PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 22.11.2019 - 23.11.2019
Nö fest:
VOLE (CZ), ROST (Rakúsko), CTIB (CZ), LUTRA (SK), AHOJ (SK), IMCRIMINATE (SK), FAT (SK), ĎAS (SK), VLOČKA (SK)
aterparty: STRAPATÝ & DANISA, KVASO & SLUŠNÉ BABY SS

, Trangoška

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

THE WILDERNESS - III. (PHR)
14.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
ITS EVERYONE ELSE, MAKATA-O (18.10.2019, Bardejov)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Muco (SANGRE DE CRISTO, SIGNA SINISTRA, KACZYNSKI, LAKKA)

NAJNOVŠÍ REPORT:
ONDREY ZINTAER, SUMA, SUPRAPHON FAMILY, SEDEM MINÚT STRACHU kolaborácia s ONDREY ZINTAER & NOITT, USNU?, ZABLOUDIL(A), NOITT, 3 ONANY BOYS, MASSOLA (1.11.2019, Sereď, New York)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
TENDENCIE - Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Biosfere #5 / 2004

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Čili z TV Paprika


AFTERLIFE 12" (recenzia)
Phobia records
Na AFTERLIFE som prvý krát narazil pri brouzdaní internetom na Phobia records bandcampe, keď som si chcel urobiť obraz, čo čakať od debut LP GINNUNGAGAP a bol som veľmi milo prekvapený hneď dvakrát. Za prvé som na tomto labeli podobný štýl muziky nečakal, štýlovo by mi to skôr pasovalo na Alerta antifascista records a za druhé táto výborna kapelka je z Česka. Ono je to v podstate jedno odkiaľ pochádza kapela, až na to, že lokálnu kapelu bude skôr možné zhliadnuť aj naživo.
Na deske nájdeš štyri kúsky, ktoré majú dokopy niečo cez dvadsať minút. Zaškatuľkovať to presne neviem, dajme tomu, že je to mix neocrustu, post-metalu s prímesou ďalších štýlov, ale tak všeobecne by som povedal, že je to proste pomalá, hĺbava muzika. Nechce sa mi rozoberať jednotlivé skladby, aj tak je podľa mňa dôležitejšie to, ako znie celý album. Hudba AFTERLIFE sa pomaly valí vpred. Oxymoron? Možno, ale tak to na mňa proste pôsobí ... Skladby sú dobre namiešané z energickejších aj pomalších pasáži. Tie sú poskladané z motívov, ktoré sa vždy opakujú dlhšie, ale nikdy nie tak dlho, aby to bola nuda. Navyše tam sú aj prekvapivé zvraty, pri ktorých by som čakal, že pasáž / skladba už skončí, ale kapela to eče trochu vyšperkuje :) Do toho sú kde - tu buchnuté melodické, melancholické vyhrávky. Pri takejto muzike by mi ani nechýbal spev. AFTERLIFE však spevom, presnejšie povedané zúfalým revom, muziku doplňajú, teda v troch skladbách, druhá "Afterlife" je inštrumentálka. Počujem tam dva hlasy, jeden vyššie posadený, druhý hlboký, ktoré sa striedajú a to sa mi páči, robí to ich hudbu pestrejšou. Spev v skladbách zadelia iba sem - tam a vnímam ho jak ďalší nástroj, ktorý skladbu oživí a zvýrazni niektoré pasáže. Texty sú stručné, rovnako jak výskyt spevu v ich muzike. Je to vždy pár existenciálne ladených veršov. Obal aj buklet sú poňaté totálne minimalisticky, čož ale k muzike pasuje, navyše kresba na obale sa mi veľmi pozdáva.
Sečteno, podtrženo, kvalitná česká banda, ktorú budem ďalej sledovať a veľmi rád si ich kuknem naživo. Díky patrí Phobia a Pure heart records za to, že tomu pomohli uzrieť svetlo sveta.

afterlifepunk.bandcamp.com
  1. Forget regret
  2. Afterlife
  3. Open chapter
  4. The key of life

Táto recenzia už bola zobrazená 255 krát!
 Autor: Hovlado
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1.5

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: F+G+L
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
14.11. 13:53
kočo: Davaj het! čakam >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
12.11. 09:43
Mravcohlav: Aktivny sme robi >> MRAVCOLEV - Popol MC (recenzia)
11.10. 16:12
fog: pripadne ak pouz .. >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 09:27
Elramon: diky, pozriem na >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)
07.10. 08:59
deegee: Elramon: Stači s >> 17.7.2019 ZYKLONFILTER, HIGHER POWER, ANGEL DU$T Budapešť, Durer kert (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[262/91.93%]
Má!

[12/4.21%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[2/0.7%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[9/3.16%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 285

Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2018 ...