PUNKGEN
| NOVINKY | KONCERTY | FOTOARCHÍV | RECENZIE | ROZHOVORY | ČLÁNKY | SÚŤAŽE |
| DISTRO | LABEL | ARCHíV FANZINOV | PREKLADY TEXTOV | RECEPTY | GUESTBOOK |
RSS
POZÝVAME:
Pi 24.11.2017 - 25.11.2017
Nö fest:
BOILING POINT (SK), C.A.C.I.B. DORTMUND (SK), CONTROLLED EXISTENCE (CZ), DISTAX (SK), CHOROBOPOP (?), MACGYVER (CZ), OHEŇ 2 (SK), PRACH (SK), RUTKA LASKIER (CZ)
afterpárty, prednáška / film od Lesoochranárskeho združenia VLK

, chata Trangoška

plagát
.. ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

KOLYMA TALES #1
3.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
DENI, KARAK, CHAPPA´AI, FAT, BOMBATOLCSÉR, JOHNY FOXTER (18.11.2017, Košice)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
TENDENCIE: "Vždy sa nám lepšie hrá v priestore, ktorý je nám hodnotovo naklonený, ako v kadejakých "rockových" kluboch."

NAJNOVŠÍ REPORT:
PRACH, NUKK, RAVELIN 7 (11.11.2017, Čadca, Acafé)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
MORAL HANGOVER / DIS-K47 / BAD AGE / ILUZE SVOBODNÉ VŮLE MC

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
V úzkostnej depresii vzbury

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Express your feelings #10 / KAZ #5 / 0

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
OI POLLOI - We dont need them

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Cuketa na kari











JEDINÁ MOŽNOSŤ - DNI HNEVU CD (recenzia)
Jediná možnosť production
Tak túto kapelku registrujem už dobrých 12-13 rokov. Ako mladého zanieteného pankáča ma dostalo ich prvé demo "Zmysel konania" svojím rýchlo a tvrdo zahraným punkom, nakričanými vokálmi a na tú dobu aktuálnymi textami s problémami nás násťročných. Plus totálne pankový zjav členov radil vtedy túto bandu - podľa môjho skromného pohľadu, ku špičke domácej podzemnej scény. V súčasnosti toho o kapele moc nepočuť. Raz za čas vylezie z podzemia a zahrá svoj set naživo, a potom je opäť niekoľko mesiacov ticho. Zhruba pred dvoma rokmi v tichosti vydala svoje druhé CD s názvom "Dni hnevu". Mne sa toto CD dostalo do ruky len pre niekoľkými mesiacmi (dík Peťo), takže je to pre mňa čerstvá novinka :-). Poďme sa teda pozrieť, čo pre nás po toľkých rokoch táto trojica pripravila.
Farebný digipack zobrazuje postapokaliptickú víziu horiaceho mesta a nesmie tu chýbať ani pavučinou poprepletaný rozkladajúci sa kostlivec. Vzhľadom na pochmúrne posolstvá textov, ktoré sa tiahnu všetkými siedmimi skladbami verne zobrazuje náladu celej nahrávky. Celkom by ma zaujímalo, odkial páni vytiahli túto grafiku. Booklet obsahuje všetky texty a fotku kapely s popisom zostavy. Všetky piesne z CD vznikali v rokoch 2006 až 2010 s drobnými úpravami v neskoršom období a zazamenané boli roku 2014 v štúdiu Plug & play, ktoré vlastní ich spevák Peter, takže snáď netreba hovoriť, že sa so zvukom páni vyhrali poriadne. Celý náklad lisovaných CD si kapela vydala sama pod hlavičkou Jediná možnosť production.
Keď môžem porovnávať (čo by som asi nemal, vzhľadom na to, že medzi nahrávkami je 10 ročný rozdiel) - stále je tam zachovaná tá priamočiarosť z obdobia prvého albumu a tiež tu cítiť podobný cit skladateľa pri komponovaní jednotlivých piesní. Samozrejme o hráčskej vyspelosti, či inštrumentálnej istoty celej trojice hovoriť netreba. Tam je ten posun počuteľný od prvých sekúnd. Na prvýkrát mi nahrávka prefičala hlavou bez nejakého výraznejšie zapamätelného momentu. Toto by som uviedol ako jediné negatívum. Určite to chce viac vypočutí, aby sa ti to dostalo pod kožu. Všetkých sedem piesní je viacmenej v rovnakej réžii - rýchlejší a nasratý hardcore punk s občasnými metalovými vyhrávkami, tvrdým spevom a sem tam započuješ aj drobné gitarové sólo. Po obsahovej stránke nečakaj nejaké radikálne burcovačky a heslovité refrény. Texty sú osobnejšieho charakteru s nie moc ružovým pohľadom na svet. Favoritom je pieseň "To sú oni".
Ako som už spomínal, kameň úrazu celej nahrávky je v splynutí všetkých songov v jeden, a tak sa ťažko hladá niečo konkrétne, čo by som mohol vypichnúť. I keď úplne rovnaký pocit som mal napoprvý krát aj z veľkej dosky MACGYVER, pričom teraz je mojou modlou, ktorú ti odrecitujem naspamäť. Chce to asi vážne viac času na strávenie :-).
Na bandzone kapely sú všetky piesne k vypočutiu, takže nečakaj sa nič a hor sa do počúvania!
O CD si napíš priamo kapele.

bandzone.cz/jedinamoznost
  1. Ohavnosť šedého sveta
  2. Les
  3. To sú oni
  4. Utekám tmou
  5. Špinavé mestá
  6. Betónový svet
  7. Nevidím, nepočujem, nehovorím

Táto recenzia už bola zobrazená 229 krát!
 Autor: Wrbo
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Tento album ešte nik neznámkoval!

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: W+9+Y
TEXT:


POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
17.11. 00:17
ondra_deadheroes: linky primo < .. >> (novinka)
14.11. 09:48
strycoMarhin: Jedon cem natuty >> (novinka)
13.11. 13:35
adrik: Už sú na ceste * >> (novinka)
13.11. 13:32
J.K.: Budes mat nejake >> (novinka)
11.11. 17:58
drro: Nemal som páru o .. >> 23.10.2017 NYOS, ESAZLESA Bratislava, British rock star (report)

ANKETA:
Má to tu ešte zmysel?

[153/90%]
Má!

[10/5.88%]
Ako kedy, je tu aj plno píčovin.

[1/0.59%]
Je mi to jedno, som tu prvý krát.

[6/3.53%]
Nechaj tú mŕtvolu už konečne dôstojne pochovať, aj tak je všetko na facebooku a aktuálnejšie!


Počet hlasov: 170


Online: ... Autor: adrik punkgen@gmail.com: 2003 - 2017 ...