PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 6.6.2020

THORWALD (SK), MENZES (SK)
benefit pre Collosseum

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


AFTERLIFE 12" (recenzia)
Phobia records
Na AFTERLIFE som prvý krát narazil pri brouzdaní internetom na Phobia records bandcampe, keď som si chcel urobiť obraz, čo čakať od debut LP GINNUNGAGAP a bol som veľmi milo prekvapený hneď dvakrát. Za prvé som na tomto labeli podobný štýl muziky nečakal, štýlovo by mi to skôr pasovalo na Alerta antifascista records a za druhé táto výborna kapelka je z Česka. Ono je to v podstate jedno odkiaľ pochádza kapela, až na to, že lokálnu kapelu bude skôr možné zhliadnuť aj naživo.
Na deske nájdeš štyri kúsky, ktoré majú dokopy niečo cez dvadsať minút. Zaškatuľkovať to presne neviem, dajme tomu, že je to mix neocrustu, post-metalu s prímesou ďalších štýlov, ale tak všeobecne by som povedal, že je to proste pomalá, hĺbava muzika. Nechce sa mi rozoberať jednotlivé skladby, aj tak je podľa mňa dôležitejšie to, ako znie celý album. Hudba AFTERLIFE sa pomaly valí vpred. Oxymoron? Možno, ale tak to na mňa proste pôsobí ... Skladby sú dobre namiešané z energickejších aj pomalších pasáži. Tie sú poskladané z motívov, ktoré sa vždy opakujú dlhšie, ale nikdy nie tak dlho, aby to bola nuda. Navyše tam sú aj prekvapivé zvraty, pri ktorých by som čakal, že pasáž / skladba už skončí, ale kapela to eče trochu vyšperkuje :) Do toho sú kde - tu buchnuté melodické, melancholické vyhrávky. Pri takejto muzike by mi ani nechýbal spev. AFTERLIFE však spevom, presnejšie povedané zúfalým revom, muziku doplňajú, teda v troch skladbách, druhá "Afterlife" je inštrumentálka. Počujem tam dva hlasy, jeden vyššie posadený, druhý hlboký, ktoré sa striedajú a to sa mi páči, robí to ich hudbu pestrejšou. Spev v skladbách zadelia iba sem - tam a vnímam ho jak ďalší nástroj, ktorý skladbu oživí a zvýrazni niektoré pasáže. Texty sú stručné, rovnako jak výskyt spevu v ich muzike. Je to vždy pár existenciálne ladených veršov. Obal aj buklet sú poňaté totálne minimalisticky, čož ale k muzike pasuje, navyše kresba na obale sa mi veľmi pozdáva.
Sečteno, podtrženo, kvalitná česká banda, ktorú budem ďalej sledovať a veľmi rád si ich kuknem naživo. Díky patrí Phobia a Pure heart records za to, že tomu pomohli uzrieť svetlo sveta.

afterlifepunk.bandcamp.com
  1. Forget regret
  2. Afterlife
  3. Open chapter
  4. The key of life

Táto recenzia už bola zobrazená 283 krát!
 Autor: Hovlado
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: B+4+L
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.56%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.26%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.93%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.57%]
Mne varí mama

[60/19.67%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 305


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com