to už býva, keď sem-tam mám hlad po nejakej novej muzike, musím si objaviť niečo sám, alebo niečo si mňa vyhľadá samo. GLORIOUS? bol presne ten druhý prípad, kedy sa na youtube podbiedzajú rôzne veci popri tom, čo tam niekedy počúvam. No a náhodný výber ma postavil hneď a zaraz do pozoru. Ďalšia frajerina od troch koruniek, ale s tým spomínaným háčikom. Proste, keby to tam nie je napísané, tak by som fakt nevedel, že sa jedná o Švédov, čo práveže väčšinou u kapiel z tejto krajiny aspoň tuším. Malmö má dosť plodnú scénu, veľmi k tomu napomáha fungujúce partnerstvo s neďalekou Kodaňou. Však label z  K-townu im túto platňu aj vydal. Tak som sa pustil do gúglenia, ktože to stojí za touto bandou. No a zistil som veľký prd. Akurát, že okrem tejto LP majú na konte už len demo, aj to tiež z tohto roku. Ani na discogse nie sú pri členoch uvedené žiadne iné odkazy. Pri počúvaní ich muziky mi to však vôbec nepríde, že by sa jednalo o nejaké rýchlokvasené zoskupenie. Niežeby bol disbeat nejaký náročný druh punku, no či ho má niekto v krvi, to cítiť a počuť. A z týchto dvanástich songov tu DISCHARGE páchne na hony ďaleko. Samozrejme predsa len zvuk nahrávky je už mierne inakší, to dá logiku. Snaží sa neodtrhnúť veľmi, no tých 30 rokov rozdielu tam proste je. Nahrávka znie príjemne špinavo a hlučnejšie, ako som však spomínal, s mierou. GLORIOUS? prinášajú na platni všetky klišé tohto štýlu, fanúšikovia by mali byť teda potešení. Hudobne ma skladby dostali, sú dosť energicky podané a celá nahrávka má slušný náboj, však inak by som to tu nerozoberal. Aj keď rezervy tam ešte badať. Myslím, že keď kapela dozreje ešte viac, máme sa na čo tešiť. Grafickú stránku platne má na starosti gitarista a niet čo vytknúť. Proste klasika s veľkým plagátom ako bonus.
Som len rád, že dizbít sa stále dokáže obmieňať do toľkých podôb s novými kapelami v rôznych kútoch sveta, potom dobre padne aj takýto klasický DISCHARGE worship od tejto mladej švédskej trojice. D-takt hardcore, raw punk, d-beat, hardcore punk 82... a podobné škatule, však to je jedno. Milujte to a množte to!

gloriousrawpunk.bandcamp.com
  1. A roaring sound
  2. Blue blooded parasites
  3. City of cruelty
  4. Destroy destroy destroy
  5. Words of truth?
  6. The nightmare you create
  7. Repetition
  8. Behind the mask
  9. Fear our anger
  10. Tomorrow belongs to punk
  11. Chains & shackles
  12. Tear down all frontiers

Táto recenzia už bola zobrazená 296 krát!
 Autor: Števo Holos
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: C+3+C
TEXT:


ZAUJALO NÁS:

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
včera 11:38
sludgehead: neviete niekto ci sa da kupit listok len na ten prvy den (streda)? >> (novinka)
20.02. 17:34
HCST: No hlavně do ČR zavítají Hetze. A nezbývá než doufat, že vystoupí i na nějakém pro takový námrd důstojném místě (rozuměn...díře) .. >> (novinka)
13.02. 13:15
dášo: lukasukaz: dík. nie, v lete chodím na tour južnú pologuľu. ale Kvapka nie je zlý nápad, minimálne logo by som už mal. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
12.02. 19:08
lukasukaz: Vločka topka celého víkendu u mňa :D Keď sa začalo drbať bežkou o odposluch tak som myslel, že to niekto v predu naozaj schytá :D Dášo, v lete to premenuješ na kvapka? :D .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
09.02. 10:44
Zintaer: HURK na krabičkách Zintaer a Noitt!! Dík za pozitívny report!!! Akcia bola celá super!!! >> 6.2.2020 POKORA, HURK, SZMEJ, DUDE THE WOLF Košice, Collosseum (report)
04.02. 08:15
dášo: elramon: nie, je to (zatiaľ) výhradne koncertná záležitosť. vo februári doslova koncertný boom BB, ZA, SNV, BR. .. >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
02.02. 15:52
elramon: ten dasov projekt ma uz nieco vonka? >> 23.11.2019 Nö fest Trangoška (report)
11.01. 15:42
masskillah: Rišo vystopoval som tam alúziu na Rozpor?:) >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
11.01. 12:48
deegee: No však naviac pobúrený z Ahoj bol práve Adrik >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)
10.01. 16:05
Raklo : Najobľúbenejšia kapela. >> AHOJ (Slovensko) (predstavujeme kapelu)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.64%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[73/24.01%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.95%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.66%]
Mne varí mama

[60/19.74%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 304


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com